My September

July, Et dryss kanel
August
August
July, Et dryss kanel

Så er den her, den første høstdagen, og passende nok er det grått og vått utenfor vinduet mitt. Nå begynner sesongen for innekos, og jeg synes det er helt greit! Vi kunne vært heldigere med sommerværet i år, men alt i alt har jeg vært myyye utendørs de siste månedene, og jeg har fått masse lys og luft og bevegelse, så nå føler jeg meg ganske klar for å trekke inn med tekopp og telys.

Jeg tror dette blir en fin måned, og jeg har som vanlig mye å glede meg til og glede meg over!

I september skal jeg blant annet…

– Omfavne kveldsmørket som sakte, men sikkert kommer tilbake. Det er koselig, synes jeg.

– Kaste meg over de norske eplene (og dele ei oppskrift på eplekake, hoho).

– Feire at historien om fantastiske Radio Nova nå finnes i bokform! Jeg har vært litt involvert underveis, og boka Stjålet fra Radio Nova er blitt morsom og sær og rørende, og jeg gleder meg til å heve glasset for forfatter Marie Alming og for verdens beste radiokanal.

– Nyte sensommersola når den stikker innom. En liten halvtime i solveggen gjør så godt!

– Kjøpe pastinakk, kålrot, jordskokk, beter og annet godt som nå er i sesong, og trylle fram mange gode middager.

– Gå på slippfest for en ny utgave av A New Type of Imprint, hvor jeg har bidratt med tekst for fjerde gang. Herlig magasin!

– Bruke de fine, rutete støvlene mine på regnværsdager, og hoppe i vanndammer når ingen ser på.

– Markere Talk Like a Pirate Day med stor iver og innlevelse.

– Drikke champagne. Nå er det for lenge siden sist, merker jeg!

– Se den nye Woody Allen-filmen, Irrational Man, på kino.

– Besøke Himkok, et nyåpnet utested med eget brenneri, og Nedre Foss Gård, hvor baren i andre etasje visstnok har sitt eget mikrobrygg klart nå. Gøy!

– Ta en skogstur for å sanke bær, om jeg får tid, og være superstolt etterpå når jeg serverer dessert eller bakst med selvplukkede godsaker i.

– Begynne på boka Ready Player One, som jeg fikk av Jonasflotte tidligere i sommer. Jeg var riktignok midtveis i noe annet da ha ga den til meg, så han leste den først, den sniken.

– Glede meg over klarere, friskere luft og høyere himmel, som høsten alltid fører med seg.

– Gå på lanseringsfest for andre utgave av det spennende sykkelmagasinet Bikevibe, som inneholder en tekst jeg har skrevet.

– Begynne å ta tran igjen etter sommeren. Måneder med R i navnet, vet dere! Den nye sitronsmaken er forresten ikke så verst!

– Se Veronica Mars-filmen på Netflix, når som jeg er ferdig med serien.

– Fylle ei ny og fin notatbok med viktige og uviktige ting. Får alltid lyst på nye skrivesaker på denne tida av året, hihi.

– Gjøre noe nytt og spennende og ganske stort, som jeg gleder meg til å fortelle mer om snart.

Jeg er bombesikker på at dette blir bra!

Hva har du planen for september? Hva ser du fram til denne måneden? Jeg er nysgjerrig!

– – – – –
In other words:The first day of autumn is here! Seems only right that it’s a grey, rainy one here in Oslo. I don’t mind! I’ve had a lovely summer, and although ours wasn’t too sunny and warm, I’ve still spent loads of time outdoors with plenty of fresh air and light. Now it’s time to spend more time indoors with tea and candles, and I’m ready. As always I have a lot to be happy about and look forward to this month! Here’s a list of some of the things I’m going to do this September…
– Embrace the dark evenings. Very cosy, I think! – Eat lots of Norwegian apples, which are finally ripe, and share my recipe for apple cake. – Catch the new Woody Allen film, Irrational Man, at the cinema. – Enjoy the sun on my face when it does come to visit. A little half hour on the balcony does a world of good! – Buy all kinds of tasty vegetables that are now in season, and make delicious, hearty dinners. – Wear my cute wellies and jump in puddles when no one’s watching. – Celebrate Talk Like a Pirate Day with great joy. – Drink champagne. It’s been too long. – Go to the woods and pick berries, if I find the time, and then be super proud when I can serve dessert with goodies I’ve gathered myself. – Visit two new bars in Oslo, a micro brewery and a micro distillery. Fun! – Start reading the novel Ready Player One, which my boyfriend got for me. I was reading something else when he gave it to me this summer, so he read it first, the sneaky lad. – Enjoy the crisp, clear air and high sky which autumn brings. – Go to launch parties for new editions of two really cool magazines I have contributed to, Bikevibe and A New Type of Imprint. – Start taking cod liver oil again after the summer. The golden rule is you have a teaspoon each day in months with an R in their name! – Watch the Veronica Mars film, now that I’ve finished watching the TV series. – Fill a new, pretty notebook with important and unimportant things. I always feel like new stationary come fall! – Do something new and quite huge and very exciting, which I will tell you more about soon.
I know for certain that this will be a good one! So, what are your plans for this month? What are you looking forward to? I’m curious!

Reklame

11 tanker på “My September

 1. Høsten din blir nok kjempekoselig med alle de fine planene!
  Og! Jeg måtte bare kommentere da jeg så du skulle lese Ready Player One, for jeg elskerelskerelsker den boken – stappfull av nerdereferanser og en veldig kul historie. Jeg leste den ut på to dager for den var så spennende og enkelt skrevet («enkelt» som i ingen tunge ord). Håper du liker den også! :)

  Liker

  • Ååå, så morsomt å høre at du likte den såpass godt – det du skriver virker veldig lovende, og stemmer nøyaktig overens med det min kjæreste sier, så jeg gleder meg skikkelig!
   Håper du får en super september!

   Liker

 2. Så fine høstplaner! Hvor er det nederste bildet fra? Det så ut som en veldig god øl!

  Jeg kan forresten varmt anbefale Nedre Foss Gård, det har blitt mitt nye favorittsted (for øl) i Oslo. Deres eget bryggeri er ikke oppe og går ennå, dessverre! De kjøpte utstyr av Mack som har en teknisk feil som de ikke får fikset fordi det krever et passord som ingen har! Typisk! Forhåpentligvis får de fikset det snart :-)

  Liker

  • Oi, takk for anbefaling og oppklaring! Jeg er visst blitt feilinformert, hehe – da krysser jeg fingrene for at de snart får orden på utstyret, og så får jeg ta meg en tur snart likevel!
   Bildet er fra gårdsrommet til Gaasa. Der har de også mye godt!

   Liker

 3. Det blir litt godt med høst, selv om september alltid bringer med seg litt melankoli når jeg innser at sommeren er over.
  Det høres ut som du har en hel del fine høstplaner, og det blir nok en finfin september! Kos deg masse med fine telys og herlige tekopper!

  Liker

  • Jeg er helt enig, og kan bli litt ambivalent når høsten kommer, men det er alltid noe forfriskende ved den, synes jeg. Det er også godt å tenke på at sommeren alltid kommer tilbake, hihi! Håper du får en strålende september, Vilde!

   Likt av 1 person

 4. Eg syng i eit kor, og ved semesterstart byrjar vi alltid å førebu ein ny konsert. Neste store er julekonserten vår. I går byrja vi å øve inn Nordnorsk julesalme, og då, då kjende eg, sjølv om det var litt feil med julessong, at eg verkeleg gler meg til den klåre lufta, dei vakre fargane og dei mørke kveldane som hausten kjem med!

  Mine planar for dei komande vekene inneheld mykje tid til studier, ein tur til fjells og mange koppar te i godt lag. God septembermånad!

  Liker

  • Å, så morsomt at du synger i kor! Det har jeg også gjort i en periode, og julekonserten er jo et årlig høydepunkt! Kan tenke meg at det var litt rart å synge en julesang nå, ja, men jeg skjønner godt at det fulgte fine assosiasjoner med den! Så fine planer. Håper du får en koselig september!

   Liker

 5. Liker egentlig ganske godt at det er september siden høst er yndlingsårstiden min og høst strengt tatt er mer tilrettelagt for meg siden man kan drikke varme drikker og sitte inne og lese med ekstra god samvittighet og det er noe herlig med sånne litt friske høstdager da det er sol og trærne kler seg i rødoransjegule nyanser. Høres ut som om du har mange fine septemberplaner og jeg har en del fine planer selv. For eksempel skal jeg på Folketeateret og se Mary Poppins med moren min (noe som er en fin måte å feire en dato som ikke bare er den internasjonale «Talk like a Pirat»-day, men også er bursdagen til mamma), jeg skal se «Halve Kongeriket» på Det Norske Teater, det er mulighet til å gå Elvelangs, det er Oslo Kulturnatt med mye fint og ja, jeg tror denne måneden kan bli temmelig super selv om en liten del av meg er litt skuffet og småtrist over at det ikke er Oslo Bokfestival i år siden jeg elsket den festivalen dypt og inderlig.

  Liker

  • Ja, det skjer så mye gøy på kulturfronten om høsten – det føles liksom som at hele kulturlivet våkner til liv igjen etter sommeren, synes jeg. (Vi får krysse fingrene for at bokfestivalen gjenoppstår etterhvert!) Så kult at dere har Mary Poppins som bursdagsplan, det låter helt ypperlig. Chim Chim Cher-ee er en av favorittmelodiene mine! Jeg er dessuten helt enig i at det er kjekt å kunne hygge seg innendørs med god samvittighet, og jeg ønsker deg en herlig høstmåned.

   Liker

 6. nyte god i september, mindre lys, men alltid vakre farger. morsomt at kirsebær dine er vakrere enn den siste jeg kjøpte. epler på treet jeg ser dem med øynene fylt med kjærlighet i en hagen hver morgen på vei jobb. ja, kan det være en god idé å se den siste filmen av Woody Alen. i år september kom svært raskt, og jeg har fylle i mine viktige høytider og rigor, er allerede mye.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..