Pastaverksted

I begynnelsen av juni gikk jeg på besøk til kjæresten min med to ting stikkende opp av vesken.

En flaske cava og et kjevle gir deg en del muligheter. Jeg kunne drukket meg kjempefull og banket løs på Jonasflotte, men ettersom vi skulle feire månedsdagen vår, falt valget på noe annet. Helt siden vi så den sære og søte koreanske filmen Castaway on the Moon på kino i fjor, har vi villet forsøke å lage nudler fra bunnen. Hovedpersonen i filmen gjør nemlig det, og vi lot oss inspirere. Endelig var dagen kommet! Tidligere har vi hatt pannekakeverksted, og nå var det altså klart for pastaverksted. Vi fant en oppskrift på nettet og begynte med å blande mel, salt, egg og vann.

Etter en del røring og elting fikk vi en fin deig.

Den skulle pakkes inn i et fuktig kjøkkenhåndkle (!) og hvile i en time…

…så vi benyttet anledningen til å se en episode Sopranos, sprette cavaflasken og skåle for oss selv. Jeg hadde dessuten fått roser, som den heldiggrisen jeg er.

how to make a gif

Da deigen var «uthvilt», ble den «utkjevlet». Vi endte opp med å kjevle i to omganger og kom ned i et par millimeters tykkelse. Vi var litt nervøse for at det ikke skulle bli tynt nok, men brukte masse mel, og det gikk kjempefint.

Deretter brettet vi deigen tre ganger og skar den opp i strimler. Nå begynte det å ligne noe!

Da vi forsiktig trakk strimlene fra hverandre, hadde vi laget nudler. Litt ujevne, men det er en del av sjarmen!

Så kunne de kokes i et par minutter…

…og wok’es i noen minutter til, sammen med vannkastanjer, gulrot, purre, paprika, sukkererter og laksebiter.

Litt saus til slutt, og maten var servert.

Ikke så vanskelig eller så tidkrevende som vi trodde, og skikkelig godt!

 

Om man setter av to timer (hvorav én til deigens hvile) kan man lage sine egne ramennudler. Anbefales!

24 tanker på “Pastaverksted

 1. De så utrolig godt ut! Sånne ting er ofte ikke så vanskelig å lage som man tror. Kanskje vi skal prøve det en søndag? Det må være en søndag der jeg har fri, bare. :)

  Liker

 2. Hahaha, hadde dere ikke hatt kjærestedag så hadde du drukket deg full og banket ham med andre ord? :-D Herlig innlegg! Ser kjempekoselig ut da. Ville jo ha laget den på vegansk vis jeg da, men pasta tror jeg faktisk ikke at jeg har tålmodighet til å lage fra bunnen av :-D

  Liker

 3. "pasta" al dente, og handlaget ikke noe lett til gjore ; men "wook" mate, er det" etno" kokk? hvorfor "cava" spansk for italien mat?…du det vet til "nikitouch"? (-liten pasta fin semulegryn hvete slutt pa fingeren?)-"daily motion nikitouch".. sa jeg er ikke stolt av meg, jeg ikke signerer:"Noodel mann"! bruno

  Liker

 4. veldig spennende, har lyst til å prøve å lage pasta fra bunnen selv en dag, men tror det kan bli litt vanskelig når jeg skal ha den uten melk… og helst gluten også, hehe. resultatet deres så veldig godt ut iallefall! (og liker at dere feirer månedsdag, hihi)

  Liker

 5. Dette SKAL eg og kjærast gjere på vår årsdag, det har eg no beslutta. Eg veit han kjem til å vere hundre prosent med han og. Nudlar med wok er favoritten.

  Liker

 6. Haha, jeg tviler vel egentlig på det. Hvis man finner en slags eggeerstatning, så kan man sikkert lage veganerpasta? Man må ha litt tålmodighet, ja, så det er fint å ha noe annet å tenke på når deigen hviler!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..