Sjokosjokk

I forrige uke tok jeg metroen til Porte de Versailles, messeområdet i Paris. Her ligger store haller tett i tett, og fylles opp med nye ting og nye tilskuere hele tiden. Fra 31. oktober til 4. november var en av hallene full av sjokolade. Salon du chocolat, verdens største sjokolademesse. Dit måtte jeg, så klart! En venn av meg ble med, og vi smakte oss rundt den digre salen i tre timer. Vi var ikke alene, akkurat, men litt trengsel gjør ingenting når lukta av sjokolade ligger tung og lett i lokalet! Chocolatiers fra hele verden var representert, og det var så mye spennende og morsomt og fristende der!

Konfekt, kaker, snacks og snop på absolutt alle kanter.

I dette lykkelandet gikk jeg altså rundt og spiste meg frem. Da jeg fant noe genialt…

…så jeg ingen grunn til ikke å sette til livs et digert kremmerhus med sjokolademousse. Jeg ba om den fyldigste smaken, og ble ikke skuffet!

Jeg hadde heller ikke sett kakao på tappetårn før.

Varm, flytende sjokolade er alltid velkommen i mine omgivelser! Det sto sjokoladefontener her og der, både av den vanlige typen og av mer spennende sort. Jeg likte dette fossefallet best. To typer «vann»!

Utstillerne var stort sett utadvente og kunnskapsrike, og mange var tydelig stolte av å kunne føre lange, sukkersøte tradisjoner videre. Vi fikk blant annet smake på makroner slik de så ut i starten (disse har mye til felles med de norske, de man kaller mandelmakroner og gjerne spiser til jul)…

…og vi gledet oss selvfølgelig også over synet av fargerike makroner slik vi kjenner dem i dag.

Noen laget sjokolade på stedet. Helt fersk sjokkis er ikke å forakte, for å si det sånn. Dessuten var det gøy med et innblikk i prosessen og en titt på utstyret de brukte!

Noen hadde lagt mer flid i presentasjonen enn andre.

Som om ikke landemerker, kaffekanner og fottøy var nok, fantes også en utstilling med sjokokunst.

I samme område lå en scene hvor man kunne lære ett og annet for å prøve seg hjemme…

…og ble man lei av å se på ekspertene, kunne man se på den tøysete makronbilen i stedet.

Man kunne også titte på pen innpakning…

…og fargerik innpakning…

…og sjokolade som var fargerik i seg selv! (Min mening: Ganske morsomt, mest ekkelt.)

Om utvalget hos bodene ikke fristet, kunne man kikke opp i taket. Ballong! Bonus!

Franskmenn elsker ordspill, men dette vet jeg ikke om fungerer like bra på fransk som på norsk? Jeg fant i alle fall skikkelige sjokoladeplater!

Jeg ble også ganske begeistret for floristen. Den lyste opp og så ut som en vanlig blomsterbutikk, med godt utvalg buketter og snittblomster i forskjellige farger, men alt er laget av sjokolade.

Uansett hvor imponerende eller enkel den ser ut: SJOKOLADEERSÅGODT.

Jeg fikk flere typer spennende sjokolade med meg hjem, og på metroen tilbake hadde jeg så mye sukker i kroppen at jeg var helt skjelven. Jeg spiser lite sukker til vanlig, og jeg velger meg ordentlig mørk sjokolade – men etter å ha spist omtrent min egen vekt i sjokkis på en vanlig torsdag, merket jeg effekten ganske godt!

Det var verdt det, faktisk.  Som Jonasflotte sa da jeg fortalte at jeg skulle dit: «Du hører hjemme der».

Ja, det gjorde jeg.

——

In other words: I went to a chocolate fair here in Paris. The biggest in the world. It had everything I could imagine and a few things I couldn’t. I ate my way through the giant hall, and in three hours I had sampled so much chocolate I was all shaky on the way home. It was worth it.

28 tanker på “Sjokosjokk

 1. Ikke bare fikk du meg til å prokrastinere oppgaveskrivingen, du fikk meg til å sikle på tastaturet foran hele lesesalen. Hurra for sjokolade, og hurra for utveksling.

  Liker

 2. Å du hendelse! Eg fekk so sjukt lyst på sjokolade no, og tenk at det finst so månge typar å velje mellom! Hadde hatt vanskar med å plukke med meg noke i det heile teke.

  Liker

 3. Hjelpes, noe sånt har jeg aldri sett før. Så utrolig! Jeg kommer ikke over de blomsterbukettene, jeg. Jeg var imponert over fargene da jeg så fargeblyantene. :P Og sjokoladefossefall, ja takk!

  Liker

 4. hvis det gir kvaliteter avslappende sjokolade som nyter godt vintage sjokolade brazil som 100/100 eller fransk fjellet shaper i sjokolade eller andre flere overraskelser som sjokolade Basque (pepper espalette «) har bare Synne elsket ham. bonus på store merkevarer er fransk kunst skulptur sjokolade og verdt det! selv Synne, du er veldig selvstendig i dine turer rundt med, er det også din egen talent og ånd som snakker for det beste i din avkastning. forhåpentligvis fortsette å nyte (etter hans vilje, selvfølgelig!) min korrespondent mange steder eller hendelser unike i Frankrike under sitt opphold, og dette i all ydmykhet, fordi hun har de menneskelige kvaliteter som mange andre mennesker ikke!, og hun fortjener for sitt arbeid på fransk. Synne takk til deg ..

  Liker

 5. Herreguuud! Det der så latterlig godt ut. Glad jeg ikke var der, jeg hadde mest sannsylig besvimt av glede. Enten det, eller gått bananas og spist opp alle utstillingene… : (

  Liker

 6. Tilbaketråkk: “Novinbre” « Et dryss kanel

 7. Tilbaketråkk: Instagram: Vinterens lappeteppe « Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..