Sommerregn

La oss sette stemningen, som et eksperiment!

Klikk på spilleren for å høre lyden av sommerregnet på balkongen. Jeg kunne ikke annet enn fiske frem opptakeren, nemlig.

Et lite minutt med tett og tungt regn, mumlingen fra noens vaskemaskin, plasking fra de oversvømte takrennene og ringlingen av ekstra store regndråper som treffer gelenderet.

Det er på dager som disse, når himmelen er grå og luftfuktigheten gjør håret totalt uregjerlig og vannet trenger gjennom paraplyen hvis man sniker seg ut, at det er viktig å kunne kose seg innendørs. Man kan slå opp dører og vinduer og slippe den fine lyden inn, og man kan tenne lys, og man kan sette seg i en god stol og lese i en god bok. Eventuelt kan man spille nostalgiske dataspill eller se en film man har sett tretten ganger tidligere, men som fortsatt får en til å le. Ikke minst bør man følge regnværsreglene og drikke kakao, eller aller helst varm sjokolade, hvis man har lyst til å lage den fra bunnen. Da må man kanskje løpe bort på butikken, med en fuktig femtilapp i den ene jakkelommen, og skaffe en melkekartong til. Det lukter friskt ute, av vann og våt jord, hvis man tar seg tid til å trekke inn duften før en bil raser forbi og lager flekker på skjørtet. Det har dukket opp flere blomster siden sist, en hel eng, som man også rekker å registrere før regnet finner veien ned i nakken.

Jeg jobber på datamaskinen, med trommingen fra balkongen som et lydteppe i bakgrunnen, og tar jevnlige pauser.  Kullsvart kaffe og krydret te passer på dager som disse – man kan jo ikke drikke bare flytende sjokolade, sånn i lengden – og jeg har blomster på bordet og fransk ost i kjøleskapet. Myke, mørke sjokoladekjeks (nå er det tilbud på dem hos 7/11, i hvert fall her i hovedstaden!) og blanke kirsebær inviterer til livsnyteri.

Det er like lyst og like mørkt ute hele dagen, så timene flyter i hverandre, og plutselig er det tid for å legge seg. Så avslutter man én sommerdag, og ser frem til den neste. Meterologene mener det blir vått i morgen også, og dagen etter, og trolig også dagen etter den.

Sommer er det uansett. Det er varmt ute, så man kan putte bare ben rett i støvlene.

Jeg omfavner sommerregnet.

Reklame

33 tanker på “Sommerregn

 1. Hurra og gratulerer med ny bloggplattform og ny blogg!!! Litt vemodig å fjerne Søstrene Suse fra bloggrollen min, men du har fått hedersplassen der til gjengjeld da! Gleder meg til å følge der her også jeg, selv om du suser videre alene:-) Ha en fin dag snuppa! Klem Kristin

  Liker

  • Det er selvfølgelig litt vemodig for meg også, det å legge den etappen bak seg, men det var veldig koselig så lenge det varte. Takk for fine ord og ærefull plassering, forresten. Ha en god uke! Stor klem!

   Liker

 2. Gratulerer med ny (og veldig fin!) blogg! Gler meg til å følgje.
  Sommarregn er utruleg fint til tider. Ein må berre bestemme seg for at sol ikkje er det einaste bra når det er sommar.

  Liker

 3. Gratulerer med ny, fin blogg!! Jeg henger med videre. Har lagt deg i rss-leseren:)

  Jeg er også glad i sommerregnet. Kanskje særlig sommerregnet i Oslo. Verandadøren åpen og noe varmt i koppen. Det er jo ingenting å gjøre noe med uansett, så man kan like gjerne omfavne det:)

  Liker

 4. Jeg synes det har blitt kjempefint her inne! Designet er kjempefint og veldig deg. Gleder meg til å se hva du finner på her framover. Lenkelista er så klart oppdatert med din nye blogg.

  Også var dette et veldig fint innlegg om sommerregn. Jeg har også omfavnet sommerregnet i dag. Jeg har pusla med bloggdesign (snart ferdig!), bakt brød, drukket kaffe og hørt på P2. Fine saker!

  Liker

 5. i’m deeply sorry for what i said in french on «sostrene»! but desapointed i was; i ‘m not closer with modern technologie. and until now afraid using it. ikke styrke til a skrive i Norsk,na! do you remember the first book i sent you (» bruno shulz»: rue cannelle.)? rain»s poet tonight is less vital than the song’s birds in my garden this morning! i’m sure we are going to progress! gratulerer, bruno

  Liker

 6. Å, så flott det er her inne! Dette blir veldig bra, tenker jeg. :) Gratulerer!

  Jeg fikk ikke lyden til å fungere, men jeg vil tro problemet ligger hos min PC og ikke med selve bloggen – det pleier i hvert fall ofte å være her problemet ligger. :P

  Liker

  • Takk skal du ha, Ane!
   Jeg skal uansett prøve å finne en bedre måte å legge ut lyd på, så det er fint at du sier ifra om at det ikke fungerer hos deg. Feilmelding registrert, hihi!

   Liker

 7. din forste»innlegget» har en unik full av lofter: tone lydd av teksten( som det er meningsfullt).. hva jeg liker i filmer av «f.Truffaut ogj.l.»besson» det kansje at denne en signatur livlig og personlig signering. det er bare din kunst, kansje gode kreasjoner! ha en god dag.. bruno

  Liker

 8. Det er samme følelse her i Bergenby. Men jeg tenker at da kan jeg endelig få unna alle prosjekter og dilleting jeg har utsatt med unnskyldningen at solen varer ikke så lenge her i byen. Flott ny blogg også!

  Liker

  • Hei, Kaja! Takk for fin tilbakemelding! Jeg er på leting etter en bedre måte å integrere lyden på, slik at den blir lettere både å legge til og å lytte til, men det ser ut til at man må ha kjøpt domene for å gjøre det på de mest elegante måtene. Spennende med utfordringer, da!

   Liker

 9. Hej Synne! Ett så fint namn på din blogg, jag tycker att En dryss kanel är ett charmerande namn. Ska följa dig här. Läste att du också tycker om att skicka kort, det gör jag också, jag skickar också jättemånga kort.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..