En stjerne, en snøgave og masse godt å spise

Søndag igjen! Håper dere nyter den der ute! I kveld skal Jonasflotte og jeg lage søndagsmiddag – jeg kan med glede rapportere om at konseptet har slått an og ser ut til å bli en fast tradisjon – og min uke har vært ordentlig fin.

Jeg feiret fredagen med en kinotur. Det er en super måte å innlede helgen på! Særlig om man går sammen med to fine frøkener, og har avtalt at man skal ha på kjole og drikke vin. Om kinoen heter Gimle og filmen heter My Week With Marilyn, så er hverdagsglamouren komplett. Jeg har vært nysgjerrig på Marilyn Monroe og sett en del av filmene hennes i det siste, og denne filmen viser litt av hva som foregikk bak kamera. Et interessant innblikk i arbeidet og personligheten til en av filmhistoriens største stjerner. En severdig film, og en nydelig kino!

Denne uken har vært kald og vinterlig. Mørket faller fortsatt fort og tidlig. Da er det ekstra fint å spise fargerik mat og kose seg litt ekstra, sånn at man får overskudd til å kle på seg godt og gjøre noe ut av kveldene.

Man kan for eksempel starte dagen med en smoothie. Ikke selv om det er januar, men fordi det er januar.

Til middag kan man spise god, næringsrik mat selv om man har jobbet overtid og vil ha noe raskt. For eksempel kan man bruke toppen ti minutter på en omelett med ost, selleri, paprika og persille, og spise byggris med pesto til.

Som helgegodt kan man bake monstermuffins med mandler og mørk sjokolade i, og bruke festlige former, og fylle på med masse sjokoglasur, og pynte med sjarmstygge dyrefigurer. Morsomt å lage, morsomt å spise.

Om noen på jobben tilfeldigvis har bursdag, kan man benytte anledningen å kjøpe ferske boller på veien, og pynte både dem og kontorlokalene litt. Jeg sverger, boller og ballonger er tidenes bursdagskombinasjon.

Har man hyggelige ettermiddagsplaner med Maren og Ine, så står kanskje tehuset T for drikkevarene. Jeg elsker at man får en liten tekanne hver! Min inneholdt hvit te med sjasmin, og den minnet meg veldig om Kina. Kos!

Lørdagen kom og gjorde meg lykkelig. I går snødde det nemlig hele dagen i Oslo. Da jeg sto opp tidlig for å gå ut med lørdagsposten, hadde det allerede begynt å lave ned, og jeg smilte stort på vei til trikken. Åh, som jeg elsker snø.

Postrunden ble en lang og ganske slitsom affære, ettersom de store trallene vi bruker ikke har piggdekk. Jeg dyttet og dro og spant rundt i det som etterhvert ble femten centimeter nysnø. Det var dessuten veldig mye post, så arbeidsdagen ble omlag to timer lengre enn vanlig. Likevel smilte jeg hele tiden; jeg var jo ute i snøen, og kunne glede meg over synet av euforiske hunder eller foreldre som trakk barna sine på akebrett, og i tillegg hadde jeg fått en idé.

Jonasflotte bor bare noen hundre meter fra meg, og man trenger ikke nøkkel for å komme inn i bakgården hans. Kjøkkenvinduet til Jonasflotte har utsikt mot hagen. Jeg hadde boblebukser på.  Det var snøengeltid.

Etter jobb gikk jeg dermed en liten omvei, mens jeg fisket frem mobilen og forfattet en melding som oppfordret Jonasflotte til å se ut av vinduet. Så fant jeg et egnet sted i bakgården blant busker og belysning, og trykket på «send», og så la jeg meg ned i søen så lang jeg var. Jeg har ikke laget en snøengel siden i fjor vinter, og det er en så spesiell følelse når snøen omslutter kroppen! Jeg veivet med armer og ben til engelen fikk form, og da jeg så en figur dukke opp i vinduet, spratt jeg opp og løp min vei. Telefonen min ringte noen sekunder senere, og jeg svarte med «hihihiih!» og la på. Jeg løp videre i barnlig rus, rett hjem, og inn til lørdagsgrøt og påfølgende kakaokopp.

Man kan gi en snøengel i gave til noen som fortjener det, tenk. God søndag videre, alle sammen!

Reklamer

21 tanker på “En stjerne, en snøgave og masse godt å spise

 1. Så gøy at du så My Week With Marylin, på fredagen. Den så jeg forrige uke og den var så fin! Veldig koselig å gav en snøengel til din darling! Det hørtes veldig søtt!HA EN FIN SØNDAGSKVELD:-D

  Liker

 2. Snø, ja det er herlig! Så enig! Men dere to, det skrives Marilyn, og ikke Marylin!!! som dere har skrevet begge to, Synne og Ragni! Huff! Skjending! – Men så moro med bilder fra Gimle kino, Synne! Det har jeg særlig to minner fra.. John og jeg hadde vår første date her,det var i oktober 1981. Vi skulle se filmen Moliere. John hadde kjøpt konfekt med til meg, så søtt! Men rett før filmen begynte klarte han og velte hele konfekten utover gulvet, så vi måtte krype rundt og plukke opp igjen bitene. Etter filmen svermet vi bortover Bygdøy alle,veldig romantisk, så tok jeg bussen til Bygdøy der jeg bodde.. Det andre minnet fra Gimle er fra rett over nyttår, januar 1983. Vi bodde jo rett borti veien nærmest, i Olav Kyrres gt. Da var jeg nokså gravid med Ragni, ho kom tre måneder etter. Da skulle vi se Fanny og Alexander. Det var en sånn herlig postjulestemning, og vi fikk servert gløgg og pepperkaker i foajeen, helt gratis! Herlig minne, og den filmen er jo så flott, så mange fantastiske scener..John og jeg har vært ute på en liten skitur nå, i den fine mjuke nysnøen. Etterpå nå skal vi ha kveldsgudstjeneste her, John er prest og jeg skal være organistvikar i kveld.. Hilsen fra tante oppi dalom :)

  Liker

 3. Jeg elsker disse oppsummeringene dine! Og takk for fin onsdag med te og snø og kos. Og du er en søt kjæreste som lager engel i snøen! Håper du har en bra søndagskveld, fine.

  Liker

 4. Jeg liker også dine flotte oppsummeringer, får meg til å tenke på alle hverdagsgledene man bør sette mer pris på. Gleder meg til å se My Week With Marilyn, frem med finkjolen!

  Liker

 5. Å, herlig. Den kinoen ser jo helt fantastisk ut! Kjenner jeg har lyst til å ta med meg venninner i kjoler og se den filmen selv, altså. Og virkelig, jeg blir inspirert til å gjøre mest mulig ut av hver eneste dag hver gang jeg er inne på bloggen din :)

  Liker

 6. enda en gang mer din stil, gar kavalkade med sa mye pust som en god film thriller: "Marilyn" (ha,ha selv konvertert til " A Miller";filmen ikke si?hi,hi!!); sa vakker i den snodekte gatene i Oslo pa en reise inn "Ttroika"..god mat, og sma te-tid med venner i dette tilfellet. jeg har elsket deg fint skoyerstrek"snoengel".jeg ble ogsa sjarmert av karakteren av interioret plass pa kino. helg har din glede. vel meg, jeg har beundret den "Odéon" teater "Chagall" taket, og lyttet til et foredrag om "Lou a Salomé" og "Nietzsche" for kun 5 euro! god uke og (musklene i armene, gjor deg klar til bruke 4 kilos !( varmer den kalde nar det er for.)excusez les longeurs , mais c'est le plaisir d'écrire en Norsk .. bruno

  Liker

 7. Attmed Gunvor: Tusen takk for rettelsen, tante, dette slurvete tullet var det braat du sa ifra om! For noen fine Gimle-minner, det er morsomt å tenke på deg om onkel John for tretti år siden! Gimle-folka er flinke til å gjøre litt ekstra ut av visningene sine, vet jeg, med drikke og musikk og sånt i foajéen, og det gjør jo denne kinoen enda mer spesiell. Takk for fin kommentar!

  Liker

 8. Søte boller med lys :-)Jeg så My Week With Marilyn på onsdag, og synes også at den er veldig severdig.. Liker du Some Like it Hot? Jeg had ikke sett den ends, men har veldig lyst – spesielt nå etter å ha sett denne filmen.

  Liker

 9. Hege: Jeg så Some Like it Hot for noen måneder siden, og den var ordentlig morsom! Jeg synes det er synd at en del gamle komedier blir undervurdert av dagens filmseere. Marilyn har veeeldig utfordrende kjoler, og det syntes jeg var litt unødvendig, men humoren og uforutsigbarheten appellerte absolutt!

  Liker

 10. Å, alt med dette innlegget var koselig, hørtes ut som en fin uke :) Og jeg var på kino på fredag selv, så "The Artist" (verdens mest perfekte film etter min mening) og "Elevator" (ikke min type film, men underholdende thriller/grøsser) =D Kino er topp!

  Liker

 11. Jacta est Alia: Ja, den er absolutt verdt å sjekke ut. Håper søndagen din ble fin!Maren: Takk til deg også, jeg synes vi er flinke til å drikke te sammen!Silje: Så fint! Ja, noen filmer er liksom kjolefilmer!Josefine: Haha, jeg synes også at det er et morsomt og veldig dekkende uttrykk!Ane: Ja, Gimle er noe for seg selv! Så kjempefint sagt, nå ble jeg ydmyk og glad.Bruno: Så hyggelig at du likte innlegget, og så fint å kunne gå på interessante foredrag for en billig penge!Linda Terese: Sleng deg ned i snøen, du også! Det er verdt det!k.: Nå har jeg spist opp alle sammen, hoho…koffeine: Selv takk, jeg ser frem til neste gang vi sees!Peter: Haha, så bra!Julianne: Det er lett å begynne å savne Oslo, hihi. Tusen takk!Karoline: Åh, jeg gleder meg til å se The Artist! Kino er topp, helt enig!Veronica Isabelle: Det gjør alltid jeg også, når det ikke er ordentlig snøvær og kulde, for det er liksom slik det skal være!Marit: Så hyggelig!

  Liker

 12. Å, det er det søteste! Synes jeg ser deg løpe fnisende bort med snø på hele ryggen, hihi. Jeg likte også Marilyn-filmen kjempegodt. Har hørt at det skal komme en til snart, basert på boken Blonde. Den blir isåfall noe helt annet enn denne filmen, for boken er veldig dramatisk. Ellers gleder jeg meg til å se Titanic i 3D, selv om det er en god stund til. Ha en flott helg, fine deg!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.