I was today years old

En megahektisk mai etterfulgt av supersosialisering i pinsen endte med forkjølelse; det var vel ikke annet å vente. Jeg hoster og nyser og venter på at det skal gå over, og i mellomtida tenkte jeg å dele fem ting jeg nylig fikk vite!

I was today years old when I learned

…hvordan innsiden av munnen til havskilpadder ser ut. Skulle neste ønske jeg ikke visste det, haha. (Bildesøk: Sea turtle mouth)

…at rosenkål vokser på stengler! Jeg trodde vel at de kom rett opp fra bakken, som vanlig kål? (Bildesøk: Brussels sprout plant)

…at ugler har lange bein under fjærene! (Bildesøk: Owl legs)

…at man tar røntgenbilder av de aller minste barna ved å putte dem oppi en slags glassylinder, haha. (Bildesøk: baby x-ray)

…at det lille symbolet med et tall og bokstaven M viser hvor mange måneder et produkt forventes å holde etter åpning. At jeg aldri har tenkt på det?

Months / etdrysskanel.comOpp med hånda, den som også lærte noe nytt nå!

Det kan jo nevnes i denne sammenhengen at jeg trodde drontefuglen fortsatt fantes helt fram til jeg var 25 år. Begynte å gråte på naturhistorisk museum da jeg fant ut at den var utryddet. Ikke mitt stolteste øyeblikk, haha! Dette er rart å se tilbake på i dag, for jeg vokste opp med Alice i Eventyrland på VHS, og der er det med en dronte, og jeg har også sett Istid mange ganger, og der dukker det opp en hel flokk, men jeg forsto aldri koblingen – begge disse filmene er jo fulle av fantasiskapninger og utdødde dyr. Vi har også uttrykket «dead as a dodo», som man skulle tro ville fungere som et hint, men det nådde visst heller ikke fram… Du lå bare noen hundre år etter, Synne. Man får ta ting i sitt eget tempo!

God helg, dere!

– – – – –
In other words: Five things I learned recently! For an English version, please use the translation widget!

Reklame

5 tanker på “I was today years old

  1. Tilbaketråkk: 2022 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..