A fabulous little film

I dag har jeg et tips til dere!

Denne irske animasjonsfilmen er det flotteste jeg har sett på lenge. Jeg har hatt lyst til å se den i årevis, for den kom i 2009, og ble umiddelbart en kritikerfavoritt. Den ble nominert til Oscar, og selv om det er en kort film på 75 minutter, gjør den et varig inntrykk.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Alle bildene er lånt og lenket til kilden / All photos are borrowed and linked to their source

Denne filmen er visuelt storslagen, og den har flott musikk, spennende handling og sjarmerende figurer. Den handler om den legendariske irske nasjonalskatten som er så overveldende vakker at noen (les: jeg) blir rørt til tårer når de ser den med egne øyne på museet i Dublin. (Jeg skal ærlig innrømme at jeg felte tårer under filmen også – som kjent er jeg litt ekstra begeistret for alt som er irsk, etter å ha bodd et år på øya, og ikke glem at jeg er en sånn som gråter, hihi!)

The Secret of Kells er et fargerikt fyrverkeri av et animert eventyr som jeg vil anbefale alle.

– – – – –
In other words: A little recommendation for you! This Irish animated film is nothing short of wonderful. I finally got around to watching it after wanting to for years, as it came out in 2009 and became an instant hit with the critics. It was even nominated for an Oscar, and although it’s a short thing, only 75 minutes long, it makes a lasting impression. The Secret of Kells has an exciting story, charming characters, great music and an outstanding visual style. It tells the tale of the Irish national treasure which is so overwhelmingly beautiful that some (me) are moved to tears when they see it with their own eyes at the museum in Dublin. (I will admit that I shed some tears while watching the film as well – after all I love everything Irish, having lived on the island for a year, and let’s not forget I’m a crier, hehe.) I just want to recommend this lovely animated adventure to everyone!

Reklame

14 tanker på “A fabulous little film

    • Jeg også! Kjæresten min er ikke så glad i det (skjønner ikke hvorfoooor?), så jeg pleier ofte å kose meg animasjonsfilm når jeg er alene hjemme!

      Liker

  1. ho !, ja ; Jeg er sikker på at jeg må gå og se denne filmen! Jeg tror det er perfekt for meg også. og i tillegg en liten suvenir til Kells tegninger (på et skjerf som jeg kjøpte for min kone) på den vakre «Emerald Island». og da , er det veldig snill fin katt sa til meg med søte blikket hennes, å skynde meg til det !

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Made me smile # 4 | Et dryss kanel

  3. Tilbaketråkk: Påsketips | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..