Right now

Iblant er det hyggelig med en liten hverdagsrapport, synes jeg!

Akkurat nå…
…har jeg på meg et svart, svisjende vintageskjørt og en stripete topp fra Paris. Klassisk!
…er det femten grader og regn her i Oslo. Vi ser hverken fjorden eller Kollen fra vinduene våre, og da ligger skydekket lavt over byen. Man kjenner at høsten er på vei, og jeg synes det er helt greit! Denne sommeren ble jo utrolig varm og solrik, så jeg kjenner meg etterhvert klar for rødvin, klar og kjølig luft, fine farger på trærne og lesekvelder med tekopp og telys.

August / etdrysskanel.com…sitter jeg med nyvasket hår som får lufttørke. Det siste året har jeg prøvd meg fram med å vaske det sjeldnere, for det skal visst være bra? Nå vasker jeg håret hver fjerde dag i snitt, tipper jeg, og bruker tørrsjampo i mellomtida når det trengs. Det både fungerer og føles bra!
…har jeg en hel bærepose med epler liggende, fra svigermors hage, som etterhvert skal brukes i kake og pai. Omnomnom.
…er jeg veldig fornøyd med vår nye TV-benk, som vi kjøpte brukt på Finn.no og hentet i går! Det var det aller siste møbelet vi trengte. Nå gjenstår det bare tre punkter på den laaaaange gjøremålslista som vi har jobbet med siden 10. mai, og så er vi FERDIGE med den nye leiligheten! Herlighet, snart kan vi bare lene oss tilbake og leve livet og være lykkelige her i uoverskuelig framtid.

August / etdrysskanel.com…har jeg blåmerker og vondter i hele kroppen etter at jeg presterte å ramle ned ei trapp i helga! At det går an, det er mange år siden sist noe sånt skjedde meg! Trinnene var regnvåte og glatte, så jeg skled og falt. Jeg slo meg ikke på noen alvorlig måte, altså – jeg rakk faktisk å tenke «hold holdet oppe!» på veien ned, haha. Rumpa mi har nå lekre nyanser av blått, lilla, rødt og gult.
…er Jonasflotte og jeg midtveis i den nye sesongen med A Series of Unfortunate Events som kom på Netflix i vår. Den er full av små detaljer og referanser tiltenkt oss som har lest bøkene, og vi koser oss! (Det er for øvrig så godt å se på noe som ikke gjør meg livredd, nå som vi har fullført Twin Peaks! Jeg ser riktignok fortsatt for meg de fæle folka med sotete ansikter når jeg er alene i mørket i kjelleren.)
…spirer det en masse tomatfrø i vinduskarmen på kjøkkenet. Jeg hadde kanskje håpet at ett eller to ville spire, og så var det liv i hele hurven! Hjelp, hva gjør jeg nå?

August / etdrysskanel.com…tekster jeg en episode av Say Yes to the Dress. Ikke akkurat hjerneføde, men jeg kan beundre mange fine kjoler! (Dessuten blir det nok aldri noe bryllup for min egen del, og det blir i hvert fall ingen hvit kjole eller noe drama i en glamorøs brudesalong, så jeg får jo et innblikk i en annen verden, hihi.)
…er det pasterester i kjøleskapet som jeg gleeeeder meg til å spise til lunsj.
…kjenner jeg at lysten til å begynne å sy, som jeg merker hver gang jeg lapper et hull eller fester en knapp, er i ferd med å vokse seg så stor at jeg må ta affære. Som noen kanskje har lest på Instagram, er dette noe jeg har tenkt på skikkelig lenge – faktisk begynte jeg å legge til side stoff for fem år siden! Jeg har ingen symaskin, og har alltid ment at jeg ikke har plass til det, eller tid til å lære meg å sy. Nå som leiligheten snart er helt ferdig, vil jeg at dette skal bli mitt neste prosjekt! Jeg er herved på utkikk etter en billig symaskin jeg kan eksperimentere med, og håper å kunne knote litt med stoff, mønstre, nål og tråd utover høsten.

August / etdrysskanel.comSånn er situasjonen her, altså!

Enn hos deg? Sånn omtrent akkurat nå?

– – – – –
In other words: So right now…
– I’m wearing a big vintage skirt and a striped top from Paris. Classic! – We have fifteen degrees Celsius and rain here in Oslo. We can see the low layer of clouds above the city from our windows. Autumn is in the air, and I feel ready for all the hygge ahead! – I’ve just washed my hair, and I’m letting it air dry. This past year I’ve tried washing it less, since it’s supposed to be good for it? I now wash it every four days, normally, and use some dry shampoo in between. I like it! – I’ve been given an entire bag of fresh apples from my mother-in-law’s garden, and they are just waiting to become cake and pie! – Our new TV stand is making me really happy! We bought it used online and picked it up yesterday. This was the last piece of furniture we needed for the new flat! The looooong to-do list we’ve been working on sinde the 10th of May is almost completed. There are three things left on it, and then we’ll be DONE! Soon we can just lean back and live and be happy here for the uforeseeable future. Yesssss. – I have lots of bruises from falling down a flight of stairs this weekend! Golly, nothing like that has happened to me for years! The steps were wet from rain, and I slipped and fell, and my entire body hurts. (No serious injuries, though). My derrière is a beautiful mix of blue, purple, yellow and red, haha. – My fellow and I arehalf-way through the new season of A Series of Unfortunate Events on Netflix. I love all the details and references, they are a bonus for those of us who have read the books! (I also have to say that it is such a delight to have finished Twin Peaks and not be scared silly every time we watch something together. Those awful men with the sooty faces still haunt me whenever I’m alone in the basement, though.) – There are lots of tiny tomato plants growing in a pot in my kitchen window! I planted lots and expected a couple to sprout, but they all did. Oh dear, what now?- I’m subtitling an episode of Say yes to the Dress. Not exactly brain fodder, but I do love pretty dresses. (Besides, I’ll probably never get married myself, and if so, there will be no white gown or drama in a glamorous salon, so it’s fun to get a peek into another dimension.) – There are pasta leftovers in our fridge that I’m going to have for lunch. Omnomnom. – I can feel my wish to try sewing growing stronger, and it is time to do something about it! I wrote a bit about it on Instagram, and I really want to experiment a little this autum. It is time.
Your turn! What’s up right now?

Reklame

10 tanker på “Right now

 1. Akkurat no
  -har eg kome heim etter å ha snakka med kokken som skal lege mattilsynet 50 årsfesten vår I helga.
  -har eg kjøpt servietter og lys og blomster til samme fedt
  -ventar eg på flyttefolka som skal bære inn pianoet mitt (!) Kjøpt i anledning fylle 50år og på tide å få ein møblert heim
  -går vaskemaskina og eg skal ha litt mellommat og sjå på regnet.

  Liker

 2. Så fin TV-benk! Vet du hva slags tre det er? Er på jakt etter en selv, for jeg skal straks flytte sammen med kjæresten! Veldig pepp på det, kan trygt si at jeg har lagt ned noen sidevisninger på Finn de siste ukene. Ellers er jeg også veldig glad for høst, ble oppriktig glad da jeg kunne bruke skjerf i går, hoho. Ser frem til turer i marka med kakao!

  Liker

  • Takk, det synes jeg også, hihi! Denne er i eik, og ble visst opprinnelig kjøpt på Amøbler.
   Så hyggelig og spennende at dere skal bli samboere – lykke til med flytteprosessen, og med møbeljakten!
   Ja, jeg er sikker på at vi har mye hygge i vente utover høsten!

   Liker

 3. Så koselig oppdatering!
  Jeg tar oppfordringen og kommer med min egen. Akkurat nå…
  – Har jeg akkurat hatt trivelig besøk av en venninne. Hun skal snart ha baby og jeg gleder meg sånn på hennes vegne.
  – Gleder jeg meg over at jeg har langhelg med veldig få planer.
  – Venter jeg på at min kjære snart kommer hjem. Da skal vi spise kvelds og se en episode eller to av Stargate Atlantis.
  – Gleder jeg meg til spennende post om noen dager. Har bestilt koselige kort fra et lite firma i England og jeg gleder meg til å sende sakte-brev til venner.
  -Er jeg veldig takknemlig for den fine bloggen din, Synne. Blir alltid så godt humør av å lese her inne :)

  Liker

  • Mange takk for fin kommentar, Camilla! Det høres veldig hyggelig ut med besøk, kveldskos og langhelg! Jeg er forresten veldig glad i sneglepost og fine kort, det sprer så mye glede. Riktig god fredag til deg!

   Liker

   • Ja, jeg har vel sett at du har nevnt tidligere at du er glad i å sende brev og postkort. Jeg hadde alltid masse brevvenner når jeg var liten, det var så koselig! Har lyst å ta det opp igjen nå, så har akkurat meldt meg på Geek girl pen pal club, har du hørt om det? Virker utrolig kult!
    Forresten, vil du kanskje skrive en bloggpost om ditt forhold til brevskriving? Jeg vil gjerne sende litt brev og kort til venner og familie, men vil ikke at de skal føle at de må svare hvis ikke de har tid/lyst til det. Hvordan gjør du det?

    Liker

    • Sånne brevklubber virker som et kjempekonsept, synes jeg! Jeg hadde også mange brevvenner som liten, og syntes det var stor stas. Blir like glad for brevpost nå som jeg ble da, hoho! Vet du, jeg har faktisk lurt litt på å skrive et slikt innlegg, så det skal jeg sannelig få til i høst! Mange takk for innspillet, Camilla!

     Liker

 4. fin liten bluse fin, det er du som gjorde broderiet (blå blomst)?
  (nei, ikke si så harde ting om å gifte seg) …. og da ble kona min gift i offwhite sand … og så er det det religiøse bryllupet som er viktig for meg.
    i dette øyeblikk tar jeg energi fra jeg vet ikke hvor; som ikke er som hver dag.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..