Night at the Museum

En torsdag i måneden har Teknisk Museum kveldsåpent. Teknisk Museum ligger på Kjelsås i Oslo og er en oase for alle som er nysgjerrige og lekne, uansett alder. Kveldskonseptet deres kalles SENT og fungerer utmerket for å gjøre stedet tilgjengelig for et annet publikum enn skoleklasser og barnefamilier – vi er jo mange unge voksne som egentlig har kjempelyst til å leke oss med eksperimenter og apparater, men som kanskje ville få rare blikk og tilsnakk om vi stilte oss i kø sammen med seksåringene på dagtid. Derfor er det supert når kvelden kommer, aldersgrensen heves til 18 år, museet velger seg et tema og setter opp ulike arrangement, og dessuten selger øl. Full klaff!

Jonasflotte og jeg var på forrige utgave av SENT. Da var temaet sci-fi (perfekt!), og fascinasjonen begynte allerede på disken i resepsjonen. Tesla, du er og blir en favoritt.

CIMG9922

Vi fikk billetter i form av klistremerker. Det hører med!

CIMG9887

Først tok vi en liten runde. Det er så mye spennende, morsomt og sjarmerende å se på der!

CIMG9890
CIMG9875
CIMG9886

Ett rom inneholdt en fotoutstilling med gamle faksimiler og håndkolorerte lysbilder…

CIMG9913

…og en annen utstilling viste impulser fra Østen – jeg er glad krydderet kom vår vei!

CIMG9879

Det var helt spesielt å drikke øl inne på museet, blant montere og informasjonsplakater og klenodier! Jeg følte meg som et rampete barn, så det smakte ekstra godt, hoho.

CIMG9876

Temaet sci-fi ble utforsket på ulike måter. Vi fikk ikke med oss alt, men det var mye interessant på planen. En glad fantast holdt foredrag om bevegelsen og stilen som kalles Steampunk. Kult!

CIMG9885

Et snodig band spilte futuristisk musikk.

CIMG9903

Folk tenkte så det knaket rundt quiz-bordene.

CIMG9925

Det ble vist gamle, sære, fremtidsvisjonære filmer på storkjerm.

CIMG9904

På toppen av det hele møtte vi to Storm Troopers! De bare gikk rundt og var fine og fete! Jeg ble overbegeistret og måtte selvfølgelig avbildes sammen med ondskapen.

CIMG9870

Til slutt måtte vi innom butikken, som også hadde kveldsåpent. Duppeditter og dingsebomser av alle slag, som har glade farger og festlige funksjoner og som man i tillegg kan lære noe av – det er min type sortiment, altså.

CIMG9926

Jonasflotte klarte ikke dy seg, så to penner med usynllig blekk og ultrafiolett lys ble med hjem. Man blir aldri for gammel for hemmelige beskjeder og kludring med avisbilder, faktisk.

CIMG9929

Jeg er så glad i slike arrangement som tar studenter og andre unge vokse på alvor, samtidig som de gir rom for å leke, lære og gå litt i barndommen. Honnør til Teknisk Museum!

Best av alt, dere: Denne månedens SENT er i kveld, og nå er det dessuten legofestival på museet! Jeg har vært på festivalen flere ganger før, og det er såååå gøy å være omgitt av flere hundre kilo lego, og ikke minst av andre legobyggere som du kan sammenligne fargevalg og veltesannsynlighet med! I kveld har jeg andre planer, men jeg oppfordrer alle nysgjerrige og lekne sjeler i Oslo-området til å kjenne sin besøkelsestid i aften. Programmet ligger her!

– – – – –

In other words: The Museum of Science and Technology in Oslo is open late once a month. It is such a fun and interesting place, and this late night concept is great for those of us who still love to play and explore as young adults.  They raise the age limit to eighteen, find some cool theme, invite bands and speakers and even sell beer! My boyfriend and I went to the latest late night, which had a sci-fi theme – perfect! I was hooked from the arrival, when there was a plasma ball on the reception desk – you rock, Tesla. The museum had all kinds of fascinating things to discover, as always, and there were also talks and concerts and screenings of old, futuristic films. Drinking beer in the middle of the expos felt very strange and quite naughty, which made the beer tastes even better, haha. On top of everything we met two storm troopers! I was overjoyed! Before leaving we stopped by the gift shop, which is full of exciting stuff, and bought two pens with invisible ink and ultraviolet lights (one is never too old to write secret messages or mess with people’s portraits in the paper, you know). I love this kind of event!

14 tanker på “Night at the Museum

  1. Å, så morsomt! :) Jeg, kjæresten min og et vennepar var på Vitensenteret i juni! Det var supergøy, selv om vi fikk noen rare blikk når vi ble meget frustrerte på de nøttene vi ikke fikk til å knekke :D Et kveldsarrrangement høres jo bare kjempesmart ut!

    Liker

  2. Så gøy! Det er SENT i kveld (og den rekker jeg ikke) og så ser det ikke ut til å være noe resten av høsten? :-( Håper jeg husker å sjekke mulighetene over nyttår. Takk for tips!

    Liker

  3. Åh, skulle gjerne møtt en Storm Trooper! Pleier ofte å dra på Teknisk museum med elevene mine, så å drikke øl der ville føles spesielt vilt for min del, trenger nok å ta turen dit på en av disse kveldene!

    Liker

  4. Tilbaketråkk: A nerdy night: Building blocks and Tesla love | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..