Frokostbonus

Positive overraskelser er noe av det beste jeg vet. De dukker opp med jevne mellomrom, som her forleden da jeg var tidlig oppe og tidlig ute, og bare hadde spist et eple før jeg gikk hjemmefra. Etterhvert ble det behov for ordentlig frokost, og redningen kom fra uventet hold: Baker Hansen.

Jeg er egentlig skeptisk til kjedebakerier, for jeg synes at de små og uavhengige aktørene er så mye mer spennende. Dessuten er det ofte slik at prinsippene kastes ut når profitten skal inn – mange foretak som utvider og vokser seg store, uansett hvilken bransje de driver i, foretar gjerne kutt og mister ofte litt av personligheten sin underveis. Synes jeg. På generelt grunnlag. Jeg hadde derfor ingen store forhåpninger da jeg besluttet å ta til takke med Baker Hansen midt i Majorstukrysset for å spare tid. Jeg ventet meg uinspirerte omgivelser og forutsigbart utvalg. Det skulle vise seg å være mer spennende enn jeg trodde!

Lokalene var lyse og luftige i rustikk stil, og på veggene hang finurlige sitater og fotografier i svart/hvitt. Farger var det likevel nok av, for disken og hyllene var fulle av morsomme importvarer og stilige retroprodukter. Te, kaffe, krydder, bakervarer, lemonade, iskrem og urter om hverandre. Alt fristet, og jeg endte opp med å bruke lang tid på å snike rundt og se, og på å avgjøre hva jeg skulle kjøpe med meg videre. Det er forfriskende å se at en etablert kjede vet å følge med i tiden og fornye seg.

Det er hyggelig å kunne dele gledene med dere, selv når de er små! En utefrokostanbefaling,bare!

Reklamer

16 tanker på “Frokostbonus

 1. Å, jeg elsker Baker Hansen, mer spesifikt kaféen de har på Hasle som jeg besøker hver tirsdag og fredag og hvor de kjenner meg så godt at de bare kan spørre om jeg vil ha det vanlige og så kan jeg bare nikke :) Men den du har bilder fra har jeg også vært innom, fin den og!

  Liker

 2. Jeg er enig med deg i det du sier her. Opplever at mange av de større aktørene likevel har plukket opp denne holde-det-personlig-fordi-personlig-er-trendy-greia og gjør lokalene sine koseligere. Det er jo en fin ting det da, egentlig, så lenge man ikke glemmer de små som faktisk ER så koselige og HAR sin egen sjarm, og som ikke bare kjøper seg til den :-)

  Liker

  • De dukket opp, begge to! Rart og ekkelt når de forsvinner, enten midlertidig eller for godt. Jeg svarer like gjerne på begge to i én omgang: Ja, det er en del påtatt personlige steder som «jukser» ved å kjøpe seg til en sjarmerende stil. Så lenge man ikke glemmer forbildene, som du sier, så får vi glede oss over færre sterile steder!

   Liker

 3. Jeg er så enig med deg! Jeg gikk også innom der engang, og ble ordentlig overrasket over at det var mye mer sjarm enn jeg trodde det skulle være. Hurra for slike oppdagelser! Og fine bilder!

  Liker

 4. faktisk ganske overraskende, men ganske rett i sin butikk presentasjon struktur; dette «limonade» er ukjente for meg , men bor vaere referanse. pa samme mate er det drinker som «crème de violette»(ekte blomst),(for campagne, eller flytende oyen) , eller brennevin » cédrat» av oss land. livet er alltid full av god kulinarisk overraskelse. sa bra du!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.