My October

October / etdrysskanel.com
October / etdrysskanel.com
October / etdrysskanel.com

Jeg har stor tro på deg, oktober! Nå er det to måneder siden vi flyttet tilbake til Norge, og den nye hverdagen begynner å ta form, og jeg håper faktisk at du blir litt mer forutsigbar enn september var. Da blir det lettere å legge morsomme planer og fylle måneden med fine ting!

I oktober har jeg blant annet tenkt å…

– Speide etter høstfarger. (De lar vente på seg i år, i hvert fall her i Lillestrøm, sikkert på grunn av det herlige sensommerværet.) Gleder meg til trærne eksploderer i gult og rødt!

– Spise norske rotgrønnsaker til den store gullmedaljen, og blant annet lage dette til middag.

– Feire oktoberfest, så klart! Vi er en gjeng som skal ut og svinge på seidelen nå på torsdag. Alltid gøy!

– Lese ut Armada, den nye romanen til Ernest Cline, som dessverre ikke fenger like mye som den forrige.

– Fortsette å utforske nærområdet. Hittil har vi vært ute i Lillestrøm én gang… Enda godt livet er langt!

– Spise tyttebærkake til kaffen, for det er mye til overs etter at jeg bakte i helga, og dele oppskriften med dere her inne.

– Se The Magnificent Seven på kino, og trolig også Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Jeg er jo veldig begeistret for boka (omtalen finnes her!), men er blitt litt skeptisk til filmen. Hadde håpet at den skulle bli mørk og mystisk, men trailerne er fulle av superhelt-aktig animasjon og ser ganske hektiske ut, så vi får se.

– Feire bursdagen til Jonasflotte med brask og bram og vår første fest her i det nye huset. Håper den blir vellykket!

– Låne slips og markere Suit Up Day, slik jeg pleier, og utveksle bilder med venner som også kler seg opp.

– Gå på spennende vinsmakinger i Oslo. Oktober er kanskje den store ølmåneden, men jeg kan jo ikke glemme vinen, hoho.

– Se Kvelertak på Sentrum Scene. Jeg synes det siste albumet deres er litt ujevnt, men det er fett likevel, og konsertene deres pleier å være knallbra! (Vi fikk faktisk sett dem en gang i London også, merkelig nok på et spillested som het Oslo. Full forvirring!)

– Prøve å få skaffet meg ordentlige briller, og forhåpentlig slippe å rane en bank for å finansiere dem. (Vurderer en sånn leieavtale, er det noen som har erfaring med det?)

– Feire Halloween! Jeg har lyst til å lage gresskarlykt og invitere til filmkveld, slik jeg gjerne gjør, samt kjøpe inn snop til eventuelle barn på godtejakt. Håper vi har havnet i et nabolag hvor barna kler seg ut og går fra dør til dør!

– Montere ringeklokke. Jeg kom akkurat på at det mangler her, og det må tross alt til for at kostymekledde unger og glade festdeltakere skal kunne oppnå kontakt.

– Svinge meg i kjoler og skjørt som jeg ikke har brukt på lenge, som var for varme til å inngå i London-garderoben, men som passer godt på kjølige høstdager her. I morges var det null grader da vi sto opp!

Dette blir bra! Jeg har mye å glede meg til i tida som kommer, og det er alltid en god følelse.

Hva ser du fram til i oktober?

– – – – –
In other words: I have high hopes for you, October! I intend to fill you up with good stuff! For instance I’m going to… – Keep an eye out for the autumn colours, and enjoy trees bursting with yellow and red. – Eat lots of Norwegian root vegetables, as they are in season now, and probably make this for dinner. – Celebrate Octoberfest, of course! I’m going out with a group of friends this Thursday. Cheers! – Finish Armada by Ernest Cline, which I’m currently reading, even though I don’t find it as good as his last one. – Have lingonberry cake with my coffee, as I baked this weekend, and shere the recipe with you guys. – Go to the cinema to watch The Magnificent Seven, and probably Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children as well. (I loved the book, and I was hoping for a dark and mysterious film, but the trailers look CGI-heavy and quite hectic. We’ll see.) – Celebrate my boyfriend’s birthday. We’re hosting our first party in the new house, and I’m excited! – Borrow a tie for Suit Up Day, and swap photos with friends who also dress up for the occasion. – Go to wine tastings. This might be the big beer month, but let’s not forget the vino. – See one of my favourite bands, Kvelertak, in concert. – Try to get some proper glasses (so far I’ve only worn cheap, simple ones that don’t really fit me), and hopefully not have to rob a bank to finance them. – Celebrate Halloween, by making a lantern, watching a film with friends and handing out sweets to lots of costumed kids from the neighbourhood. I really hope this is an area where the children go door to door! – Get a doorbell. I just remembered that we don’t have a doorbell yet, and that’s going to be needed when the party goers and the trick-or-treaters arrive! – Wear dresses and skirts that were too warm for London, and that I haven’t worn since the year before.
This is going to be great! What are you looking forward to in October?

Reklame

6 tanker på “My October

 1. Fine planer! Helt enig med deg om Armada, dessverre.
  Morsomt at du gleder deg til høstfarger, og her er høstfargene allerede borte. Norge er jammen variert!

  Liker

  • Godt å høre at det ikke bare er meg, da – jeg synes liksom at alle de herlige referansene føles mer påtatt i denne boka, og så er den mer forutsigbar enn den forrige.
   Haha, såpass! Ja, det er jo et langstrakt land vi bor i! Her har det skjedd litt i løpet av de siste dagene, men veldig mange trær er fortsatt helt grønne.
   God helg!

   Liker

 2. Åh, oktober er så bra! Deilige høstfarger og skjerf- og luevær :) (Psst, jeg kjøper brillene mine på Specsavers, for der har de ofte 2 for 1. Da får jeg et sett til jobb og ett til hjemme ;))

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..