Blomster, bakst og Mummitroll

Forrige helg var Mor og jeg på vårmesse for å hente inspirasjon og impulser. Hvert år i januar samles gave- og interiørbransjen til fagdager på Norges Varemesse i Lillestrøm, og ettersom Suse-foreldrene pleide å drive en liten butikk, får vi billetter. Vi gikk rundt i timevis, for messen har en utstrekning på mer en femten tusen kvadratmeter, og vi trakk til oss atmosfære og inntrykk. Fra gulv til tak fantes fine farger, gode idéer og masse kreativitet.

Utstillerne viser frem alt fra enorme oppsatser…

…til små smykkedetaljer.

Fra bugnende blomstervegger…

…til silkebånd i alle regnbuens farger. Til å bli tummelumsk av!

Mange kjente butikker og merker var representert med egne stands, hvor de viste frem produktene og idéene sine. Hos Cakas fantes flere typer muffinformer enn noen kunne tenke seg (akutt bakelyst!)…

…og hos Blafre fantes drøssevis av fine ting med deres karakteristiske, morsomme motiver på…

…og hos Tulip&Tatamo kunne man titte på fargerike, feminine klær. Jeg passerer butikken deres i Pilestredet hver gang jeg går med lørdagsposten, og de har så mange søte skjørt, kjoler og kåper!

Interiørstands hadde ulike stiler, fra erkeamerikansk diner-stil med logoskilt, sjakkruter og røde, runde former…

…via sobre farger og stødig tre i industriell stil (legg merke til knappeknaggene!)…

…og orientalsk stil med fargesterk keramikk, vevde tekstiler og smidde lamper…

…til frodig, franskinspirert landhandel-stil og shabby chic med søtsaker, prikker og pastellfarger.

Etterhvert kom tiden for å utforske Mummi-standen, som Mor hadde tipset meg om og som jeg hadde gledet meg til å besøke i ukevis. Mange tablåer var satt sammen og skapte en egen liten verden. Himmelen besto av røde paraplyer.

Utstillingen het Fairytale meets Reality. Veggene var dekorert med hyggelige familiebilder og fine sitater…

…og utstillerne viste frem noen av de mange tusen produktene som lages med Mummi-lisens. Det finnes fire hundre lisenstakere i Finland, som alle lager innredning med inspirasjon fra Mummidalen! Til svale soverom…

…og yndige ungpikeværelser…

…og lekne barnerom…

…og til kjøkken, som kanskje er det rommet hvor flest Mummifigurer har flyttet inn i norske hjem.

På en av de største veggene var et stort tegneserietrykk fra en av de søteste Tove Jansson-fortellingene, og jeg synes det er så hyggelig at historiene hennes fortsatt gleder små og store i mange land.

Moralen er at dersom noen byr på billetter til gave- og interiørmessen på en kald januardag, så blir man med.

Reklamer

14 tanker på “Blomster, bakst og Mummitroll

 1. Det er fint med disse messene, hurra! Jeg var dessverre ikke der nå, men var innkjøper i høst, og var på motemessene i Køben i forrige uke, så jeg har fått dekket behovet likevel, tror jeg.Veldig fine bilder og tekst, som vanlig!

  Liker

 2. Åh, så herlig! Sjefen for butikken jeg jobber i var der, og nå gleeeder jeg meg til det begynner å komme leveringer med nye, fine varer utover våren :D

  Liker

 3. Ååååå, for et innlegg :-D en fryyyd for øyet!Fikk skikkelig lyst på cupcakes i mange forskjellig-mønstrede former og størrelser. Ikke nødvendigvis til å spise, men bare til å omgi meg med og se på <3Ha en herlig uke!

  Liker

 4. Takk for fine tilbakemeldinger, jeg skulle hilse fra Mummifamilien!Trille: Enig! Så gøy, motemesser virker interessant. Tusen takk!Ane: Så spennende! Håper h*n fant masse fint!Hege: Hihi, ja, den som kunne bo i et bakeri!Gråbekka: Takk, så hyggelig! Velkommen skal du være!

  Liker

 5. da, har du litt av (marie-claire) om en journalistisk stil. Jeg likte (bafr kakas) barn sengeteppe din er som "wacky woolies". Men vet du hva den vakre stilen franskinspirert land handel? Kansje i en magazine til deg snart… For meg, en ekte eksempel"shabby",vil som min hvit fajanse(de bordeaux) kjøpt 15 e ,til å dekorere som blomster vase vegg. Ja, jeg er uvented selv i et tema: jeg er for jente!! Bruno.

  Liker

 6. Bruno: Takk skal du ha, jeg blir inpirert av interiør! Ja, det er sant, Blafre minner om Wacky Woolies, som jeg husker fra Irland. Det høres ut som en fin vase, og så gøy at du også liker en myk stil; det er lov selv om du er mann, hehe!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.