A list about TIME

Jeg skriver på en tekst om tid i disse dager, og derfor ble jeg inspirert til å lage ei liste.
Tida omgir oss og påvirker atferden vår kontinuerlig, og folk forholder seg til den på så mange ulike måter!

Her kommer det 20 spørsmål om tid.

Petals and pinkHva er ditt forhold til tid?
Iblant skulle jeg gjerne hatt mer av den, men jeg har ikke noe imot å bli eldre, så stort sett har tida og jeg et avslappet og fint forhold. Jeg liker å tenke at den kommer i stedet for at den går. Livet er langt, og jeg har så mange gleder foran meg!

Hvilken tid på døgnet liker du best?
Morgenen, tror jeg! Jeg liker å stå opp tidlig og få mye ut av dagen, og jeg begynner med å spise en god frokost og høre på radio.

Hvilken årstid foretrekker du?
Jeg synes de alle har sin sjarm, og er veldig glad for å bo i et land med fire definerte årstider. Favorittene er nok sommeren (sol og park og bringebær og fine kjoler!) og vinteren (snøøøøøøøøø!).

Hvilken ukedag er den beste?
Fredagen! Jeg synes faktisk den er enda bedre enn lørdagen og søndagen, for når man er ferdig på jobb på fredag ettermiddag, ligger hele helga foran en som et hvitt lerret man kan fylle med hva man vil… Jeg elsker å feste på fredag kveld, forresten, for da blir lørdagen litt slik som søndagen ofte er, og så blir søndagen som en ekstra helgedag!

Når går tida fortest?
Når jeg skriver på noe, når jeg leser, ser film, spiller dataspill eller gjør noe annet oppslukende, rett før polet stenger og (av en eller annen grunn) etter klokka elleve om kvelden, når jeg egentlig burde ha lagt meg.

Når går tida saktest?
Når jeg venter på svar fra pressekontakter og andre kilder på jobb som journalist, når det gjenstår to minutter før vaskemaskinen er ferdig og man må få hengt opp klærne før man kan gå ut, når noe står i ovnen og lukter utroooolig godt og skal steke i førti minutter før man får spise det.

Hvor lang tid bruker du på å sminke deg?
Jeg bruker ikke noe annet enn leppestift, så det er unnagjort på et lite minutt.

Hvilken tidsepoke skulle du gjerne levd i, foruten denne?
Tidlig på sekstitallet, kanskje? I hvert fall om jeg kunne leve ut Den amerikanske drømmen, hoho. (Jeg er glad for å leve i dag, men det virker som at livet på mange måter var mye enklere før all teknikken kom og gjorde folk stresset og asosiale.) Da var moten på sitt aller fineste, synes jeg, så jeg ville gått med store kjoler, kjørt lekker bil, snurret plater og drukket milkshakes dagen lang.

Spiser du fort eller sakte?
I sneglefart. Jeg er alltid den som sitter igjen til slutt, mens de andre rundt bordet prøver å late som at de ikke lengter etter kaffe og dessert.

Hvilke perioder i livet ditt ser du tilbake på med et smil?
Mange! Særlig utenlandsoppholdene mine; året i Irland, året i Paris og de tre månedene jeg bodde i Florida og lagde bachelor-reportasjen min. Jeg synes det er så gøy å oppleve hverdagen på andre steder! Vanlige reiser er jeg også veldig glad i å se tilbake på – gode turminner er gull verdt. Dessuten må jeg faktisk svare russetida, høhø. Jeg drakk ikke så voldsomt mye, for jeg var mer opptatt av russekravene og knutene! Jeg tok 50 knuter og ble sølvruss, og dermed gjorde jeg mye absurd på de ukene som jeg (forhåpentlig) aldri kommer til å gjøre igjen!

Hvilke perioder er du glad for at er over?
Jeg bruker lang tid på å reise meg etter brudd, så da mine to forrige ordentlige forhold tok slutt, hadde jeg det ille. Det er alltid utrolig godt når man kjenner denslags slippe taket. Journalisthøgskolen var på mange måter ganske tøff, for jeg gikk den før den ble lagt om og gjort mer menneskelig, så de årene ble det lite søvn! Den første tida i Paris var også veldig krevende, fordi byen er stor og bråkete og jeg ikke kunne språket særlig godt. Hele den første måneden var jeg så sliten at jeg alltid våknet om morgenen med nattbordslampen på, fordi jeg var så utmattet hver eneste kveld at jeg ikke rakk å skru den av før jeg sovnet!

Hva liker du best å bruke tid på?
Venner og reise og fritidsinteresser. Samt på meg selv, en sjelden gang, når jeg kjenner at jeg trenger å senke skuldrene litt.

Hva liker du dårligst å bruke tid på?
Å pakke meg inn i masse klær før jeg går ut om vinteren (man må liksom beregne fem minutter bare til påkledning!), å vaske opp, å dusje (!), å se på sko i butikker (er veldig lite typisk jente når det gjelder fottøy, hoho).

Når pleier du å stå opp om morgenen og legge deg om kvelden på hverdager?
Vekkerklokka ringer klokka sju, og jeg prøver å legge meg klokka elleve. Åtte timer søvn er optimalt for meg.

Hvor langt er/var ditt lengste forhold?
Mitt aktuelle forhold er mitt lengste hittil. Fem og et halvt år – herlighet! Jeg hadde aldri trodd at jeg ville treffe noen jeg kunne ha det fint sammen med så lenge.

Hva er den lengste tidsperioden du har vært singel?
Mange år! Jeg har aldri hatt noe i mot å være singel, og lengter ikke etter kjæreste når jeg ikke har noen.

Hva skulle du gjerne hatt mer tid til?
Å lære nye ting, å jobbe frivillig for gode formål, å besøke venner i andre byer, å reise (alltid, hihi).

Hva gjorde du for tre timer siden?
Da jobbet jeg litt. Jonasflotte er på hyttetur og jeg har leiligheten for meg selv, så jeg slo meg ned med en tekopp og litt teksting. For øyeblikket oversetter jeg et naturprogram for National Geographic, og det er gøy, for da lærer jeg noe nytt mens jeg jobber!

Hva gjør du om tre timer?
Da sitter jeg på bussen på vei hjem til foreldrene mine! Skal være der i noen dager fremover, og det blir koselig.

Hvor ser du deg selv om ti år?
Om ti år er nok livet mitt litt mer økonomisk stabilt, og jeg har enda flere stempler i passet og vintagekjoler i skapet, og så bor jeg kanskje i et hus med Jonasflotte, og vi har vinkjeller, bibliotek og tre katter.

Om noen andre har lyst til å låne denne lista, er det fritt fram! Link tilbake hit, så kan jeg se hva dere svarer. Gleder meg!

– – – – –
In other words: I’m working on a text about time these days, and I was inspired to make this list. Time surrounds us and influeces our behaviour, and people have very different ways of looking at time. Here are twenty questions!
How, generally, do you feel about time? Now and then I wish I had more of it, but I don’t mind getting older, so time and I have a good relationship. I like to think that time comes to us and that we get to make the best of it – life is long, and I have so many happy things in front of me!
What time of day do you like the most? The morning, I think. I like getting up early to make the most of the day, and I begin by having a good breakfast and listening to the radio.
Which day of the week is your favourite? Friday! I love how the weekend streches out in front of you, to be filled with whatever you wish, after work or school on Friday afternoon. I also love partying on Friday, because it makes Saturday feel like Sunday and Sunday feel like a big bonus!
Which is your favourite season? I like them all, and I’m so happy I’m from a country where the four seasons are very different. I think I prefer summer (sunshine and raspberries and pretty dresses) and winter (snow, snow, snow!).
When does time pass quickly? When I’m writing, when I’m reading or watching a film, playing computer games or doing something else that’s really engaging, and (for some strange reason) after eleven in the evening when I’m supposed to be in bad.
When does it move slowly? When I work as a journalist and have to wait for press contacts and other sources to come back to me, when the display on the washing machine says «two minutes left» and you must hang the clothes to dry before you go out, when something in the oven smells lovely and it’s supposed to stay in there for another forty minutes.
How long does it take you to put your make-up on in the morning? I only wear lipstick, so I only need a minute.
During which time period would you like to live, apart from this one? In the early sixties, maybe? If I got to live the American dream? (I’m happy to be living in our time, but life seems to have been a little easier before all this technology made many people stressed and antisocial) I think fashion peaked at the point, too, and I would love to wear poofy dresses, ride a beautiful car, play records and drink milkshakes all day.
Do you eat quickly or slowly? At a snail’s pace. I always finish last.
What times in your life do you look back on with a smile? Plenty of them! My stays abroad, for example – my year in Ireland, my year in Paris and my three months in Florida when I worked on my bachelor’s report. I love living the everyday life somewhere else! My regular travels are also great to look back on – good memories are golden.
What times are you happy to have put behind you? It takes me quite long to get back on my feet after break-ups, so when my two previous, real relationships ended, I was very low. It is such an amazing feeling when the fog lifts in those cases. Also, the first part of my stay in Paris was very demanding, as it’s a big, noisy city and I did not speak the language properly. I remember that for the first month I woke up every day with my nightlight still on, because I was so exhausted when I lay down every evening that I fell asleep before I could turn the lamp off.
How do you most like spending your time? With my friends and out travelling and on my hobbies. On rare occasions I also like taking the time to treat myself, when I can feel that I need to wind down.
How do you least like spending your time? Wrapping myself in lots of clothing before leaving the house in winter, doing dishes, showering (!), shopping for shoes (in that way I’m no typical girl!).
At what time do you get up in the morning and go to bed at night, on weekdays? My alarm clock is set for seven o’clock and I try to be in bed by eleven. I need my eight hours of sleep!
How long was/is your longest relationship? It is my current one of five and a half years. My goodness, I never thought I would meet someone with whom I could be so happy for so long.
What’s the longest time you’ve been single? Years and years! I’ve never minded being single, and I don’t miss having a boyfriend when I am.
What would you like to have more time to do? Learning new things, volunteering for good causes, visiting friends in other cities, travelling (always).
What were you doing do three hours ago? I worked a bit. I have the apartment to myself this weekend, so I got some subtitling done. I’m currently translating a nature programme for National Geographic, and it’s very interesting!
What are you doing three hours from now? I’ll be aboard a bus on my way back to my parents’ house. I’m spending a few days there, and I’m looking forward to it.
Where do you see yourself in ten years? I hope that my life is a bit more financially stable at that point, and I wish to have even more stamps in my passport and vintage dresses in my closet, and I might be living in a house with my boyfriend, and we would have a wine cellar, a library and three cats.
Feel free to borrow this list, if you like! Do link back to me, so I get to read your answers!

Reklame

21 tanker på “A list about TIME

  • Ja, jeg er så enig! Vi bor jo i en del av verden hvor tid er en sentral brikke i dagliglivet, men i andre land spiller den ikke alltid en like stor rolle i hverdagen. Interessant!

   Liker

 1. Under normale omstendigheter det skal vaere med en store entousiasme at jeg bruke filosofer om emnet «tid» ,liketil . men pa manedet januar ,var her («Charlie» ,og mer og mer ….) . jeg er med tanker mitt om som vil stoppe meg pa rart grunnen . sa igjennom dette «Leibniz» tenker om :»nécessité et contingence» , og til en ubetydelig klebemiddel nesten fysisk i min tro :jeg vet at jeg skjonner ingentig om tid . men , ja jeg likte dine sma ord . og som saa ha tre katter ( min katter ha en sjelen av en love (o/);min sma siameser katt er som en panter ; og min gamle siameser var en guépard .)

  Liker

 2. Vinkjeller, bibliotek og tre katter – you read my mind! For et drømmescenario. Likte veldig godt denne lista. Så utrolig morsomt at du tekster forresten, jeg har alltid tenkt at jeg hadde likt/vært god på det. Hvordan startet du med det, om jeg får spørre? :)

  Liker

  • Haha, voksentilværelsen vår blir så bra!
   Ja, teksting er gøy! Jeg kom inn i bransjen «på gamlemåten» – så en utlysning og sendte en epost. Som frilanser slipper man intervju (i hvert fall gjorde jeg det), men man må bestå en norsk og en engelsk språkprøve (som du sikkert også ville takle utmerket). Jeg vet at byrået mitt dessverre ikke ser etter flere frilansere for øyeblikket, men selskapet SDI Media driver også med teksting, og kanskje de trenger ekstra folk? Det er sikkert lurt å følge litt med og ta kontakt om det dukker opp noe!

   Liker

 3. Tilbaketråkk: A list about time. – Podd Mode

 4. Tilbaketråkk: A list about time. – Mode Stad Blog

 5. Tilbaketråkk: A list about time. | Sandra Beijer

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..