A rainbow coloured new routine

Nytt hjem, nye muligheter! Vi bor oss til litt mer for hver dag som går. Det står fortsatt esker og poser i alle rom, men det går framover! Vi tar valg hele tida – vi bestemmer hvor ting skal stå og henge og hvordan dagliglivet skal være i vår nye bolig. Jeg benytter anledningen til å gjøre noen endringer og innføre noen nye, gode rutiner!

Jeg har lenge tenkt at jeg ville slutte med tørkepapir. Det er utrolig lettvint, men bruk-og-kast-mentaliteten kjenner jeg en stadig større motvilje mot. Det går visstnok med enorme ressurser på å produsere tørkepapir, som altså er laget for at man skal kaste det etter bruk. Det er ikke akkurat noen bærekraftig tanke!

I mars leste jeg dette innlegget på A Beautiful Mess, der Elsie fortalte at hun hadde byttet ut tørkerullen. Jeg visste at jeg ville gjøre det samme når vi kom på plass på et nytt sted. Jeg er absolutt ingen miljøekspert, men jeg vil gjerne leve litt grønnere. Den nye leiligheten var et faktum seks uker etterpå, så da var tida kommet. Nå har vi satt alle kluter til, høhøhø.

Rainbow rags

Jeg kjøpte 30 kluter da vi flyttet hit, i alle regnbuens farger (hvorfor ikke velge glade, fine farger når man kan?), som ligger lett tilgjengelig i en skuff på kjøkkenet. Vi bruker dem til hvasomhelst, og så legger vi dem i en pose i en annen skuff etterpå, og så kjører vi en vask når det trengs. Enkelt og praktisk, og bedre for miljøet, lommeboka og samvittigheten. Full klaff!

Slik kan vi holde på i mange år, i praksis livet ut! I stedet for å kjøpe en ny pakke med tørkeruller i måneden, som brukes og kastes og i tillegg er pakket inn i plast, kan vi trolig nøye oss med å bytte ut noen slitte kluter et par ganger i året… Med andre ord er dette et skikkelig langtidsprosjekt! Det liker jeg, for jeg prøver å tenke lengst mulig fram i tid hver gang jeg kjøper noe. Er dette noe jeg vil ha bruk for og glede av i mange år? Aller helst: Er dette noe jeg vil beholde så lenge jeg lever? Det er en veldig fin mental øvelse, som kan redde oss fra mange unødvendige kjøp.

Hittil har vi fortsatt litt tørkepapir igjen, som selvfølgelig skal brukes opp, men så langt har jeg nesten aldri valgt papiret framfor kluten. (Vi hadde halvannen rull da vi flyttet inn her for to uker siden, og vi har halvannen rull fortsatt.) Det føles veldig bra! Små endringer kan ha mye å si. Med tida har jeg lyst til å skaffe tøyservietter også – de er jo mye finere og mykere enn vanlige servietter uansett, så det vil sannsynligvis bare føles som en hverdagsluksuriøs oppgradering, hoho.

Det var alt jeg ville dele med dere i dag! Ut og nyte sommerværet, nå!

– – – – –
In other words: I’ve made the switch from kitchen paper towels to cloths! Rainbow coloured ones, because why not? We have a drawer full of clean ones easily available in our new kitchen, and we put the used ones in a bag, and wash a load every now and then. It’s a simple change and a good routine which makes our everyday life a tiny bit greener and more sustainable. I’d been thinking about this for months, and then I read this post by Elsie at A Beautiful Mess and felt very inspired, and knew I wanted to make this change when we moved to a new place. Six weeks later the new flat was ours, and now we’re at it! I’m really happy with this new system so far!

Reklame

11 tanker på “A rainbow coloured new routine

  • Noen av klutene er mikrofiberkluter, og de vasker jeg i en sånn spesialpose fra GuppyFriend, som hindrer utslipp av mikroplast! (Den stopper 99 % fra å havne i vannet, hurra! Bruker den også til strømpebukser og syntetiske klesplagg.) For øvrig er jeg en ivrig tilhenger av tanken om at ingen kan gjøre alt, men at alle kan gjøre litt. Helt perfekt blir man aldri, men alle monner drar!

   Liker

 1. Jeg elsker at folk vil leve mer miljøvennlig, og gjør enkle grep :). Vil også anbefale enjo! https://enjo.no
  Der kjøper man f.eks en mopp, som inneholder fiber som fjerner bakterier, og bruker kun vann :) ingen skurekrem osv. Har brukt i ett år nå ca. Og alt er rent selv om at jeg ikke bruker jif skurekrem lengre. Anbefales :)

  Liker

  • Oi, så kjekt å vite! Det hadde jo vært fint å kutte ned på bruken av vaskemidler med alskensk skumle ingredienser, og det er fint med sånne sider hvor man finner lure løsninger. Tusen takk for tipset, Laila!

   Liker

 2. haha, jeg ser at disse ikke er badehåndklær som mitt første blikk lurte meg. Jeg trodde: hva et vell ! for en god ide å ha så mange farger å endre i henhold til sin smak, hans ønske om dagen, hans humør. og å komme seg bra skal være bra for dagen hvis du har plass til å sette dem på et fint badhylle. men nei, de er alle nyttige for rengjøring. det er bra, men det er ikke det samme, jeg holder fortsatt ideen; entusiastisk …. (hvis jeg har plass og pengene :)

  Liker

 3. Tilbaketråkk: Nights lights and two other fun finds | Et dryss kanel

 4. Tilbaketråkk: 10 simple, green changes we can make at home | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..