Be my guest: Ine

Jeg er ute på tur, men jeg har alliert meg med Ine, en av mine beste venner. I dag er hun gjesteskribent, og hennes innlegg handler om noe som ligger mitt eget hjerte nært, nemlig radio!

– – – – –

Radiokjærlighet

For et par år siden fikk jeg verdens fineste DAB-radio i gave av mannen min. Før det hadde jeg hørt på radio mest i forbifarten, og hadde aller mest et nostalgisk forhold til å høre på radio. Da jeg var liten var jeg nemlig veldig glad i både Barnetimen og alle slags hørespill. Men med min nye radio åpenbarte det seg en helt ny verden av fine programmer man kan høre på. Det finnes så mye spennende, morsomt, lærerikt, interessant, hyggelig, fint og rart der ute! Jeg liker aller best å høre på radio mens jeg gjør noe annet, enten det er å bake, tegne, vaske eller gå tur. Dessuten er radioen uvurdelig selskap i lunsjen hvis man jobber hjemmefra.

Jeg hører gjerne på P2 hele dagen hvis jeg er hjemme. Favorittprogrammet mitt er Ekko, som er P2s magasin om samfunn, vitenskap og livet. Det går fra klokka ni til elleve alle hverdager, så det er perfekt å høre på hvis man har en rolig start på dagen hjemme. Eller hvis man egentlig skulle studert, slik jeg har gjort mange ganger. Ekko er nemlig et sånt program jeg føler at jeg blir litt klokere av, så da har jeg ikke så dårlig samvittighet for å bruke et par studietimer til å høre på det. Hvis man har litt mer selvdisiplin enn meg, kan man laste ned podcasten og høre på det når det passer i stedet.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Min elskede radio fikk jeg altså i gave av mannen min. Og han er minst like glad i radio som meg, og veldig flink til å finne de gode radioprogrammene. Derfor skal han få gjesteblogge litt for gjestebloggeren, og tipse dere om to fine podcaster dere kan laste ned. Jeg gir ordet til Ståle:

Jeg er en podcast-junkie, og Radiolab har lenge vært min store favoritt. Jeg begynte å høre på den i sesong 10, ble totalt hekta, og klarte å høre meg gjennom de ni foregående sesongene i løpet av den neste måneden. Hver episode har et tema, og er drevet av radarparet Robert Krulwich og Jad Abumrad, som innehar en fengslende interesse og iver for alt som er kuriøst – være det seg merkverdige hendelser i verdenshistorien, snodige naturlover (siste episode tok for seg en kombinasjon av disse to), eller spennende personligheter.
Radiolab kommer ut forholdsvis sjelden, men produksjonskvaliteten (heftig lyddesign signert Jad Abumrad) og dybden, de speisa historiene og den varme humoren gjør at episodene er vel verdt å vente på. Oops er for øvrig en god episode å begynne på.

En av de siste oppdagelsene mine i podcast-jungelen er Snap Judgment. Som Glynn Washington forklarer, er «Snap Judgment» en rask avgjørelse som forandrer alt. Også i dette programmet har hver episode et tema, men her er det mer eller mindre ren historiefortelling som står i sentrum, som oftest historier med et klart vendepunkt. Glynn selv starter episodene med historier fra sitt liv. Lyddesignet er spekket med seige hiphop-beats og en, i mangel på et bedre ord, «coolness», som gjør det til en veldig behagelig podcast å ha på øret når man er ute og går.

God radiolytting!

– – – – –

In other words: I am on holiday, but one of my best friends has agreed to be a guest blogger today. Her name is Ine, and she writes about radio, which I something I really love!

5 tanker på “Be my guest: Ine

  1. Jeg hadde også si ganske enkelt som mulig: Jeg likte dine tanker om temaet radio. en ærlig, personlig og nytenkning. som fører meg til å være mer lytting fra dine favoritt radiosendinger. og deretter en «stil-look» for denne herlige dekorert søt radio. for meg som lyden og lytting er et hus, et unikt og rikt tanke, en fri fantasi i live, og refleksiv. (Jeg er glad jeg har fortalt deg disse ett eller to ord: «ine»). hils og merçi.

    Liker

  2. Hurra for radio! Jeg endte helt tilfeldig opp med å ha det som «mitt medium» som journalist. Nå jobber jeg en dag i uka ved siden av studier på en liten radiostasjon i Sydney og stortrives. Hører ofte på This American Life før jeg skal sove, eller finner noe morsomt via thirdcoastfestival.org

    For meg er radio en avkobling – vekk fra dataskjermer og en mulighet for å lukke øynene en stund.

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..