2014: Plans and wishes

Vi er to uker ut i det nye året. Det ligger femti uker foran oss, og de kan vi fylle med hva vi vil!

Jeg har allerede sett litt tilbake på 2013, i dette innlegget, og nå tenkte jeg å se fremover. Som tidligere nevnt synes jeg alltid at det er forfriskende når et nytt år tar til, for da blir jeg mer oppmerksom på hva jeg har og hva jeg vil. Det er alltid så mye å være takknemlig for og glede seg over.

Her følger tre planer og tre ønsker. Jeg håper og tror at 2014 blir et ypperlig år!

Tre planer

Å reise til Malaysia. Med hele familien, pluss kjærester, i ti dager, allerede i mars. Jeg gleder meg sånn! Etter å ha blitt begeistret både for Beijing og Bangkok er jeg spent på hva Kuala Lumpur har å friste med. Det er så mye interessant å utforske i øst! Forresten sparte jeg penger gjennom hele høstsemesteret for å kunne kjøpe flybilletten til Malaysia, og så endte jeg opp med å få den i julegave av verdens snilleste foreldre. Nå kan sparepengene brukes til noe annet! Mer spesifikt…

Å kjøpe meg et ordentlig kamera. Jeg tar alle bildene mine med et knøttlite, lilla kompaktkamera som er over tre år gammelt! Det er på tide å oppgradere, både i personlig og journalistisk øyemed. Jeg vil gjerne ha et speilreflekskamera, slik at jeg kan ta skarpe bilder med varme og dybde, og slik at jeg kan fotografere flere mennesker. Digitale kamera (og i hvert fall min trofaste lille sak) tar liksom så flate bilder av ansikter, synes jeg! Dessuten får kameraet mitt raskt problemer så fort lysforholdene avviker såvidt fra det optimale, og det må holdes heeeeelt i ro når det skal knipses. Jeg har utviklet ganske stødige hender i løpet av de siste tre årene, altså, men nå er jeg klar for å ta neste skritt… Jeg tror jeg vil gå til anskaffelse av et Canon EOS 600D. (Om noen med kunnskap og erfaring har innspill, tar jeg dem imot med stor takk!)

Å oppsøke mulige oppdragsgivere på utkikk etter flere frilansjobber. Jeg har nettopp bestilt visittkort (voksenpoeng!) som jeg gleder meg veldig til å finne i postkassa, og som vil gjøre det lettere å ta kontakt og være tilgjengelig. Spennende!

brighton marina wall

Bildet er lånt og linket

Tre ønsker

Å gjøre enda mer av det som betyr mest. Jeg vil gjerne gi mer til veldedighet, bli enda flinkere til å tenke på miljøet, tilbringe flere fine timer med dem jeg er glad i, utvide horisonten min og heve kunnskapsnivået mitt, øke antallet gode gjerninger, fortsette å uttrykke meg kreativt med lyd og bilder og ord, bidra ytterligere i viktige sammenhenger og prøve å gjøre folk glade.

Å dra til Paris, London og Roma. De to første byene er gamle venner som jeg kjenner godt og lengter til jevnlig, men den italienske hovedstaden har jeg aldri besøkt. Nå har en god venn av meg nettopp flyttet dit for å jobbe der i ett semester, og dermed passer det utmerket å reise dit i vår. Jeg krysser fingrene for storbybonanza i løpet av året, hoho.

Å lære meg noter. Dette er mitt nyttårsforsett for 2014! Jeg har alltid sunget og laget musikk, men jeg skjønner ingenting av takter og punkteringer og oktaver og sånt. Jeg drømmer om å kunne lese og skrive noter, slik at jeg kan skrive ned mine egne melodier og sette meg inn i andres, og i år har jeg veldig lyst til å gå systematisk til verks. Jeg vet ikke hvor mye det krever å lære seg sånt selv, men jeg vil prøve.

Tenk, så bra dette kan bli! Nå er jeg nysgjerrig på dere som leser!

Hvilke planer og ønsker har du for 2014?

– – – – –

In other words: We are two weeks into the new year, and fifty weeks are in store, and we can fill them up with whatever we want. As I’ve mentioned earlier, I think there is something so refreshing about starting a new year, because it makes me more focused. It makes me think about what I have got and what I would like. There are always so much to be thankful for and happy about. I’m certain that 2014 will be a magnificent year!
Three plans: Visting Malaysia. With my whole family (plus my boyfriend and my sister’s boyfriend), for ten days, in March. I cannot wait. I really like Beijing and Bangkok, and now I’m ready to explore another big city in the east, Kuala Lumpur. I saved money through all of last semester to afford the plane ticket, but the kindest parents in the world gave it to me as a Christmas present. Now I can spend those savings on something else, namely: Buying a proper SLR camera. I still use a tiny, purple compact camera, and I have for more than three years! It’s time to upgrade, for my own sake and for the sake of my journalistic profession. Also, on the same field: Contacting more potential employers and working more freelance. I’ve recently ordered business cards (such an adult act!) which will make it easier to connect and be available. Very exciting!
Three wishes: Doing more of what matters. I would like to donate more to charity, live even more environmentally friendly, spent more time with loved ones, broaden my horizon and add to my knowledge, up the number of good deeds, continue to express myself creatively, contribute further in important situations and make people happy. Going to Paris, London and Rome. The two first cities are places I know well and regularly long to go to, but I’ve never visited the capital of Italy. A good friend of mine is working there this semester, so it’s the perfect opportunity to go! Learning to read and write musical notes. My resolution of the year! I’ve always been singing and making music, but I don’t know the first thing about staves or keys. I would love to write my music down and to read others’ – this has been a dream of mine for so long, and this year I would like to make an effort. I don’t know how much it is going to take, but I wish to try.
Now I’m curious! What are your plans and wishes for 2014?

Reklame

29 tanker på “2014: Plans and wishes

 1. Så fint innlegg om hva du ønsker og håper at 2014 vil bringe! Når det gjelder å lære noter: det klarer du! Jeg har spilt et instrument i 13 år, og det å lese noter har jeg hatt så himla mye glede av. Kommer i hvert fall til å heie på deg på det punktet :)

  Liker

 2. Fine planer og ønsker! Når det gjelder å lære noter vil jeg anbefale at du skaffer deg Finn Benestads Musikklære-bok! Det er egentlig alt du trenger av musikkteori:) Lykke til!

  Liker

 3. Hei, så koselig at dere skal på familietur til Malaysia! Det blir nok veldig koselig:-D. Synes du har fine ønsker for året som kommer:-D. Vi snakkes, klem

  Liker

 4. So flotte planar og ynskjer!

  Eg for min del tenkjer å berre la fjoråret vere i direkte kontakt med dette nye, og berre late lle dei gode tinga spreie seg endå meir.

  Og so skal eg bjynde å utforske science fiction-litteraturen litt, har du føreslag?

  Liker

 5. Da får du kanskje tak i speilrefleks innen Malaysiaturen? Isåfall håper jeg du poster noen bilder. (Kom til å tenke på bloggen din i dag da jeg lagde brinebærkake med kanel, og fikk lyst til å titte litt. Fin blogg.)

  Liker

 6. Åh, dette blir et bra år! Jeg har ingen reiseplaner bortsett fra til et bryllup i Troms til høsten. Men det hadde vært fint om det dukket opp flere. Også har jeg en plan om å ta en dag om gangen, være glad og fornøyd, og å se flere Disneyfilmer med deg.

  Liker

 7. Mine planer for året er å reise helt aleine til andre siden av jorden, og å flytte til høsten. Mine ønsker for året er å bare ta det helt lungt de siste månedene før jeg starter på skolen.

  Liker

 8. Så fint! Sånn som det ser ut nå får jeg også besøke både Paris, London og Roma på denne siden av halvåret, og det er gøy!

  Og det å lære seg noter er overraskende greit. Jeg har sunget i kor i to år nå, og hadde veldig lite notekunnskaper før den tid. Ekspert er jeg ikke akkurat, og jeg kan klarer ikke å synge ut en note bare ved å se på den, men jeg kan vite hva den heter og med litt tålmodighet spille på piano.

  Liker

 9. FIN liste! Hurra for Malaysia og nytt kamera. Gleder meg til du skal overøse bloggen med skærpe bilder fra både øst og vest!
  Jeg har mine egne planer og ønsker, som jeg sikkert kommer til å blogge om ikke så lenge :)

  Liker

 10. Veldig fin liste! : ) Jeg kan anbefale speilreflekskameraene, jeg har selv en 7D. Jeg har ikke brukt hundreserien siden canon 350D. Ellers, om du vil ha et nytt kompaktkamera som er nesten vel så bra som et speilrefleks, kan jeg anbefale Sony RX 100 Mark 2. Lykke til med planer og ønsker for 2014!

  Jeg har en stor plan, å konsentrere meg mer om skolen, og et stort ønske – dra til Hawaii til sommeren.

  Liker

  • Godt å høre at du er fornøyd med Canon! Jeg klinker til med en speilrefleks, men jeg har også hørt mye bra om hybridene fra Sony. Takk for innspill! Hawaii høres ut som en drøm!

   Liker

 11. Jeg misunner deg nesten Malaysiaturen litt. Og visittkort – det må være maks voksenpoeng! I hvert fall noe som kommer ganske høyt opp på listen

  Liker

 12. magiker, er du?
    oh! hva en vakker bølge, å bli overveldet! så flotte turer i påvente! oh, ja, så foretrekker Paris og Roma er det: lyset? Jeg personlig ikke prognose planer. Noen ganger bare et par overraskelser i min lykke. men jeg vil gjerne de japanske alpene, Norge selvfølgelig! og Italia igjen. noen ganger gode bøker nok for meg. . jeg prøver også å gjøre det betegnende «Spennende» er ganske aktiv hver dag for meg, den andre når det er mulig, og («- dans mon jardin» som uttalte «Voltaire» hihi ! (jeg forblir forsiktige fordi de siste månedene, jeg kom til etymologi, jeg tror den eksakte ord med sin mening i psykoanalytisk, noe som er veldig morsomt.) .

  Liker

 13. Oh, Kuala Lumpur!!!!! Dét er en fantastisk by!!! Jeg syns i alle fall det var et genialt sted, veldig eksotisk, masse å se og god blanding av det meste :) Og fantastisk digg mat, masse indisk mat i Malaysia siden det bor veldig mange med indiske røtter der! Jeg var ikke klar over det før jeg kom dit, det var en gledelig overraskelse ;) Gled deg!!

  Liker

 14. Takker for hyggelig kommentar på bloggen min. Godt nytt år til deg og!
  Noter er fantastiske. For meg er det som å lese og det skal ikke så mye til å lære seg noter. Ei god bok med noter i og kanskje et piano/keyboard kan jo gjøre det enklere å koble noter til toner. Litt hørelære altså. Lykke til med Canon (bra valg), Malaysia og notene. :)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..