The usual, s’il vous plaît

Jeg har ikke tenkt å ta sorgene på forskudd, men jeg kommer til å savne kafélivet når jeg flytter fra Paris. Det er heldigvis et halvt år til, og i mellomtiden skal jeg fortsette å nyte utvalget til det fulle! Jeg elsker å besøke nye kaféer, og har ikke noe imot å sitte en halvtime på metroen for å utforske et sted jeg har lest eller hørt om. Helst vil jeg gjerne besøke en ny kafé hver gang jeg tar en kopp, men det blir litt strevsomt i lengden – noen ganger er det også fint å gå en kjent gate, slå seg ned i det samme hjørnet og bestille det vanlige. Jeg har funnet meg to stamsteder i nabolaget mitt.

Mamie Green

CIMG3124

Mamie Green er en knøttliten og veldig koselig kafé som jeg gikk forbi mange ganger uten å legge merke til den, til tross for at den ligger bare hundre meter fra den blå døra mi. Dette stedet er heløkologisk, og drives av to entusiastiske venninner som liker ordentlig mat og mektige kaker. Lokalet er lyst og enkelt innredet, med retro detaljer som pastellfarger og polaroidbilder. Maten og kaffen er skikkelig godt, og her får man dessuten trådløst nett og et stort smil på kjøpet. Jeg har fortsatt til gode å smake på vegetarburgeren – kanskje i morgen?

CIMG3120

CIMG3119

CIMG3121

CIMG3123

CIMG3118

Her drikker jeg gjerne en noisette etter skoletid.

Le Pure Café

CIMG0383

Le Pure Café er et helt og holdent nydelig sted, i et eldgammelt lokale med masser av sjarm både inne og ute. Her samles unge og gamle fra hele området på ulike tidspunkter utover dagen, og kun de som ikke har vært der før, kan bestille uten å kommentere interiøret. Den strenge bestyrerinnen i baren later som at hun ikke synes det er noe særlig, men smilet og stoltheten skimtes likevel. Her er flotte lamper, speil, tørkede blomster, mosaikk på gulvet og maling som strever med å henge fast i veggene. Nostalgi og varme og fordums glans, nå i en rustikk og rufsete versjon. Jeg vil flytte inn.

CIMG0384

CIMG0387

CIMG0388

CIMG0401

CIMG0399

CIMG0391

CIMG0395

Her sitter jeg gjerne og drikker kakao i et hjørne, og ser ut gjennom de frostede vinduene.

Favorittsteder er så fint!

– – – – – –

In other words: If there’s one thing I’ll miss about Paris when I move, it’s the flourishing café scene. By all means, I’m here for another six months, so there’s really no point in worrying about it now – but sometimes I still do. I like visiting new cafés as often as I can, and I don’t mind riding the metro for half an hour to visit one I’ve read and heard about. I want to take advantage of this while I can! Then there are the days when you just feel like going someplace you already know, and sitting in the same corner as always, and ordering the usual. Here are my two favourite places in my neighbourhood. Furst up is Mamie Green, a teeny tiny little place which it took me long to notice, although it’s about a hundred yards away from my blue front door. This is an all-organic little café run by two enthusiastic girls who believe in hearty food and heavy cakes. The one room is bright and has retro details like pastels and polaroids. This places serves tasty dishes and good coffee, and you get wi-fi and a smile on the house. Then there’s Le Pure Café, an absolutely stunning place in ancient premises. People of all ages from the whole area meet here at different times during the day, and those who haven’t been here before are always impressed by the interior. The strict owner pretends she doesn’t really care about it, but the smile and her pride is still visible. Pretty lamp shades, mirrors, dried flowers, tiles on the floor and paint falling off the walls. Warm nostalgia and former glory in a rustic and shabby version. I just want to move in. I love finding favourites!

Reklame

21 tanker på “The usual, s’il vous plaît

 1. Ser ut som du har funnet to veldig koselige favorittsteder! Jeg for min del gleder meg veldig til du gjenopptat kafélivet i Oslo, hihi. Men skjønner at du kommer til å savne favorittstedene og andre fine steder.

  Liker

 2. Hei, så artig å lese. Jeg husker da jeg var i Paris med deg og Sanna i fjor vår at vi gikk og fant masse fine franske kulturcafe perler. Det var veldig gøy.

  Kos deg og nyt cafelivet denne vinteren og våren!

  Liker

 3. Wow, så fine bilder!! :)
  Fikk lyst på enda en kaffekopp, og alt det andre hyggelige som hører med på kafé (kanelboller)! Og kafé i Paris er jo faktisk, synd å si det for alle oss som ikke er der, enda mer kos enn i Oslo.. Men det gjelder kanskje all verdens ting.. (Muligens ikke kamelridning..)
  Også fikk jeg jo enda en blogg å sjekke ut, så dermed er lesinga utsatt med enda noen minutter.. Ups, sånt som skjer på en fredag ;)

  Liker

  • Takk, bildene tar nærmest seg selv på steder som dette! Det er definitvt mange fine sider ved Paris – enda flere distraksjoner enn i Oslo, haha, så det slår ut begge veier! God helg!

   Liker

 4. Ah, kafelivet. – godt trenden er sterkt økende også i Norge :) Det er så kos! De litt særegne, slik som de du har tatt bilde av, er ekstra spesielle og koselige :) Det ser veldig kos ut! Fine bilder

  Liker

 5. Jeg har en veldig søt liten tanke for gulvfliser som art deco og senere siden jeg satt foten på i mitt kjøkken hver dag, og vanskelig å rengjøre, som det skal. men generelt og spesielt falt jeg i svime av steder saken mer enn stil kaffe (angitt stor historie)., men jeg i sannhet, en enkelhet, jeg setter pris på rolige områder med skjønnhet.

  Liker

 6. Tilbaketråkk: Le bistrot du peintre « Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..