Sett på runden: Hvite omgivelser og alternative avvisninger

Dette lørdagspostbudet går visst aldri lei av å rusle rundt med tralle for å dele ut post og glede til folk i hovedstaden. Denne helgens runde ble lys og lun, ettersom snøen ligger trygt i Oslo for øyeblikket. Fin utsikt fra St.Hanshaugen:

Fargerike hus synes ekstra godt mot den hvite snøen, som her ved Damstredet, sett fra gravlunden.

Ikke langt unna ligger Ekebergslottet, en flott bygning som visstnok ble påbegynt allerede i 1901…

…og i det samme området står en skulptur som sannsynligvis var blitt oppdatert så sent som natten før.

Adding insult to injury når man stjeler en stereo? Fælt, spør du meg, men fuglen virket fornøyd med hatten.

Langt hyggeligere var det at noen hadde plassert et lite lekefly på postkassestativet i en oppgang.

På et annet sett postkasser sto en boks, og teksten hadde tilfeldigvis samme farge som kassene. Sånt liker jeg.

Andre postkasser er grønne og gamle, og har smale brevsprekker som vanlige brev ikke passer i. Da må budet åpne alle kassene for å få brevene oppi – med mindre det er snakk om brev i lite format, som akkurat får plass! Bonus!

Vi leverer ikke reklame på lørdager, og det synes jeg er fint. Det er ikke på langt nær like hyggelig å dele ut noe man vet at folk ikke har bedt om og mange egentlig ikke vil ha. Mange reserverer seg ved å sette lapper på postkassene sine, og det er bra, så kan vi postbud spare tid og dessuten skåne miljøet. Enkelte avvisninger er litt annerledes.

Hadde jeg hatt en liten gaupe, skulle jeg vurdert å legge den oppi her! Min favoritt er likevel denne:

WALL-E er en nydelig Disneyfilm med et klart miljøvernbudskap, og søte Eve takker nei til papirreklame.

Annet som gleder på den fronten: Å levere filmer og serier som folk ser frem til å se, gjerne med kjente sitater utenpå. Jeg har selv vært LoveFilm-kunde i mer enn fire år, og er kjempefornøyd med deres filmutleie på nett. Da er det ekstra hyggelig å dele ut slike konvolutter, og denne fikk meg naturlig nok til å tenke tilbake på en herlig klassiker.

Litt mindre inspirerende: Postkasser som ikke blir tømt.

Her var det ikke plass til mer, så jeg måtte ta med en pakke tilbake til postkontoret. Det er faktisk skikkelig demotiverende å bære rundt på store pakker som man gleder seg til å dele ut, for så å åpne en kasse hvor det ikke er plass. Som om mottakeren ikke bryr seg om posten de får eller jobben man gjør. Om du skal på ferie, så få noen til å ta inn posten din. Kanskje har glemt at du har bestilt noe som vil ta mye plass i postkassen? Om ikke for din egen, så for postbudets skyld, er det viktig å tømme kassen med jevne mellomrom.

Med pekefingeren hevet vender jeg oppmerksomheten mot Frustrerte Fruer. En fin tirsdagstradisjon! God kveld!

Reklamer

11 tanker på “Sett på runden: Hvite omgivelser og alternative avvisninger

 1. Kan ikke tenkte meg hvem det er som ikke vil ha pakke i posten, altså. Og til og med når de får sjansen til å få den levert av tidenes søsteste postbud! <3 Ha en fortsatt fin tirsdagskveld. (Også var det fint å se deg i dag!)

  Liker

 2. så koselig å lese! jeg jobber i posten jeg også, men sorterer bare. synes de som virkelig er postbud er så tøffe! :) og så hadde jeg aldri tenkt over at det også kan være litt gøy(, hvis man vil se det som gjør det fint å gå rundt i kulda og bære masse pakker og ting). jeg synes det aller fineste med å jobbe i posten er alle de fine hånskriftene og frimerkene folk bruker! åh. (sorterer du også, eller hvordan funker det i Norge? her i Nederland er det slik at de fleste postbudene sorterer selv, men det finnes også noen som meg som bare sorterer, og noen som bare leverer :))

  Liker

 3. takk for ekstern by bildersnøen det gjør meg synes hvor modig du er… Men ikke alltid vaere som marx brothers(1 natt i casablanca) .. "opphisset"; eller som bestefar mine i 1923 opptar tyskland. Jeg sendte også fransk sanger på 23. Og "casa" min beste oppskrift energi med sangen utenat "persik", ja?,ja!!. Med alle andre vakkre på "hebraisk":- you tube :rita official shaneh. …rita shah dumad . ….(post ed – it : og god " chandeleur" pankake party for i dag ! Bruno

  Liker

 4. Maren: Ikke sant? Det var fint å se deg både på tirsdag og torsdag, søte!Marlou: Så morsomt at du også jobber med post! Frimerker og håndskrift er to andre ting som jeg ofte gleder meg over, ja! Jeg er veldig glad for å være bud, slik at jeg får rusle rundt og se meg omkring i tillegg, hihi. Det høres ut som at systemet der og her er ganske like – det finnes noen som gjør én av tingene, og noen som gjør begge deler. Vi som går med posten på lørdager, får posten ferdig sortert. Dere er flinke! Ha en fin dag!Anonym: Nei, det handler nok mer om å lese mellom linjene i den filmen! Takk og god helg!Hege: Enig! For de innvidde, liksom!Josefine: Jeg også! Disneyreferanser i hverdagen er herlig!Maria: Det er å anbefale, hoho!Vicky: Ja, den er søt!Bruno: Jeg er glad for å kunne gå i snøen! Takk for Youtube-tips og god helg til deg!

  Liker

 5. Jeg liker disse post-innleggene dine. Får meg til å ha lyst til å plassere noe fint på postkassen vår til deg, men så husker jeg på at du ikke går akkurat her likevel. Men da kan jeg plassere noe fint til den som går her. Det er fint.Jeg er flink med posten; jeg henter den hver dag, og får Posten til å oppbevare den om jeg ikke kan ta den inn selv. :)

  Liker

 6. Trille: Så fint å høre, og så hyggelig tenkt. Jeg er sikker på at postbudet i ditt område også fortjener en liten oppmerksomhet. Så bra at du er bevisst på ditt forhold til posten du får! Ha en fin uke!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.