Selvsagt på en dag som denne

Så var den her. Datoen som aldri blir den samme, ett år etter.

Bare én topp og én type blomst duger på denne dagen.

Alt godt til de etterlatte.

Jeg skrev noen innlegg om terroren i fjor, på den forrige bloggen. Om hvordan det var å være i sentrum da bomben sprang, før vi visste hvordan det skulle utvikle seg videre (her). Om tankene og tårene som kom da det gikk opp for oss hva som egentlig hadde skjedd (her). Om hvordan jeg relaterte til ungdommene på Utøya og hvordan den horrible helgen kunne oppsummeres (her). Jeg hadde tenkt å begrense meg til de tre innleggene, men det dukket likevel opp en og annen trist oppdatering utover sommeren 2011 – det skulle bare mangle. Jeg sørget lenge. Det føles uvirkelig å lese mine egne ord på nytt i dag.

Jeg holder meg unna minnesendinger og sånt, for jeg har nok med meg selv på slike dager. Jeg har tatt det rolig og hatt det hyggelig hittil, selv om jeg gråter litt innimellom. Jeg har spist kosefrokost med speilegg og scones, og drukket kaffe fra Mummikopp med et kakestykke til, og klemt mye på Jonasflotte. I kveld skal jeg på minnekonsert på Rådhusplassen – ikke nødvendigvis fordi jeg har veldig lyst til å være der, men fordi jeg ikke har lyst til å ikke være der, om det i det hele tatt gir mening. Vi står sammen nå som vi gjorde da.

Ha en god dag etter forholdene! Ta vare på hverandre!

Reklame

6 tanker på “Selvsagt på en dag som denne

 1. Sukk. Jeg sitter på jobb og prøver å være så hyggelig som mulig mot gjestene, men streamer NRK i bakgrunnen. Vanskelig, men det er det jeg trenger. Heldigvis har jeg også noen tente lys her jeg sitter, og får fine kommentarer på det av enkelte av de norske turistene. Takk for at du skriver så fint om slike vanskelige ting! Håper minnekonserten blir en aller mest positiv opplevelse, Synne :)

  Liker

 2. Utrolig spesielt å lese innleggene dine for et år siden. Jeg er glad jeg gjorde det igjen. Det er som noe av det uskyldige, forsvarsløse og naive ble borte den dagen. Jeg har tent lys og hørt på radioen i nesten hele dag. Til slutt orket jeg ikke mer og måtte ut og gå en tur. Blir så opprørt og matt samtidig.

  Ta vare på deg selv! Klem

  Liker

 3. gripe hender til snappe ut hender , er her en» métaphisik» til naer mennesker:her , er veien i tenkning og oppfatte folsomhet. ikke stoppe»seg selv» makt, for a overskride seg selv.. bruno

  Liker

 4. After all, there is optimism in your message! They talked about the concert here in France … and I just watched the Bruce S part (YouTube).

  Liker

 5. Takk for gode ord og tanker, alle sammen! Det var godt å være på Rådhusplassen og føle at folk fortsatt står sammen, og godt å fokusere på det positive oppi det hele. Klemmer til dere!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..