I Irland: Charlie Byrne’s Bookshop

I dag begynner Mammutsalget, en årlig gledesfest for bokelskere. I den anledning passer dette innlegget godt!

Stakkars Charlie. Han har så mange bøker at de ikke får plass inni butikken hans. Heldigvis ligger bokhandelen inni en arkade, slik at han kan sette flere titalls meter med stappfulle bokhyller på utsiden også!

Charlie Byrne’s Bookshop ligger i Galway, en by på vestkysten av Irland som får et eget innlegg etterhvert. Denne forretningen var en av mine favoritter da jeg bodde i Irland, og er det fortsatt. En litterær oase!

Bøker, blader og kuriosa fra hele verden. En labyrintisk butikk med ørten avdelinger, fordelt på sikkert tjue rom, forbundet med trange passasjer og bortgjemte trapper. Små og store, nye og gamle bøker fra gulv til tak.

Rundt omkring sitter det gjerne folk som leter eller leser, og bøkene står i stabler over alt.

Her og der finnes også enkelte andre stemningsskapende effekter, som gamle kofferter. Sjarmerende!

På en tavle i et hjørne henger utklipp, bokmerker, bilder og postkort fra hele verden. Kanskje jeg skal sende et kort og takke for alle timer jeg har tilbragt i dette lykkelandet?

Jeg endte selvfølgelig opp med å kjøpe med meg noe fint, som dere får se ved en annen anledning.

For flere hyllester til bokhandlere og bibliotek, se mine gamle innlegg om for eksempel Paris-perlen Shakespeare & Company, nydelige New York Public Library eller våre egne to Oslo-mastodonter Nasjonalbiblioteket og Deichmans hovedbibliotek. Man kan ikke annet enn elske å være omgitt av bøker!

Nå har jeg ristet av meg influensaen etter fire dager i horisontal posisjon, og har hatt en ganske så fin mandag.
Håper dere kan si det samme!

Reklame

13 tanker på “I Irland: Charlie Byrne’s Bookshop

 1. Jeg er ikke så veldig glad i å kjøpe bøker, men når man først er på ferie et sted, så er jo en bok fra en spesiell bokbutikk en av de bedre tingene jeg kan kjøpe som suvenir. Særlig hvis det gjelder et antikvariat. Da er det fint å kjøpe en bok! Og av og til får man jo tilogmed noen noen veldig fine bokmerker på kjøpet.

  Liker

 2. Hurra for mammut og bøker!! Det å finne en bok som fanger deg, som du ikke klarer legge fra deg, som du drømmer om om natten, som gir deg en reise bort fra hverdagen.. Det kan gi meg så mye mer enn mye annet.. Jeg skal nok kapre noen nye bøker hos den lokale mammuten :) I tillegg er bøker dekorativt <3

  Liker

 3. Ååååååååååååååh! Tenk å være der, da. Jeg elsker bøker. Virkelig elsker bøker. :) Gleder meg til å kjøpe neste bok, skulle gjerne ha gjort det på Mammut-salget. Sukk!

  Liker

 4. Der kan jeg tenke meg det var mange skatter! Har aldri vært inne i noen svære, kjente biblioteker før, men har vært i en del evig store bokhandlere i USA, da blir det som regel alltid med noe hjem :DSv; Det er som jeg sier verdt å se den bare pga Charlize Theron, men ja, den var ganske pinlig å komme seg gjennom for det :p

  Liker

 5. Tilbaketråkk: Paddy’s Day through the years | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..