Hjemmesommer

Jeg har tatt mange turer hjem den siste måneden. Ulike tilfeldigheter har ført til at jeg har havnet på bussen eller toget hjemover fire helger på rad. Det er noe veldig avslappende ved å komme hjem til Hedmark, hvor folkene er færre og tempoet er lavere enn her i hovedstaden. Jeg var i Oslo denne helga, og det føltes riktig, men her kommer noen grunner til at det er hyggelig å tilbringe noen sommerdager i hjemlige trakter!

– Man kan ta toget hjem langs Mjøsa og knipse bilder gjennom vinduet.

– Man kan gå av på flotte Hamar stasjon.

– Man kan feire bursdagen til en barndomsvenninne med girlander, grillmat og friske bær i flere etasjer.

– Man kan gå hjem fra fest midt på natten, og fotografere Mjøsa igjen, med Vikingskip og sommerlys…

…og man kan overnatte hos verdens beste storebror på Hamar, i et rom med fine gardiner og snurr.

– Man kan nyte langsomme lunsjer på steder med hjemmelaget potetsalat og katter i bakgården.

– Man kan treffe et tjuetalls slektninger på en stor terrasse på Flisa, med blomster på rekkverket og skog på alle kanter, og spise familiemiddag i fem timer under åpen himmel.

– Man kan komme hjem til det store, hvite huset i Løten, hvor alt lukter kjent og man vet hvilke gulvplanker som knirker, og hvor det blomstrer både inne og ute på denne tiden av året.

– Man kan følge fuktige stier man har gått så mange ganger før, langs elver man vasset i som liten.

– Man kan glede seg over at selv om det er sommer, er nabolaget godt forberedt på neste årstid.

– Man kan gå søndagsturer med kjæresten i den ene hånden og en ispinne i den andre, selv om det nesten er regn i luften. Er det sommer, så er det sommer, og det er alltid godt å være hjemme.

18 tanker på “Hjemmesommer

 1. Hjemmesommer er så koselig! Og Mjøsa er fin å betrakte i all slags vær. Jeg har ikke badet enda i år, men jeg har jo egentlig litt lyst. Kanskje jeg skal gjøre noe med det snart? Jeg er glad du har fine sommerdager som dette!

  Liker

 2. en»spot» karakter! sa langt unna, og fikk en mulig tett… dette lyset bildet er invitert godt i min lesning av landet… ingen poesi av «holderlin», denne gangen, men jeg liker bjorketraer; innsjoen, som inviterer oss til et bad.. god frukt at vi ser pa de kunstservise sti minnet og godt presentert.Gledder med deg igjen, og dette er Bra! er en invitasjon til beskrivelsen av neste ferie sa godt som i sr Frankrike. hils bruno.

  Liker

 3. Åj, fint!
  Jeg er en sånn usynlig leser som bare titter innom av og til, men det her fikk meg til å ønske at jeg kom fra et annet sted enn Oslo, sånn at jeg kunne toge hjem til et koselig hus på landet om sommeren, fullt av familie og fine ting.

  Liker

  • Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen noen ord, Anne! Jeg er veldig glad for å ha muligheten til å reise hjem, ja. Det kan i noen perioder gå lang tid mellom de gangene jeg benytter meg av den, og i andre perioder – som i sommer – tar jeg turen stadig vekk. Det er morsomt å ha to steder som man kan kalle «hjem», og at de dessuten er så forskjellige!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..