Fem favoritter: August

Dagene går så fort! Nå er det bare en drøy uke igjen av august, og så er liksom høsten her. Inntil videre nyter jeg det deilige været ved å spise frokost på balkongen, lese på takterrassen og dytte strømpene langt inn i skapet – strålende sol og tjue grader er sommervær, uansett hva kalenderen viser!

Jeg har jobbet en hel del i det siste, og trives veldig godt i Kulturnytt. Det er høyt tempo og mye å tenke på (for ikke å snakke om store bygg å bli kjent i og mange nye, blide fjes som jeg febrilsk prøver å koble til riktig navn), men jeg koser meg! Om du skrur på P2 mellom åtte og halv ni om morgenen, kan det hende at du hører en av sakene mine.

Nå som hverdagen er i ferd med å innhente oss etter ferien, tenkte jeg det passet godt å fiske frem noen nye favoritter. Her er fem fine ting jeg har snublet over på nett i det siste!

MonstersUni

Denne artikkelen om Disney/Pixar-filmen Monsteruniversitetet, som jeg endelig skal se på kino i dag! Jeg har sett den første filmen sikkert femten ganger, og jeg har gledet meg til oppfølgeren i årevis. Det er alltid interessant å lese om den kreative prosessen bak animasjonsfilmer, synes jeg – så lenge man hopper over eventuelle spoilers, så klart! Det har gått tolv år, men jeg kan fortsatt gjengi omtent hele Monsterbedriften fra 2001, og det blir så spennende å se hva som venter i kinomørket!

MarlonAndCat

Bildeserien Marlon Brando and a Cat hos Retronaut. For mange unge er Brando kanskje best kjent fra den første Gudfaren-filmen, men han gjorde også mye bra og spennende da han var ung. Jeg husker at vi så On the Waterfront i engelsktimen da jeg bodde i Irland, og denne fyren var like dyktig som han var flott å se på! Kjekkas + katt = smil.

Denne søte og superfranske parfymereklamen:

Atlas Obscura, den perfekte reiseguiden for oss som liker alternative reiseruter og underlige attraksjoner! Siden er stappfull av sære, skrudde steder å besøke overhele verden. Man kan velge Random tip («Close your eyes and spin the globe» – ja, takk!) og havne hvor som helst på planeten. Reiselysten bobler! (Jeg fant lenken hos tøffe Haleigh, forresten, som jeg såvidt rakk å ta en kaffekopp med før jeg flyttet fra Paris.)

BreakfastCake

Oppskriften på Breakfast Cake hos min kjæreste kjøkkenblogger, Joy the Baker. Jeg har fulgt henne i snart fire år, og hun er et tilsynelatende uutømmelig oppkomme av personlig, upretensiøs inspirasjon! Når høsten faktisk tar tak, slik at man fryser litt på føttene når man står opp om morgenen, skal jeg lage frokostkake.

Bildene er lånt, og derfor lenket til kildene sine.

Din tur! Har du oppdaget noe gøy i det siste?

– – – – –

In other words: Here are my five latest online favourites! An article about the Disney/Pixar film Monsters University, which I’m finally getting around to see at the cinema today! I waited twelve years for more from that lovable bunch (I porbably watched Monsters Inc. fifteeen times when it came in 2001), and I’m so ready to see what lies in store! The pictures of Marlon Brando with cats from Retronaut. To younger audiences Brando is probably most known for his portrayal of the Godfather, but he has done so many other great things, and I remember seeing On the Waterfront in English class when I lived in Ireland. He was as skilled as he was handsome when he was young. Good looking guy + cat = smile! A cute and oh-so-French perfume commercial. Atlas Obscura, a collection of delightfully twisted attractions all over the world (via the lovely Haleigh, who I got to have coffee with before I moved home from Paris). A recipe for Breakfast Cake from my beloved Joy the Baker (I’ve read her blog for almost four years, and she so real and inspiring!). When autumn comes and makes your feet cold when I get up in the morning, I’m making breakfast cake. By the way, all these images are borrowed, and therefore linked to their sources. Now it’s your turn – have you discovered anything fun lately?

Reklame

6 tanker på “Fem favoritter: August

  • Jeg også! I utgangspunktet er jeg glad i frokostdessert – altså noen kjeks, en bolle eller noe annet godt til kaffen etter frokost – men jeg har ikke tenkt på at man bare kan bytte ut frokosten med kake, haha. Ikke noe å satse på hver dag, kanskje, men det er lov å skeie ut iblant!

   Liker

 1. Jeg har et lite smil å være takknemlig for duften av fiken («jean Delaporte» når jeg går jeg prøver ofte, men volatil og tiltrekker insekter) det minner meg om både svarte og hvite fiken av min barndom. … ha! denne lille katten på skuldrene, skarp nostalgi. men på den fantastiske funn og fornøyelser Hiller, er det noen, som når jeg var i tur i en liten typisk landsby vil slutte å begynne å se et vakkert slott i nærheten av «Cantal» regionen og være i front av kirken en restaurant (jeg gjorde boikott, en konsert » benjamen Britten» jeg ikke liker !.) og høre «- bonjour, Mr. le Président» … han var eier av det historiske slottet! her pa Denne konserten, og tidligere president i Frankrike ( 74 -81 ).
  en jakt til»2″euros (12 kniver gamle tre og messing som jeg liker) og prøve å skjerpe dem, og «hjem, finne en ekte svart flintstein av bestefaren min, det fungerer!
  jakten på en litt mer penger sølv kniver og ubehagelig overraskelse: Tysk sølv sølvtøy sette god (men å lære at diktatoren i begynnelsen av århundret hadde selv steder av produksjon personlige saker dekket bord!)
    fant at for fem år var jeg ute på en5 år, en «bistro bordbein» parisisk autentisk fin og fra epoker (å le av meg over med en drill diamant skarp inn i marmor første gang suksess). og fortell meg at alle disse («bourgeois- bohem») av paris ikke å ha det i huset. ledsaget godt, på en enkelt brikke små stoff fliser og røde blomster (garantert siden 1925 -30 en villa sengetøy byen «Vichy»).
  spesielt å se vakre solnedgang blå ,orange og nyanser av mørk blå skyer, på dalen av District «le Lot».
    ta meg til en merkelig person for en uke når du skal være følger sikker ide om animisme og sjelevandring, dum! da jeg så hver dag en ny og oppstår før meg vilt dyr (villsvin pa storm natten, hjort i morgen, ekorn, ildere, cricket sang på sengen min! sant!).
    og unikt, og det første tingene fiske kreps med en lokal bonde i en liten elv (amerikansk kreps!) som dagen er spist utbrudd lokale plomme konjakk, spises med hendene! en fest
    Så her i lange gode siste tider og funn !

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..