Utflukt og uvær

I går var jeg på te-visitt. På Skullerud, hvor jeg aldri hadde vært før. Jeg tok t-banen utover, og heldigvis hadde jeg paraply i veska, for etterhvert ble det ganske fuktig. Det var godt å komme inn i det fargerike, personlige og kjempehyggelige hjemmet til Ina!

Jeg fikk lov til å gå på oppdagelsesferd med fotoapparatet. Det er så spennende å utforske hjemme hos folk, synes jeg, og det er ekstra gøy når man ser at man har mye til felles! Veggene var fulle av kort med varierte motiver (pynt etter mitt postentusiast-hjerte!), og hyllene var fulle av fine ting.

Hun hadde to små Totoro’er! (Jeg har bare én, men han er til gjengjeld stoooor. Skulle hilse!)

Etterhvert slo vi oss ned og drakk mange typer god te, spiste spennende kjeks og snakket om alt og ingenting. I min første tekopp duppet det en yellow submarine, hoho.

Jeg fikk avskjedsgave i forbindelse med Paris-flyttingen. En type snop som ingen av oss hadde sett før (men som vi glemte å smake på) og et kjøkkenhåndkle med kattepuser, som kommer til å ta seg veldig godt ut på mitt lille kjøkken! Takk igjen, Ina!

Jeg hadde to avtaler til på planen i går, så jeg svinset rundt i byen hele dagen. Da jeg skulle hjem, brøt uværet løs for alvor. Himmelen åpnet seg, og i løpet av minutter var fortauene forvandlet til elver, og snart surklet det for hvert skritt jeg tok. Man kjenner i det minste at man lever når skoene er fulle av iskaldt regnvann! I tillegg til regn gjorde hagl, vind, lyn og torden seg gjeldende. Samt sola; den skinte videre som om ingenting hadde skjedd. Merkverdig og morsomt. Jeg elsker sånt skikkelig ruskevær!

«No rain, no rainbow». I går fikk vi to stykker, selv om det ikke er så lett å se på dette bildet.

Det beste med slikt vær er riktignok at det virker samlende, synes jeg. Gjennomvåte stakkarer utveksler smil når de passerer hverandre, under klissvåte pannelugger og vesker som holdes over hodet. Alle er like når de blir overrasket av noe som er så mye større enn dem selv. Biler sakker ned, folk holder dørene åpne på trikken og søker ly under baldakiner og annet beskyttende. Gjennom et skittent vindu så jeg denne tilfeldige samlingen av mennesker.

De hadde sikkert ulik bakgrunn, ulike mål og ulike meninger. På ett tidspunkt hadde de riktignok bare ett ønske, alle sammen, nemlig å holde seg tørrest mulig. Når regnet ga seg, gikk de hvert til sitt, etter å ha smilt til hverandre og delt et øyeblikk. Poetisk, nesten!

Gårsdagen ble god. Håper det samme kan sies om denne! Ha en fin dag, dere!

Reklame

12 tanker på “Utflukt og uvær

 1. Å, jeg blir nesten litt rørt av det siste bildet! Nesten poetisk, som du sier. Vi har hatt noen slike regnskurer her hos meg i det siste også, og en av dagene fikk jeg oppleve å bli gjennomvåt av en bil som kjørte litt for fort gjennom den lille innsjøen på veien jeg gikk ved. Jeg ble litt frustrert først, men så måtte jeg bare smile av klisjeen, det var så morsomt. :) … smilet kan også ha hatt sammenheng med at jeg var bare et par hundre meter hjemmefra, da. :P

  Liker

 2. Så hyggelig med tebesøk! Jeg elsker å gå på slike oppdagelsesferder, det er så spennende å se på alt mulig stort og smått. Været i går var litt ekstra koselig, jeg kom meg akkurat inn døra før det bøttet ned, og da var det fint å kikke ut vinduene og varme seg på tekoppen. Ha en fin onsdag, søta! Vi sees i kveld!

  Liker

 3. Enig i observasjonen ang regnvær!! Blir en helt spesiell stemning i byen på sånne dager.

  Jeg var hjemme igår og satt med verandadøren åpen da det regnet, det var også fint! Og idag skinner sola som aldri før i Oslo igjen. Takk for de gode observasjonene og øyeblikkene dine:)

  Liker

 4. å, det siste bildet er det beste jeg har sett på lenge! det er rart hvordan en samling av mennesker plutselig blir en liten gruppe når det «skjer» noe, veldig fint å se :)
  og så er det også fint å se på bilder av Ina’s hjem – som alltid. jeg liker hvor mye detaljer du pleier å se! og kjøkkenhåndkleet er så søt!

  Liker

 5. For et fint innlegg! Jeg måtte lese to ganger jeg, bare fordi det var så koselig. Det siste bildet og teksten var ekstra fint, du er flink til å fange slike små øyeblikk!
  Jeg ønsker deg en masse, masse lykke til i Paris, du kommer til å få det så fantastisk. Selv om jeg synes det er litt teit at du reiser akkurat når vi har blitt litt bedre kjent, hihi. God tur! :)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..