The Witchery

I gamlebyen i Edinburgh, helt oppe ved slottet, ligger det en berømt restaurant. Før sommerens reise fikk jeg den anbefalt fra flere hold, og da Jonasflotte og jeg ville spise en finere middag på en fredagskveld, var valget enkelt.

The Witchery

Vi bestilte bord på The Witchery. Bare navnet, dere! Middag hos heksene? Ja, takk. De holder til i en litt bortgjemt og overgrodd bakgård.

The Witchery

Inne i lokalet var det varmt og koselig, og historien sitter i veggene. Bygningen er gammel, fra første halvdel av 1600-tallet!

The Witchery

Det var høyt under taket, som var halvt i tre og halvt i glass, med planter og lykter og gamle, solblekede tepper her og der.

The Witchery

På bordene sto rosa roser og blå tistler. Tistelen er jo et symbol på Skottland, og her er de opptatt av å holde landets tradisjoner i hevd.

The Witchery

Vi fikk sitte ved vinduet og kunne kikke ut på en liten balkong. Det begynte – ikke overraskende – å regne på et tidspunkt, men da er det jo ekstra fint å være innendørs og ha det fint!

The Witchery

Over oss hadde vi et buet vindu som lyste opp den håndmalte dekoren i taket.

The Witchery

Vi bestilte mat og vin. Jeg begynte med suppe, og Jonasflotte valgte en forrett som ble servert med appelsinbåter og rødbetsorbet.

The Witchery

Jeg tok meg tid til å beundre lokalet mellom rettene. Tungt treverk og sarte blomster. Dette er nok den største buketten liljer jeg har sett.

The Witchery

Jeg hadde rød kjole og røde lepper og var veldig glad for å være på tur med favorittfyren min.

The Witchery

Så kom hovedrettene seilende! Min besto av ørret med risotto og fenikkelpuré, og den var nydelig.

The Witchery

Er det bare jeg som synes at maten smaker ekstra godt i spesielle omgivelser? Forgylte våpenskjold setter en spiss på hva som helst.

The Witchery

Etterhvert var det tid for dessert! Jonas valgte seg is med jordbær og var svært fornøyd.

The Witchery

Jeg valgte ost og kjeks. Litt ulikt meg å la søtsakene være, men jeg følte for noe friskt, og disse lokalproduserte ostene var knallgode!

The Witchery

Her spurte vi pent om kelneren kunne forevige oss.

The Witchery

En minneverdig kveld og et stemningsfullt spisested som trygt kan anbefales! Dette var ikke den billigste middagen vi spiste på turen – tvert imot var det den dyreste, men det var verdt pengene. Svært god mat og vin, servert med smil og service, i et ganske magisk lokale!

– – – – –
In other words: In the Old Town of Edinburgh, right by the Castle, there is a famous restaurant. Several people recommended it to me before our trip this summer, and when my boyfriend and I wanted to have a fine meal on a Friday night, we did not hesitate. We booked a table at The Witchery, and we were not sorry. They served delicious food and wine, and the atmosphere was quite magical. You enter the restaurant from an overgrown little close, and the building is from the early 1600s. I loved the dark wood, the delicate lilies, the old tapestries, the ancient crests and the handpainted ceiling, and we were sat a a table by the window, overlooking a little balcony. I wore a red dress and red lipstick and was very happy to be travelling with my favourite fellow! My boyfriend and I enjoyed every part of our meal, and although it wasn’t cheap, it was definitely worth every penny. Recommended!

Reklame

20 tanker på “The Witchery

 1. Så bra at dere tok dere råd til å spise der, jeg er helt enig i at det er en opplevelse både når det kommer til mat og omgivelser! :) Og så fine bilder du tok av stedet, så koselig å se litt av lokalet igjen!

  Liker

 2. Så utrolig fine bilder! Dette ser ut som en bra opplevelse. Vi gikk bare fordi, og hele området er jo fantastisk også! Jeg kjenner at Edinburgh gjorde noe med meg, altså. Det var kjærlighet ved første besøk!

  Liker

 3. Ser ut som om dere hadde det kjempefint der! :D Jeg/vi har alltid bare gått forbi med studentlånet mitt, hehe. Men jeg må snart få til en liten middag der, har hatt lyst i snart tre år, hehe.

  Liker

  • Absolutt, vi var kjempefornøyde! Jeg krysser fingrene for at du får tatt turen – om man har noen slanter å avse og en god anledning, så må man bare si til seg selv at man fortjener det!

   Liker

 4. håper det var en «god witch» for restaurant betalt !; hvis den gamle skiltet er veldig spennende med sine hemmeligheter skjold. sjarmen av autentiske steinheller på bakken; vakre treverk og mørk eik, jeg liker også. han kan være en god lukt av tre voks også? men selvfølgelig, så mye som er denne edle nærvær (dere begge), som gir en mer skogkledde deler av rommet. jeg fortsatt stille spørsmålet er: hva kan ha disse velsmakende lokale oster typisk, veldig appetittvekkende, og med hvilken vin (Sancerre, Burgundy?). dette er et lite stykke av kvede lim på siden? for meg, blå tistler og rosa symboler er like vakker som Skjold armer (som er rettet mot en gullkrone). oh, men jeg bare så (du spiste i en blikkplate ?, jeg kan være, ikke har sett.)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..