Femte podcast: Alder!

Her kommer en ny podcast! Denne er av den litt mer seriøse sorten.

Six years, Et dryss kanelJeg er spent på hva dere synes, for jeg vil gjerne kunne snakke om ting jeg tenker på og temaer som interesserer meg, også sånt som ikke nødvendigvis er festlig og underholdende… Livet er jo så mangefasettert!

Det ble altså alder denne gangen. Varsko her, hoho:

(Om noen vil lese innlegget med spørsmål og svar, som var utspringet for denne tankestrømmen, så finnes det her.

Jeg merker at denne podcasten gjør meg litt nervøs, for det er vanskelig å vite om dere kjenner dere igjen i noe av det som blir sagt, eller om dere er ekstremt uenige i alt dere hører… Dette er et tema som berører oss alle, enten man vil eller ikke, og det betyr at de fleste sannsynligvis har noen tanker. Dette er altså mine personlige meninger, hverken mer eller mindre, og du må gjerne dele dine!

Nå sitter jeg forresten på toget til York, hvor Jonasflotte og jeg skal tilbringe helga! Jeg gleder meg sånn til å utforske en ny by, og til et avbrekk med feriefølelse og kjæresteri. Vi snakkes på mandag!

God helg, dere!

– – – – –
In other words: Here’s a new podcast, about the subject of age, but it’s still in Norwegian… Anyway, I’m off to York this weekend, so until Monday: All the best!

Reklame

11 tanker på “Femte podcast: Alder!

 1. hurra for denne podcasten! det eneste jeg bryr meg om når det kommer til alder er tallet, bare fordi jeg blir opphengt i hvor mange år man faktisk har levd. jeg syns det er facsinerende å tenke på at en person har levd i 80 år eller som jeg: bare 23 år! det er 23 år siden jeg kom til verden liksom, og det er så morsomt å tenke på! haha, veldig vanskelig å forklare! gleder meg til neste podcast :)

  Liker

  • Ja, jeg blir helt tummelumsk av tanken på at noen har levd mange ganger så lenge som meg! Hvert år er jo like langt for alle, liksom, og man kan fylle dem med så mye, så tenk på hvor mye vi kommer til å ha opplevd når vi bli 80 år! Takk, snille!

   Liker

 2. Gode Synne! Takk for nok ein herleg episode av podcasten din! :) Du seier så mykje bra og eg blir så glad av å høyre på alt saman! Ønskjer deg god helg i same slengen ^^

  Liker

 3. JA, jeg kjenner meg igjen og er heller ikke redd for å bli eldre :)

  Går også i surr og må stadig regne ut hvor gammel jeg. (Snart 33, hadde ikke blitt overrasket om det var 31eller 34 og trodde jeg var 27 i sånn omtrent fem år.) Er selv ikke glad i å feire bursdag, og svimte av en gang det ble arrangert surprise-party for meg, haha… Men det kan være koselig også, da, bare ikke too much.

  Jeg jobber med et bokprosjekt med arbeidstittel «Ikke som planlagt» – og det handler om nettopp dette med å fylle tredve og ikke ha oppnådd det man (og med man mener jeg meg selv) så for meg at jeg skulle. Og om hvor takknemlig jeg er for at jeg tok et oppgjør som ledet til et godt liv baser på egne verdier fremfor kulturens og/eller gamle ønsker om alt det typiske prestisjetullet. (Bor i USA, har ikke avsluttet høyere utdannelse, jobber freelance og har ikke barn – ikke som planlagt, men mer riktig for meg.) Sorry, men ble så engasjert når du nevnte forventningspress!

  Du er så klok! Jeg skal også lese masse bøker som gammel, reise og game :) Skål for det! Min favoritt-pod så langt, men gleder meg veldig til mer :)

  PS: Du har verdens fineste «radiostemme». Redigerer du mye eller snakker du «i strekk»?

  Liker

  • Det er så godt å vite at vi er flere som har de samme tankene! Vi kommer til å bli superkule gamle damer! (Forhåpentlig slipper du flere overraskelsesfester som fører til besvimelse, haha – huff, da skjønner jeg at det kan bli litt for mye av det gode!) «Prestisjetullet» er et kjekt ord! Hver bryr seg vel om prestisje, så lenge man har det bra? Bokprosjektet ditt høres kjempeinteressant ut, og det er så viktig å gjøre det som føles rett, ikke bare det folk forventer! Forresten: Når jeg spiller inn podcastene, snakker jeg mer eller mindre i ett strekk, og redigerer lite i etterkant. Noen tenkepauser blir det iblant, men jeg har jobbet mye med radio tidligere, og da blir man vant til å holde snakketøyet i gang, hoho. Tusen takk for veldig fin kommentar, Kristine!

   Liker

 4. Så spennende å høre tankene dine! (og du har skikkelig behagelig og god stemme, om jeg ikke har skrevet det før)
  Jeg er ganske avslappa når det kommer til alder jeg også, men er mer stressa for ikke å få gjort det jeg vil før det er for sent i et mye kortere perspektiv. Typ ikke ha vært noe som helst sted i verden før jeg plutselig sitter der med fast jobb og familie og alt sånt som gjør det mye vanskeligere. Jeg er så glad i alt som er trygt og kjent, så da er det liksom enda vanskeligere å rive seg løs. Men nå gjør jeg heldigvis noe med det òg! :)

  Liker

  • Mange takk, Kristine! Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i tankene dine – det er jo utvilsomt enklest å «rase fra seg» før man får stort ansvar i jobb- eller familiesammenheng. Føles veldig bra å oppleve andre byer og land, synes jeg! Håper du vil stortrives i München!

   Liker

 5. Tilbaketråkk: Sjette podcast: Pludder i parken | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..