Takk, te og tarte au citron

Januar er nesten over! Tenk at vi er i ferd med å legge en tolvdel av 2013 bak oss, da.

Denne måneden har liksom fløyet forbi, og de siste fem dagene har selvfølgelig gått ekstra fort, for slik er det jo når man har det ekstra bra. Jonasflotte og jeg har vært på oppdagelsesferder, spist mye god mat og funnet en fransk dress til ham som gjør fyren enda flottere. Vi har hevet vinglassene for å feire at jeg har bodd i Paris i fire måneder (hadde «jubileum» på lørdag!), vært på fest med Ida og vist hverandre tullete Youtube-klipp. Vi har spist kake med en av mine venninner som tilfeldigvis også var i byen, sett Django Unchained på kino (den var fet!), gått fine gater med sol i ryggen og bare vært glade i hverandres selskap. Nå er det to måneder til jeg ser ham neste gang, og det føles fryktelig lenge akkurat nå, men jeg vet at det vil bli ekstra fint å kunne klemme ham igjen i slutten av mars.

En liten ting: Takk for at dere er så bra! Ja, dere. Du, liksom. Som leser. Jeg blir alltid så glad når dere klikker dere innom, og når dere legger igjen hyggelige hilsener. Jeg har kost meg med kommentarene på presentasjonsrunden. I morges, da jeg syntes det var litt kjedelig å våkne opp alene, hadde jeg alle de fine kommentarene deres som frokostselskap! For en luksus!

Jeg besøkte dessuten en av favorittbutikkene mine i dag. Den har bjørk og papirlykter i vinduet.

CIMG1229

Hos Le parti du thé finnes mange hundre tetyper å velge mellom. De er presentert på en sober og oversiktlig måte, slik at man man lukte seg frem og finne sin yndling uten å tenke på etiketter og pynt. Jeg får nesten medisinske eller industrielle assosiasjoner!

CIMG1223

Samtidig selger de fint tilbehør med mer farger og detaljer, slik at butikken ikke føles steril og upersonlig. Eksempelvis kan man beundre brett og tunge tekanner som holder teen varm i evigheter…

CIMG1225

…eller søte sylindere med mønstrede lokk som skiller seg fra dunkene de selv oppbevarer teen i.

CIMG1226

Dessuten har de en trelem i gulvet, som sikkert leder til noe hemmelig, hoho!

CIMG1228

Jeg kjøpte en pose grønn te med mandel. Den er skikkelig, skikkelig god – det visste jeg fra før, for jeg har allerede drukket opp en pose i løpet av høsten, og trengte påfyll! Kjekt å ha både den og mange andre spennende smaker innen rekkevidde.

På dager som denne, når det er litt tomt i leiligheten og vinden uler utenfor vinduet, går jeg også innom bakeriet. Der kjøper jeg en liten tarte au citron, fordi det er så godt, og fordi jeg fortjener det.

CIMG3430

Det gjør du også, uansett hva du har mest lyst på! Kos deg i kveld!

– – – – –

In other words: I can’t believe we are about to leave one twelfth of 2013 behind us. The month of January has just flown by, and these last five days have passed extra quickly, because that’s how it works when you are having an extra good time. My boyfriend and I have been out exploring, and we’ve shared delicious meals, and found him a French suit which makes him even more handsome. We’ve celebrated my four month anniversary in Paris by raising our wine-filled glasses, and shared silly Youtube videos, and had cake with a friend of mine who also happened to be in town. We’ve seen Django Unchained at the cinema (very entertaining!), and attended a party with Ida, and walked pretty streets in the sun and simply enjoyed eachothers’ company. Now I won’t see him in two months, and at the moment that feels like a very long time, but I am already looking forward to hugging him again at the end of March. In the meantime, I feel lucky to have such kind readers. Thanks to everyone who made my morning less lonely by presenting themselves in a comment on my last post! I had your lovely words keep me company over breakfast! Today I went to one of my favourite shops, which sells tea, and bought a new bag of green tea with almond. It tastes great! This place lets their hundreds of types of tea speak for themselves, by presenting it in a no-fuss, almost industrial way. They also sell some cute details and colourful equipment which keeps it from feeling sterile and impersonal. What’s more, they have a secretive hatch in their floor! On my way home I also stopped by the bakery. On day like this, when my apartment feels somewhat empty and the wind is howling outside my window, I like to buy a little tarte au citron. They are delicious, and I deserve it. Let’s treat ourselves this evening!

Reklamer

23 tanker på “Takk, te og tarte au citron

 1. For en fantastisk flott tebutikk. Og grønn te med mandel? Nam! Det har jeg aldri smakt, men det høres ut som en skikkelig bra kombinasjon. Butikker som gjør vinduene sine så fine burde det være mange flere av. Jeg sender deg en stor klem!

  Liker

 2. Ååååh, jeg vil vite hva som er under luka i gølvet!!!! Hm.. Hm… Hva kan det være, mon tro??? Sikkert en hemmelig gang som fører til et stort slott, eller en flott hage som man ellers ikke kommer inn i, eller, eller, eller noe.. Eller kanskje det er der alle de kjekke menna fra Dressmann-undertøysreklamen bor?? Du burde sjekke! For alles skyld, kan være kjekt å finne ut av sånne detaljer ;)
  Den grønne teen med mandel må jeg si meg enig i at jeg gjerne skulle prøvd, skal tråle tebutikkene i Oslo, men det spørs vel.. Er liksom ikke samme utvalget her, og det er ikke så eksotisk å kjøpe det her som i Paris, det er helt sikkert.. Flotte tebokser også, føler alltid at jeg trenger flere tebokser når jeg kommer over noen fine.. :) Begynner å fylle seg opp i skapet!

  Liker

 3. Hvis jeg skal tippe, så tror jeg at det ser omtrent ut som inne på den tebutikken oppe i himmelen. Og at det er smaksprøver.

  Superkjekt å lese om hverdagen din i Paris! ^^

  Liker

 4. Den teen hørtes spennende og god ut! Og tarte au citron er noe av det beste som finnes. Bra man har sånt som god te og terte når det er lenge til man ser kjæresten igjen. <3

  Liker

 5. Jeg lurer på en ting! Er Pariserne så uhyggelige som det ryktes? Jeg har en fransk fransklærer som påstår at de er uhøflige, sure og sinte, og at ingen franskmenn vil bli assosiert med dem. Sitat (med sterk fransk aksent): «I hate Parisians!» Syne dette er litt trist, i og med at jeg har veldig lyst til Paris.
  På profilbildet ditt ligner du forresten veldig på Amelie. ^^

  Liker

  • Takk for morsom kommentar! Jeg kan jo ikke annet enn være ærlig: Noe av det jeg brukte lengst tid på å vende meg til, er det faktum at parisere ikke smiler. Det er ingen myte. Selv i service-yrker, hvor det er forventet og viktig å være blid og åpen (i Norge såvel som i mange andre land), er det ofte ingen vennlighet å spore. En del kelnere virker som om de skulle ønske at du aldri hadde kommet inn døra på restauranten deres. Høfligheten er også på vei ut, virker det som. Mange bare sier hva de vil ha, uten så mye som et «s’il vous plaît» eller et «merci». Rart.
   Jeg synes også det er trist, men jeg kan forsikre deg om at det er andre ting som veier opp i denne byen!

   Liker

 6. Hei, dumpet innom her tilfeldigvis. Hygget meg . Jeg bor i Porsgrunn, der jeg leser du har bodd tidligere. Grenland er bra! Snart kommer våren til Paris, skap deg fine dager. Solskinn omkring deg.

  Liker

 7. Jeg digger Django: Unchained, så deilig med en film der regissøren gjør akkurat som han selv vil. Måtte humre litt av den drøye språkbruken, i dagens samfunn hadde man aldri sagt noe så nedverdigende og upassende. Kjempekontrast mot det politisk korrekte vi er vant med – som kanskje grenser mot overforsiktighet.

  Jeg er på ingen måte tefrelst, men jeg jobber med å like te bedre. Den butikken virket faktisk magisk nok til å omvende selv meg. ^^

  Liker

  • Tarantino gjør akkurat som det passer ham, det liker jeg også! Ja, språkbruken og en del av behandlingen var fryktelig – men på en måte er det jo viktig å vise hvor sykt det kunne være, slik at det faller på sin egen ubegripelige urimelighet.

   Liker

 8. Artig å lese det du skriver. Paris er flott, jeg har ikke vært der lenge nok, skulle hatt flere dager, ruslet rundt og kjent på stemningen. Var der da vi hentet Fanta. Har vært en fantastisk dag på Flisa også, strålende vær og du kan kjenne varmen fra sola. Bare synd at jeg må nyte finværet innomhus. Butikk er ikke mulig å kombinere med uteliv. Dessverre.
  Klem fra tante Dorthe

  Liker

  • Å jaaaa, dere var jo her i den forbindelse. Si ifra om du kommer tilbake i løpet av det neste halvåret, så skal jeg med glede vise deg litt rundt! Så fint å høre at det er godvær i gamlelandet – håper det holder til helga, sånn at du også kan ta en tur ut. Klem tilbake!

   Liker

 9. Du har så visst fortjent ei sitronterte! Det blir alltid litt ekstra tomt når kjærasten dreg heim til eit anna land. Det prøvde eg ei stund, og sjølv om det var vanskeleg så var det nokre av dei finaste månadane eg har hatt. Ha ei herleg helg!

  Liker

 10. -«quand la chanson est belle .».. du hadde grunn til å være i fornyelsen garderobe for ham, tror jeg at jeg har observert at han gjorde godt valg (rue des Rosiers), så han en frakk, tre fjerdedeler av pene knapper med en lue stil engelsk og dock style var alle veldig chic. . faktisk jern teapots rust lett (alle vet).
  fellen, gulvet ville være, kanskje, en tidligere scellier eller lagring av meieriprodukter krem fresh(i en tidligere butikk). med en slik en sitron kake, er det sikret visning, en stor entusiasme!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.