Fint i februar

Det er grått og vått i Paris i dag, men jeg er glad likevel. Post-besøk-blues’en har sluppet taket, og en helt ny måned er i gang, og det er helg! Man kan si hva man vil om regnvær, men det gjør i alle fall brosteinene på Place de la Bastille enda finere å se på gjennom bussvinduet.

CIMG3686

Vi har dessuten en virtuell grunn til å feire, folkens! Jeg er skikkelig glad for å kunne tipse dere om det nye nettmagasinet Oh Chérie, som er blitt lansert i dag. Hurra! Dette er et magasin for «unge voksne kvinner som vil ha dybde, personlighet og humor», som det heter på Facebook-siden. Jeg blir stolt av å tenke på at det er flotte Ida og to andre dyktige damer som står bak konseptet, og at de har jobbet med det i et halvt år. Videre er det gøy å kunne meddele at jeg også har forberedt meg i noen måneder, for jeg skal skrive for magasinet med jevne mellomrom utover våren. Intervjuer, anmeldelser og små tekster dukker opp etterhvert (foreløpig ligger én av mine omtaler ute: Denne, fra Kristiania i Oslo). Dette blir så bra! Jeg gleder meg til å lese Oh Chérie, og til selv å bidra!

Jeg får en god venn på besøk om to uker. Han skal bo hos meg i fire dager, og vi skal storkose oss! Senere i vår kommer både venner og familie på besøk, sånn hulter til bulter utover hele halvåret, og det er alltid så intenst koselig å kunne vise dem rundt i mitt nabolag, mine favorittområder, min by. Det er så godt å kjenne at Paris er blitt nettopp det: Min by. Samtidig er det fortsatt områder jeg ikke har utforsket, og lista over steder jeg vil besøke er stadig lang, så jeg håper å kunne dra på mange morsomme utflukter i februar! Dere skal få være med, så klart.

Jeg kjøpte nye nelliker i dag. De er latterlig røde, og jeg håper de forblir fine langt utover februar.

CIMG3708

Ved foten står en kjekkas fra svunne tider, selveste Marlon Brando, bakpå en kinobillett. Bonus!

CIMG3711

I februar skal jeg forresten skaffe meg en frisørtime. Sånn, nå har jeg skrevet det her, så da må det skje. Det blir min første i Paris, og tanken gjør meg ærlig talt litt nærvøs. Jeg krysser fingrene for at jeg vil klare å formidle hva jeg ønsker meg, for sånt er jo vanskelig nok på norsk! Det er jo bare hår, og det vokser jo ut igjen, men det føles så fælt når man ikke er fornøyd. Derfor satser jeg på å bli fornøyd, for det føles jo derimot helt supert! Dette klarer du, Synne.

Helt til slutt vil jeg nevne at jeg har en liten konkurranse på planen for februar. For å feire at det nå er mer enn hundre stykker som følger denne bloggen på Bloglovin’ (oi!), og for å lyse opp en måned som kan føles litt lang, selv om det faktisk er den korteste av dem alle. Følg med!

Februar blir så fin! Hva har du å glede deg til?

– – – – –

In other words: It is a grey and rainy day in Paris, but I don’t mind. My post-visit blues is gone for now, and the weekend has come to replace it, and we have a whole new month ahead of us! What’s more, the rain makes the cobblestones at Place de la Bastille look pretty through the bus window. There is also an important virtual reason to celebrate today, but unfortunately it is mainly for Norwegians. A new online magazine launched today, which is to give young women an alternative to the tabloid and superficial sites which there are quite a few of out there. Yay! I am very proud of my friend Ida, who has created the magazine along with two other very capable girls, and I’m also happy to tell ye that I am going to write for the magazine on a regular basis. This spring I will contribute with interviews, reviews and other texts, and the first one is already published. I am really looking forward to reading Oh Chérie, and to do some writing of my own! Another thing I’m excited about this month is that a good friend is coming to visit me in two weeks. He’ll stay for four days, and I’m sure we’ll have a grand time. More friends and family are coming to see me this coming months, and it’s always great to show them around my neighbourhood, my favourite quarters, my city. It feels great that Paris has become my city. However there are still areas I have not explored, and I have a long lists of things and places to see, so I hope the month of February holds quite a few excursions! I’m taking ye with me, of course. On a more random note I have bought a new and ridiculously red bouquet of carnations, which I hope will stay pretty for a long time. By the foot of the vase rests a handsome Marlon Brando on the back of a cinema ticket. What a bonus! In February I will try to get my hair cut – it will be my first visit to a coiffeur here in Paris. I find it difficult enough to communicate what I want when I speak to hairdressers in my mother tongue, so I’m a bit nervous! I hope I will manage – and hey, it’s only hair. It grows back out eventually. Someday this month I will also arrange a little raffle for my readers, with a fun prize, so stay tuned! This February is going to be delightful.

Reklamer

20 tanker på “Fint i februar

 1. Oj, gleder meg til å høre dine erfaringer fra frisørtimen. Jeg har ennå ikke turt å klippe meg her…

  Og hurra for magasinet! Det er jammen godt å ha deg med på laget :)

  Liker

 2. Gratulerer, er at jeg har rett til å lese dine magasinet kvinner? vel jeg innrømme jeg har allerede begynt!
    artikler om kultur og andre inntrykk .. (Andre fremtidige skrifter av deg, selvfølgelig)
  ikke bekymre deg, det er gode frisører i Paris! (Og muntlig fransk er bra nå!)
    fint program i februar, håper jeg du har litt ledig tid og energi ..

  Liker

 3. Så fint å ha slike koselige ting å se frem til. Jeg gleder meg masse til bursdag, lønn, Oslo-tur, «Nyttårsbord» med foreningen + kjærester, byttekveld/jentevors og bursdagsfest i morgen. Februar blir jammen bra! Ha en fin helg ;)

  Liker

 4. Hurra for magasinet og konkurransen! I februar gleder jeg meg til å dra til Norge (jeg drar om 10 dager!!), og jeg skal være der i to uker med kjæresten min. Da flytter jeg til Tyskland! Jeg gleder meg såå mye!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.