A little quiet

Livet er så uforutsigbart. På fredagen er man kanskje et eneste stort smil, og på søndagen kan man få en trist telefon.

Morfaren min spilte trekkspill. Han visste alt om biler og klokker og fuglene på fuglebrettet. Han pleide å stikke til oss en hundrelapp og si at vi skulle gå på kino. Han kom inn fra verkstedet sitt og måtte bare høre Lotto-rekka før middag, og han spiste kokte poteter til alt. Han hadde visstnok på seg verdens styggeste slips den dagen han traff Mormor. Han lærte meg å rense jordbær med kniv uten å kutte vekk for mye, og å dampe konvolutter for å få frimerkene til å løsne. Nå har vi mistet ham.

Det blir kanskje litt stille her inne en stund.

– – – – –

In other words: Life is unpredictable. One day you might be all smiles, and then the telephone rings. My grandfather played the accordion. He knew everything about cars and clocks and the birds outside the window. He used to give us a note and tell us to spend it at the cinema. He came in from his workshop and just had to hear the lottery numbers before dinner, and he ate boiled potatoes with everything. He allegedly wore the world’s ugliest tie on the day he met my grandmother. He taught me how to hull strawberries with a knife without cutting away too much, and how to steam envelopes to make the stamps come off. Now we have lost him. This place will probably be quiet for a little while.

Reklame

19 tanker på “A little quiet

  1. Tilbaketråkk: Things that made me smile this week | Et dryss kanel

  2. <3

    Slike ting er så meningsløse og absurde og samtidig så nære og vonde at man noen ganger ikke vet hvordan man skal gå fra den ene dagen til den neste.

    Sender deg varme tanker i mørke desember! Du er så fin!

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..