Frokostkjolen

Da min mor var 22 år gammel, sydde hun en blå og blomstrete kjole til seg selv. Det var i 1980. Kjolen var et eksamensprosjekt på Husflidskolen (hihi!), og oppgaven gikk ut på å lage noe nytt med utgangspunkt i noe gammelt. Min mor fikk et forkle av sin mor, og hun tok symaskinen fatt, og mer enn tredve år senere er resultatet like fint.

I mellomtiden er jeg blitt 24 år gammel. Nå passer kjolen til meg.

Den har stort skjørt med små blomster på og blå bord nederst…

…og skrå søm i overgangen fra livet til skjørtet…

…og et midjebelte i samme stoff som skjørtet, som man kan knyte i ryggen…

…og mange fine, hvite knapper.

Kjolen fikk være med til New York i sommer. Jeg hadde nemlig bestemt at jeg skulle føle meg fin hele ferien igjennom, og jeg føler meg nesten aldri så fin som når jeg har på meg denne! Dessuten hadde jeg en plan for denne kjolen, for at den skulle komme til sin rett. Jeg sto opp tidlig en morgen og fant frem strykejernet på hotellrommet.

Så tok jeg på meg søte pulsvanter og leppestift, og så kjøpte jeg frokost i papirpose og kaffe i hvit ta-med-kopp.

Skjønner dere hvor jeg er på vei? Eller rettere sagt, hvor veien gikk?
Til den glamorøse drømmen på Fifth Avenue!

Foran fasjonable Tiffany’s, midt på Manhattan, i morgensolen. Der var vi fine og glade sammen, kjolen og jeg.

For de som ikke har sett klassikeren Breakfast at Tiffany’s med udødelige Audrey Hepburn – åpningsscenen er slik:

Man kan ikke besøke New York første gang uten å spise frokost utenfor Tiffany’s. I hvert fall kunne ikke jeg det! Heldigvis var Jonasflotte snill nok til å bli med, og til å ta bilder og bære over med meg der jeg svinset rundt og hvinte.

Kjæresten min er omtrent like bra som frokostkjolen er fin. Det sier sitt, synes jeg.

Reklame

20 tanker på “Frokostkjolen

 1. " carol ve lavan zé a tzéva cheanou ":( bla og hvit er flagge for oss); som enkelhet, og stralende lys , henhold til dine meritter fortjener en open bok for Jonas vaere for deg!! gjor oss til denne filmen sommerfluger i magen! petit poème :("ein lo raata ralom pé lo amar et a yéled a zé. ….al kaher hou omrim bimi kedem ahav kévavat ma?ma ) :"-aucun oeil n'a jamais vu , aucun rève n'a jamais révé aucune bouche n'a jamais parlé cet enfant !. on disait aux temps antiques: Aimé comme la prunelle de ses yeux . Aimer"…. for sure that's from you to Jonas!! ces couleurs me rapellent aussi celles que portait ma femme dans les années 80…. , je suis inquiet ,avez vous reçu mon livre , et… ? vennlig bruno

  Liker

 2. Sinnsykt fin kjole!! Og du var vakker i den..Har vært i NY to ganger og ikke spist frokost utenfor Tiffany's, men nå vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang ;-)

  Liker

 3. Åh, så utrolig fin kjole! Du kledde den virkelig :) Den gangen jeg besøker NY for første gang står det øverst på listen min å spise frokost utenfor Tiffany's. En av favorittfilmene mine i hele verden, som jeg kan se om og om igjen. Audrey <3

  Liker

 4. Tusen takk, alle flottinger! Tipper Mor synes det er veldig koselig å titte litt i dette kommentarfeltet!Far: Hihi, skulle bare mangle at hun var enda finere!Bruno: Takk, så søtt dikt! Ja, jeg fikk pakke denne uken! Merci beaucoup!tinekatrine: Jeg var alene om frokosten akkurat denne dagen, men det er visst ganske populært å leve ut denne lille drømmen. Jeg fikk mange vitende blikk og smil fra folk som gikk forbi – de skjønte hva som foregikk, hoho!Hege: Heldigvis så kommer nok Tiffany's til å være der omtrent til evig tid, så man har alltid muligheten!Åshild: Filmen er ikke min favoritt, faktisk, men Audrey er så tidløst søt og flott!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..