Paris, 2013

Jeg er tilbake i Paris. Hjemme igjen. Det er godt å konstatere at dette også føles som et hjem!

Jeg har hatt en helt, helt optimal juleferie i Norge, med snø og tradisjoner og mat og familie og venner og alt som hører med (det kommer nok en liten oppsummering her inne etterhvert!), og nå er jeg full av pågangsmot. Det første semesteret her nede gikk så fort, og var på mange måter så krevende, og nå gleder jeg meg til å ta fatt på et nytt. Jeg regner med mindre friksjon i halvåret som kommer, og det er så godt å vite at jeg har seks hele måneder til å bli enda bedre kjent med denne flotte byen.

I dag har jeg ruslet rundt og smilt for meg selv, slik jeg gjerne gjør, og gledet meg over at dagslyset svinner mye senere enn i Norge. Selv om det har vært en overskyet dag, er det alltid mye fint å se!

CIMG2563

CIMG2297

CIMG2251

CIMG2266

CIMG2291

CIMG2298

CIMG2416

CIMG2242

CIMG2423

Kjære Paris, det er veldig kjekt å se deg igjen.

Forresten: Hjertelig takk for alle de fine kommentarene jeg har fått i løpet av de siste ukene (som jeg ikke har vært så flink til å svare på, grunnet svært grundig ferieavvikling), og takk for at dere har fulgt bloggen i 2012. Jeg vil fortsette å dele mine opplevelser med dere i 2013, og det ser jeg frem til. Jeg har fått flere lesere i løpet av høsten, og jeg setter stor pris på dere alle. Snart blir det konkurranse med festlig premie, som takk for tilliten!

Det er noe overveldende ved å gå inn i et nytt år, synes jeg; det er uvant å skrive det nye årstallet, og forfriskende å starte på et nytt studiesemester, og morsomt å tenke på alle gledene som ligger foran oss. I året som kommer vil jeg bli flinkere i fransk, og jeg vil bli mer miljøbevisst på nye måter, og jeg vil spille mange gamle dataspill. Hoho! Hva med deg?

2013, folkens. Et helt nytt år som vi kan fylle med fine ting. Dette blir så bra.

– – – – –

In other words: I’m back in Paris. Back home. I happily confirm that this also feels like home now! I’ve had such a beautiful time in Norway (I’ll tell ye more about it soon), and my batteries are charged for a new semester. I expect less friction in the future, and I love the thought of having six whole months to become even better acquainted with this lovely city. Today I have strolled around with I smile on my face, like I often do, enjoying the fact that the light of day lingers much longer here. Even on a grey day like this one, there is always a lot to see! Good to be back, dear Paris. By the way I would like to thank my readers for all the kind comments during the last two weeks (which I haven’t been very good at answering because I’ve been so busy enjoying my holidays at home), and for following me during this past year. I have gained more readers over the last months, and I really appreciate all of ye. I will continue to share my everyday experiences on this blog, and I am excited about it! It is always a little overwhelming when a new year begins – I find it refreshing and different, and quite difficult to get used to at first! In 2013 I hope to advance my French and to become more environmentally friendly in new ways. Besides I want to play lots of old computer games, hee hee. What are your plans and wishes for 2013? Let’s fill this new year with loads of good things!

14 tanker på “Paris, 2013

 1. Bli meir miljøbevisst, det har eg ikkje lagt til mine mål endå, men det høyrer verkeleg heime! Bra du minte meg på det :)

  Liker

 2. Et helt nytt år, tenk på det! Håper du får fine dager i Paris i tida framover også, nyt det! Jeg gleder meg til å følge med deg i den franske hverdagen, det hjelper veldig på Synne-savnet mitt <3

  Liker

  • Jeg savner deg også, Maren! Skulle gjerne sett den i juleferien, men det ble jo litt geografisk komplisert. Vi sees i hvert fall i det nye året! God helg og stor klem herfra!

   Liker

 3. jeg digger bloggen din, og håper håper håper du fyller den med MASSEVIS av paris fram til sommeren! og kanskje erfaringer og tips og tanker rundt det å stikke dit for å være student..:)

  Liker

 4. Jeg synes det er trist at jeg ikke har oppdaget bloggen din før, for den gjør meg så glad. Dette (halv)året skal jeg bli mindre selvbevisst, ta flere sjanser, bestå fag i statsvitenskap på fransk og bli flinkere til å være komfortabel i mitt eget selskap. Dag to i Paris er utfordrende, men jeg klarer meg på et vis, selv om fransken ikke er så god som jeg skulle ønske. Gleder meg til å følge med på bloggen din i det nye året.

  Har du forresten et godt forslag til en lørdags-, søndags- eller mandagstur hvor jeg vil se mye fint i Paris? Jeg begynner ikke på skolen før onsdag, så jeg har litt tid til å gjøre hva jeg vil før det!

  Liker

  • Hei, Inga! For noen fine fremtidsutsikter!
   Håper du vil trives her i Paris. Så godt å ha noen dager å orientere seg på før skolen begynner. Det er meldt mildt og rolig vær i helga, tror jeg!
   Skal vi se. Rusleturer. Sentralt i byen kan jeg for eksempel anbefale følgende rute: Hôtel de Ville – Notre Dame – Saint Michel og Latinerkvarteret – Île Saint Louis – Bastille – Marais. Da får du med deg noen fine monumenter, flere sjarmerende områder, mange flotte bygg, roen langs elva og en hel del historie.
   Videre vil jeg tipse om La promenade plantée (som jeg har skrevet om her: https://etdrysskanel.wordpress.com/2012/10/15/la-promenade-plantee/), men jeg vet ikke hvordan det ser ut der om vinteren! Selv om dette knapt nok kan kalles vinter, haha.
   God helg! Nyt den første tiden!

   Liker

 5. Hurra for at du hadde en fin ferie! Glad du fikk pustet ut, og glad du er motivert for nytt halvår i fin by. :)

  I det nye året har jeg også planer om å bli mer miljøbevisst, aller mest gjennom å la være å kjøpe nye klær, pynteting og sko (men brukt er lov altså). Allerede skikkelig herlig og befriende å gå gjennom byen eller kikke gjennom ei avis full av reklame uten å tenke «hm, kanskje jeg skal kjøpe noe av dette». :) Ellers har jeg planer om å bli stadig dyktigere, tøffere, mer selvstendig – og forhåpentligvis få minst én jobb jeg liker veldig godt til høsten, når årsvikariatene jeg har nå blir ferdige.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..