Popsenteret

 Ny uke, nye muligheter, ny tid! Det er alltid oppløftende å stille klokkene mot sommeren og få enda lysere kvelder!

En søndag for noen uker siden, da det fortsatt var småkaldt ute, ruslet Jonasflotte og jeg opp til det relativt nyåpnede Popsenteret på Schous plass. De åpnet dørene i slutten av november, og endelig fant vi tid til å stikke innom.

Allerede i foajéen forsto vi at det var et variert og humoristisk sted vi hadde kommet til.

Moderne musikkhistorie ble formidlet på en vellykket måte. Jeg var litt redd for at utstillingene bare skulle handle om popmusikk, som jeg ikke egentlig liker eller hører på, men pop-delen av navnet henviser til at senteret presenterer populærkultur generelt. Det var jo slik popsjangeren fikk navnet sitt, ved at den ble populær, men alt kan bli populært! Jeg ble glad for å se at en del alternativ musikk også var representert, og at min kjære metal ikke ble forbigått.

Det hele begynte med et tilbakeblikk. Med koselige kuriositeter bak glass…

…gamle utgivelser med i dag utenkelige titler…

…og stjerner i taket.

Radioen var lenge den fremste musikkformidleren, og hadde egne utstillingsmontere med miniatyrer i.

I andre områder var selve musikkinstrimentene i fokus, ofte dramatisk lyssatt i mørke hjørner.

På interaktive skjermer kunne man trykke seg frem og se og høre på en masse artister fra ulike epoker. Jonasflotte tipset meg om at TNT pleide å ha en litt underlig estetikk – jeg vet ikke om håret eller omslaget er verst, hoho!

Mange møbler hadde fått kreativ overhaling. For eksempel så vi en djevelsk og en ararkistisk lenestol…

…og i et annet rom besto belysningen av en oppgradert gitar.

Senteret fyller fire etasjer med lys og lyd og bilder og aktiviteter og ting og tang. I toppen kunne vi slå oss ned i dype sofaer og bla i praktbøker fulle av backstage-bilder, plateomslag og konsertplakater.

Det fantes forresten studioer der man kunne spille inn sin egen versjon av kjente låter, men det slo jeg fra meg etterhvert. Jeg er såpass bevisst på min egen stemme – etter å ha sunget hele livet og jobbet med radio i mange år – at jeg syntes det var frustrerende når det dukket opp ekstremt ekko og masse koring på opptakene uten at jeg kunne endre det. Skal jeg først bruke tid og energi på å spille inn noe, vil jeg gjøre det på min måte! Det var morsomt at de besøkende fikk tilbud om å spille inn sanger, men her kom visst divaen i meg frem, haha.

Om jeg skulle være misfornøyd med noe annet, måtte det være billettprisen. Det er kanskje bare det at jeg ikke helt har vendt meg til å måtte betale full pris, ettersom jeg ikke studerer for øyeblikket, men jeg tror nok at besøkstallet hadde gått opp (det er visst forløpig ganske lavt) om de justerne ned inngangsavgiften.

Når dette er sagt: Posenteret i Oslo er interessant, fargerikt, forseggjort og fullt av geniun musikkglede.
En utflukt som anbefales!

Reklamer

10 tanker på “Popsenteret

 1. Den gitaren va genial! Kunne pålag tenkje meg å lage ein slik å ha på hybelen, hadde det ikkje vore for at dei månge lyspærene nok hadde blitt litt syre i lengda.

  Liker

 2. wuuuuuw!! Just wow. Var det mer å se på, eller var dette alt for 90 kroner? Ikke at det var så rent lite, men om det bare var et par rom, så må jeg si meg enig i at 90 var litt dyrt, ja!

  Liker

 3. hei!, jeg er egentlig ,ikke heller, pop generasjon(amator,desing) eller musikk! hjemme,ma jeg ha et batteri(ho,ho! kjokken,vakre potter med blomster,oransje pa den tiden;et skjerf,en skjorte krage clo-clo(claude François). min pop art(folkekunst) til meg, er a ha noe,som i gar, kommer ut med blomstrende kirsbaertraer nar veden dag i solen, du kan hore gleden av en kirkeklokke i landsbyen din, ringte perfeckt; og etter to horn som spiller for den "jakt med hunder" (repetering)… ja,jeg er litt "snob"!! og heldig pa Paris, men mest er a ha i stua mobler registert "Orion"sant! med radio platespiller -free ikke "90kr"!- (som lyttet:-fra radio London"franske krig 39 )..a bare si dette er ikke alltid (Golf) "gentlemen only freee woman": med min kone da vi likte,tidlos mote mye bedre (se igjen filmen " Le Laureat" musik "miss robinson" Simon-Garfunkel)… encore trop long et présomptueux !, mais svp ne coupez pasles "rush" comme je suis déja bronzé ; reste du temps pour écrire!! bruno

  Liker

 4. Hyggelig at dere deler entusiasmen! Ta dere en tur om dere får anledning!Regnboge: Ja, jeg tipper at man kan snekre sammen en slik selv, om man er forberedt på varmen fra og utgiftene til lyspærene!motionocean: Det var som nevnt fire etasjer, så man kunne bruke et par timer, men det ville nok fortsatt blitt bedre besøkt med snillere pris!Linda Terese: Så gøy! Gleder meg til å høre!Bruno: Tidløs mote er bra, helt enig! Det er lov å være litt snobbete, hihi!

  Liker

 5. Det er 4 etasjer med masse innhold.Du kan spille inn din versjon av diverse norske sanger, lage albumcover med kostymer, reise 100 år tilbake i tid, se instrumenter og lese om norske artister fra starten på 1900-tallet til nå + mer! :D

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.