«We’ll always have Paris»

På den siste dagen i Paris sto jeg opp klokka sju for å få fullt utbytte. Jeg ikledde meg et skjørt med høy svisjefaktor, og jeg gledet meg over den gode sommerklipp-følelsen, ettersom jeg var hos frisøren dagen før. Jeg spiste frokost ute på en fortauskafé, som seg hør og bør.

Jeg tilbragte noen timer hjemme med koffertene og vaskefilla. Jeg hørte på …Like Clockwork, det nyeste albumet til Queens of the Stone Age, som jeg liker veldig godt. Jeg utvekslet hyggelige hadet-meldinger med noen av vennene jeg har fått her, og lovet å komme tilbake på besøk.

Jeg var i parken med Ida, og vi spiste lunsj og drakk rosé på gressplenen. Jeg måtte kjøpe papirbilletter på metroen, for månedskortet mitt er sendt tilbake til kollektivselskapet. Jeg hilste på en av naboene i oppgangen, sannsynligvis for siste gang.

Jeg pakket og ryddet ferdig. Jeg spiste en middag bestående av tilfeldige ting som sto igjen i kjøkkenskap og kjøleskap (haha, sånne måltider er virkelig noe for seg selv!). Jeg tok oppvasken med en fransk nyhetssending i bakgrunnen. Jeg plukket alt som er fint og søtt og nerdete og personlig ned fra veggene i leiligheten min, ettersom den snart vil være noen andres.

Jeg tenkte på hvor heldig jeg er som kan flytte fra én by hvor jeg føler meg hjemme, som jeg er blitt inderlig glad i, til en annen by jeg hvor jeg også føler meg hjemme, og som jeg også er inderlig glad i. Jeg har savnet den ene, og nå kommer jeg til å savne den andre.

Jeg ringte og bestilte en drosje til klokka åtte lørdag morgen. Jeg koste meg med ost og vin til kvelds, for det føltes riktig å spare et lite glass og et lite stykke helt til slutt. Nå er det franske eventyret over. For denne gang.

CIMG8250
CIMG7979
CIMG7951
CIMG7752
CIMG7890

Au revoir betyr «på gjensyn».

Jeg er enig med de to tidligere turtelduene i klassikeren Casablanca: I’ll always have Paris.

– – – – –

In other words: On my last day in Paris I ate breakfast at a litte café, and I wore a swooshy skirt, and I enjoyed the feeling of freshly cut summer hair, as I went to the hairdresser’s the day before. I spent some time packing and cleaning while listening to the new Queens of the Stone Age album, and I exchanged goodbye messages with some of my friends here, promising them to come back to visit. I went to the park with Ida, and we had lunch and drank rosé on the grass. I had to buy paper tickets on the metro, as my card has been sent back to the underground company. I smiled to one of my neighbours as I came home, probably for the last time. I did the rest of the packing, and I ate a dinner composed of random things I had left in the cupboards and the fridge (those meals are really something!). I did the dishes while listening to the news in French. I took everything nice and fun and cute and nerdy and personal down off the walls in my apartment, as it will soon be someone else’s home. I thought about how lucky I am to get to move from one city I love that feels like home, to another city I love that feels like home – I’ve missed one, and now I’m going to miss the other. I phoned and ordered a cab for Saturday morning at eight o’clock. I had one last glass of wine and a little bit of my favourite cheese as an evening snack, because it felt right to save some for the very last night. My French adventure is over. For now. Au revoir means we’ll see eachother again. I agree with the main characters in the classic film Casablanca – I’ll always have Paris.

Reklame

19 tanker på “«We’ll always have Paris»

 1. jeg husker da du flyttet dit – det var sirka samtidig med da jeg flyttet til Brussel, og siden jeg også bare skal være her i ett år (men et helt år) er det først nå jeg realiserer meg hvor kort tid det egentlig er igjen.

  det har vært flott å følge med på Paris-eventyret ditt, i hvert fall :)
  god tur hjem!

  Liker

 2. Å! Nå har jeg vært litt ute av bloggverden en stund (eksamen vett) også kommer jeg tilbake akkurat når du flytter! Jeg som er så glad i paris-oppdateringene syns altså at det var litt trist. Men, flytter du til Oslo da? Du fortsetter vel å blogge? :)

  Liker

  • Som tida flyr! Ja, jeg flytter til Oslo, og jeg fortsetter å blogge (skrev i to og et halvt år før jeg flyttet til Paris, så det er blitt en ganske naturlig del av hverdagen min). Jeg har forresten mange Paris-innlegg på planen fortsatt! God sommer!

   Liker

 3. åh det må jo være litt vemodig også da, men samtidig godt å komme hjem til venner, familien og kjæresten din.
  Jeg har storkost meg med innleggene dine fra Paris i hele vinter, så tusen takk for mange fine bilder og tekster. Kos deg masse i sommer Synne :) Du har en veldig fin blogg synes jeg og jeg gleder meg til å følge deg videre.

  Hilsen Mette

  Liker

 4. au plaisir de vous revoir bientot chère synne . c’est un plaisir pour nous de vous souhaiter , bon retour . et que vos pas ,vous guident de nombreuses fois vers nos rivages , afin que nous puissions à nouveau deviser ensemble . je me réjouis par avance , d’une telle opportunité . le ciel vous tienne en joie …
  («- La politesse fait paraître l’homme au dehors comme il devrait être intérieurement.»
  Jean de La Bruyère)
  Jeg har en spesiell følelse for bilde av kanten av» la Seine» jeg liker mye. det er for meg som en blanding av karakter i ( «Fruen fra havet» Ibsen), men også din silhuett (en postkort fikk for lenge tid siden statue foran Universitetet i Oslo «) et tilbud på en kabbalist. mann og trær (allerede gitt). jeg vil lese langs «Seinen» paris til ta ære for deg, under treet. mellomtiden, dedikerer jeg til dere i dag av «Aligre markedet,» vakkert i solen Paris og tre flasker vin (hvit «Jurançon» 2010; rosé bordeaux «Bouscaut» 2011;. bordeaux » chateau Camus 2008) åpnet i dag, dagen fete» far «. Jeg ikke fortelle i detalj om «menus» ! hihi! Jeg er også kjopt til meg de vakre peoner… er jeg sikker på, av. en ting er at det er veldig behagelig følelse av å være mellom to kulturer og land på samme tid. god uke ferie med din kjære elskede.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..