Around the clock with food and friends

Det er på tide å ta for seg en ny dag, nærmere bestemt en fin og lang sommerdag, med et bilde i timen.
Frem med katteklokke og kamera!

Tuesday

09.00: Jeg står opp to timer senere enn vanlig, ettersom jeg har ferie! Jonasflotte har dratt på jobb, og jeg rer opp senga. Der bor min digre og høyt elskede Totoro, samt et lite monster som min kjære fikk av meg en gang, og som han ga navnet Gluecifer.

Summer Wednesday

10.00: Jeg ordner og kler meg sånn provisorisk etter frokosten, ettersom jeg bare skal pusle hjemme de kommende timene. Bikini og sommerkjole – perfekt.

Summer Wednesday

11.00: Marinadetid! Vi har grillplaner for kvelden, og jeg har kjøpt laksefilet som skal få godgjøre seg i timevis. Jeg slenger sammen en blanding av sånt vi har tilgjengelig; god olivenolje, sitronsaft, pepper, hvitløk og fersk basilikum.

Summer Wednesday
Summer Wednesday

12.00: BBB: Bikini + bok + balkong. Sommerluksus.

Summer Wednesday

13.00: Nå skal det bakes! Jeg åpner en ny pose med mel og finner en søt beskjed innenfor bretten.

Summer Wednesday

Det blir sjokoladekake, forresten.

Summer Wednesday

14.00: Mens kaka står i ovnen, benytter jeg anledningen til å skrive et bursdagskort. Motivet er Hvor er Willy på stranda, og det passer jo bra for en sommerbursdag!

Summer Wednesday

15.00: Kaka er ferdig, og jeg har mest lyst til å kaste meg over den, men i stedet tar jeg en kaffepause med hattifnattene!

Summer Wednesday

16.00: Jonasflotte kommer hjem fra jobb, og vi gjør oss klare til å reise på middagsbesøk. Jeg velger meg denne søte saken.

Sundress

17.00: Vi tar trikken opp i Ekebergåsen, til et sted med stor veranda og fjordgløtt. Alt man trenger, jo.

Summer Wednesday

18.00: Velkomstdrinker! Mojitos!

Summer Wednesday

19.00: Vi sitter blant trehus og hager og snakker med verten og vertinnen om alt som har skjedd siden vi så hverandre sist.

Summer Wednesday

20.00: Grillmaten er klar! Masse godt!

Summer Wednesday

21.00: Vi spiser og skåler og koser oss. Forresten er vi på besøk hos disse to: Tormod og Stine!

Summer Wednesday

22.00: Det serveres kaffe i fine Figgjo-kopper med en liten avec på kjøpet.

Summer Wednesday

23.00: Sola begynner å trekke seg tilbake.

Summer Wednesday

00.00: Dessert! Bedre sent enn aldri! Grillet ananas smaker fortreffelig også ved midnatt.

Summer Wednesday

00.01: Lyset svinner litegrann, så Stine finner frem noen festlige bordlykter, og vi åpner rosévinen som vi hadde med oss.

Summer Wednesday

Forresten spiser vi sjokoladekake også, men det glemte jeg å dokumentere. Vi fire gjorde kål på hele i løpet av natta!

Omtrent på dette tidspunktet finner vi ut at ingen har lyst til å gå og legge seg, og at ingen har noen viktige planer for morgendagen, som er en fredag – så vi blir bare sittende, uten å være hverken trøtte eller kalde, takket være sommeren. Slik luksus!

02.00 – 03.00: Mørket faller for en stakket stund, så vi tenner flere lykter…

Summer Wednesday

…og lager flere drinker.

Summer Wednesday

Vi snakker om absolutt alt man kan komme på, og bare nyter å være i hverandres selskap.

04.00: Sola kommer tilbake!

Summer Wednesday

Nå har vi spist og drukket alt vi orker, og ettersom det begynner å bli morgen, er det på tide å ta kvelden.

05.00: Jonasflotte og jeg tar tidligbussen hjem og snubler smilende i seng, og det kunne vært midt på dagen, selv om det er midt på natta.

Summer Wednesday

Hurra for god mat, god selskap og lyse sommerdager som (nesten) aldri tar slutt!

– – – – –
In other words: It’s time to take you along for another day, a long and lovely summer day, hour by hour! I got up at nine, two hours later than normal, as I had the day off. My boyfriend Jonas had left for work, and I made the bed, where my beloved, huge Totoro lives with a little monster I gave to Jonas once. I had breakfast and put on some temporary at-home clothes; bikini and sundress. Perfect. As we had barbeque dinner plans this evening, I prepared a marinade for the salmon we were going to eat. I combined some classic ingredients; quality olive oil, lemon juice, garlic, pepper and fresh basil. Afterward it was time for BBB: Bikini, book, balcony! Then I baked a chocolate cake, also for that evening, with a new bag of flour that said «Hi, thanks for picking me!». While the cake baked I wrote a birthday card. It featured Waldo on the beach – well hidden, of course. When the cake was done I wanted to pounce on it, but instead I had a cup of coffee and some biscuits with the hattifnatteners. My boyfriend came home from work, and we got ready for our little dinner date; I put on a cute summer dress. Then we took the tram to a very charming part of Oslo where there are lots of wooden houses overlooking the water, and mojitos were served, and we talked with our hosts about everything that had happened since the last time we were all together. Those two beautiful people are called Tormod and Stine, by the way! The four of us ate lots of grilled goodies, and afterward we had coffee and a little dram on the side, and then dessert. At that time, around eleven in the evening, the sun began to set – but it never stays away for long during summer in Norway. We were neither tired nor cold, and we just stayed outside until it came back up around four. In the meantime we opened a bottle of rosé which we had brought, and we ate cake (I forgot to document it, though!). There were little lanterns on the table, and we made more drinks, and we talked about every possible subject and just enjoyed each others’ company. My boyfriend and I took an early bus home at around five in the morning, and the light outside made it look like five in the afternoon. These bright and almost everlasting summer days are the best!

Reklame

10 tanker på “Around the clock with food and friends

    • Det er en novellesamling fra Miranda July som heter No One Belongs Here More Than You, og den er skikkelig bra! Kommer til å anbefale den og skrive mer i et eget innlegg etterhvert, tror jeg!

      Liker

  1. oh hva en disiplinert organisasjon i kjøreklar stand for dagen! Vel, bukett røde roser, og tiden utstilt på katten håndleddet; åpne inn i hverandre gjør meg fortsatt imponerende effekt. det virker også for meg at laksen hadde en seng marinade saus, pluss (italiensk vei), som skandinavisk (fennikel) rett? . oh oh, her er sjokolademousse svartere; men dette er allerede veldig appetittvekkende! nei, men det er utrolig! stort byen hovedstaden i landet , på stranden med hvit sand, og furu i solen, nok drømme her! fordi det er noe normalt liv i lys dag og natt til tidlig morgen. fantastisk fin oppdagelse …

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..