Sett på runden: Gammeldags interiør og nye par

I dag skal jeg leke i studio med Sorgenfri fra tre til fire, og i går gikk jeg med lørdagspost. Posten skal frem, stort snøfall til tross!

På en bakketopp med utsikt over Grünerløkka ligger en gruppe gule hus. De har tre oppganger hver, og går man inn, finner man gammeldags interiør med blanke fliser i varme farger.

Dessuten finner man sjarmerende detaljer…

…postkasser av den gamle, grønne (og litt kranglete) typen…

…og ganske mange eldre beboere, tror jeg.

Disse husene ble bygget i 1930-årene, og har vært mer eller mindre de samme siden. Det er visstnok spilt inn flere filmer i disse oppgangene, blant annet Ole Aleksander Filibom-bom-bom fra 1998. Gårdsrommet i midten er nydelig om sommeren, med popler og blomster og benker, og ble kåret til «byens triveligste» i 1999. Her er en Aftenposten-artikkel om det hyggelige nabolaget!

Så litt sladder: En av de enslige mennene på ruten min, som har bodd på samme sted siden jeg begynte i januar i fjor og som jeg synes virker som en fin fyr, har nå fått seg samboer. Det kan selvfølgelig være en venninne eller en søster som har giftet seg til et annet etternavn, men jeg velger å tro at det er kjæresten hans, og at de vil leve lykkelig i alle sine dager. Hurra for dem!

Jeg skulle gjerne sett Oscarutdelingen i natt, altså. NRK overfører direkte fra kl. 22.50 i kveld, men ettersom jeg skal opp tidlig og ha flere forelesninger i morgen, får jeg sjekke resultatet i morgen ettermiddag. Jeg heier på Dragetreneren, Harry Potter, Iron Man 2, Inception, TRON: Legacy, Tangled og Toy Story 3 (de fleste nerdefilmene, med andre ord) samt The King’s Speech og True Grit (selv om jeg ikke har fått sett dem ennå). Hvilke er dine favoritter?

Reklame

5 tanker på “Sett på runden: Gammeldags interiør og nye par

  1. For en koselig bygård! Jeg skulle også gjerne ha sett hele utdelingen men da kommer jeg nok til å være trøtt resten av uka. Så kanskje en litt dårlig prioritering :)Jeg heier på Colin! Han fortjener Oscaren sin.

    Liker

  2. Sånn jeg så for meg at alle bygårder så ut før jeg flyttet til oslo. Supersjarmerende! Åh, så søtt med han som har fått samboer. Velger å tro det er det som er tilfellet <3Oooh, 22:50. Da kan jeg jo kanskje se litt av det. Heier på pretty much de samme som deg. Har ikke fått sett inception og tron, men har såsåså lyst :D

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..