Retrospektive gleder

I morges fikk jeg beskjed om at minnekortet på kameraet mitt var fullt. Så rart! Det skjer jo stort sett bare på ferie! Jeg hadde ikke med meg noe ekstra kort, så jeg foreviget hvadetnåvar med mobilen i stedet, og sverget på at jeg skulle ta en digital opprydning når jeg kom hjem.

Med fare for å høres ut som en konspirasjonsteoretiker: Dette er ikke tilfeldig. Den siste måneden har vært en virvelvind. Jeg har søkt på studier, lagt ferieplaner og forberedt flytting (det tar vi senere). Jeg har sagt opp én jobb, fullført en annen og tilsynelatende fått to nye. Jeg har vært i opplæring, i utdrikningslag, i Paris, i flere bursdager. På mange hyggelige besøk, på restauranter, på kaféer, på kinoturer, på konserter, på takterrassen, på druen. Enkelte ganger går tiden så fort at man nesten ikke rekker å registrere alt det fine som skjer, og langt mindre dele det.

Noen gleder har riktignok havnet her med én gang, og andre etter en stund, men enkelte har ikke dukket opp i det hele tatt. Nå tenkte jeg at vi kunne se litt tilbake, for å lette på samvittigheten og minnekortet.

Såh. Fine ting jeg egentlig ville dele da, men som jeg deler nå:

– Sommeravslutning for studentpolitikere på Universitetet. Kveldssol, grillmat, vin i plastglass og sofaer på plenen.

 – VIP-kveld på Lush. Flotte Ina inviterte, og jeg kom innom etter jobb, og kunne klemme både på vertinnen og på stilige Rakel. Snacks og konkurranse sto på planen, og jeg kjøpte sjampo med øl og cognac i til Jonasflotte.

– En trappeoppgang jeg forelsket meg i. Den hadde kikkehull, brevsprekk og skittent glass i taket.

– Jobbmiddager i form av pasta med spinat, cherrytomater og to typer ost, samt nyplukkede syriner ved siden av.

– Skjult, barnlig glede over at noen har hatt såpe i fontenen ved Nationaltheatret. Det sies at sånt kan ødelegge rørsystemet, men det er jo litt morsomt likevel! Jeg tok bildet og ristet på hodet, men smilte innvendig.

– Utdrikking av Ine med prikkete kjoler og store klemmer. Samt rebusløp, salsakurs, sommermat og sprudlevin…

…og med mimring og middag etterfulgt av masse dansing på Ryes, byens kanskje beste femtitallsbar.

– Magien i synet av at lakristeen sprer seg i bunnen av koppen. Dette slutter nok aldri å fascinere meg.

– Fine blomster ved veien, og langs hele den pudderrosa veggen; verdt å stoppe for selv i regnvær.

– Visitt hos Ragni i Lillestrøm. Kaffe, cupcakes og hyggelige detaljer inne…

…og en rusletur langs elven i nabolaget som avslørte morsomme detaljer der også.

– Sommerlige fristelser som friske bær til frokosten…

…og til desserten.

Noen ganger må man innse at det ikke finnes nok timer i døgnet eller dager i måneden, og utsette ting litt. Så kan man se tilbake på små gleder i en litt rotete vår, før man blir enda mer klar for en super sommer!

Reklamer

13 tanker på “Retrospektive gleder

  1. Fine ting å se på og lese om på en onsdagskveld.. :-)Men du.. Hva er den fine, hvite klokketingen i hylla der? Jeg fikk liksom akutt lyst på en sånn..

    Liker

  2. Så mye fint, så mye koselige, og så mange fine gleder! Rart hvor fort man glemmer alt det fine som har hendt i en hektisk periode, samtidig som gleden blir enda større når man kan sette seg ned og faktisk tenke over alt man har rukket å gjøre :)

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.