Moving on

Autumn

Tenk at jeg snart bor i Oslo igjen. Nå skal det pakkes og kastes og doneres og vaskes, og så skal det bæres og dyttes og kjøres og flyttes! Om alt går etter planen, kan vi legge oss på søndagskvelden i nygammel bolig – vi skal bo en stund i leiligheten vi forlot da vi flyttet til London. (Om noen synes utviklingen er litt vanskelig å følge nå, så kan jeg trøste dere med at situasjonen er omtrent like forvirrende for oss…) De neste månedene blir spennende, for vi har lyst til å kjøpe noe nytt sammen etterhvert! Herlighet, tanken på boliglån gir meg frysninger, men jeg skjønner at det er fornuftig. Det må føles helt spesielt å flytte inn i noe man faktisk eier, og etter mange korte opphold her og der, ser jeg fram til å kunne bo meg til for en litt lengre periode. Det skal riktignok skje ganske mye før den tid, og jeg kan ikke si at jeg gleder meg til dette med visninger og budrunder! Vi bød faktisk på en leilighet allerede for en måned siden, men fikk den ikke. Det var min første budrunde, og den emosjonelle påkjenningen var stor – som forventet, haha! Nå vet jeg i hvert fall hvordan det foregår, og er bedre forberedt til neste gang. Det er jo ikke så rart at det ligger mye følelser i det å kjøpe bolig, eller i det å flytte fra ett sted til et annet – det handler tross alt om rammen rundt selve tilværelsen. Livet, liksom. Nå er jeg veldig klar for å fortsette livet i Oslo, for det føles litt som at det har stått på pause siden vi flyttet ut hit. Dette blir så bra, det er bare snakk om å bite tennene sammen i noen dager og gjøres alt som gjøres må, og så kan vi senke skuldrene og skåle i champagne og legge oss i nytt sengegøy når vi er ferdige. Gleder meg allerede.

God helg, dere! Neste gang vi «snakkes» er denne frøkna tilbake i Tigerstaden, hoho!

– – – – –
In other words: We’re moving house this weekend! Back to Oslo and to the apartment we left when we moved to London. At least for a few months, while we’re looking for something new and bigger together. It’s all a bit confusing, even to us, and the thought of a mortgage freaks me out, but I also know it’s sensible and that everything will turn out well. We just have to get through this weekend (and then we have an emotional time ahead of us, but we’ve already lost one bidding war, so at least I know what to expect the next time we want to make an offer on a flat). It’s going to be worth it when we have a new place, together, that’s ours. The first step will be moving back to Oslo, so now it’s just a matter of getting everything done in the next couple of days. Then we can relax and have champagne and go to sleep in fresh bed sheets when we’re finished on Sunday evening. Looking forward to it already. Enjoy your weekend!

Reklame

8 tanker på “Moving on

 1. Åhh flytting er så uendelig tungt og slitsomt. Jeg er så glad jeg er ferdig med det for en god stund ;) Og jeg kan skrive under på at å kjøpe leilighet og skaffe seg huslån er nervepirrende og kjempeskummelt. Men når man har signert alle papirer og flyttet inn, da altså…. Da kommer roen ^_^ Og det er så godt. Jeg håper dere ikke trenger å lete så lenge. Riktig god helg i flyttekaoset!

  Liker

 2. Jeg flytter og tilbake til Oslo etter et lengre opphold i utlandet, og nå nesten fem alt for lange måneder på landet. Kjenner alt for godt følelsen at livet har stått på pause. Jeg har en leilighet jeg har leid ut så skal flytte tilbake inn i den og gleder meg til å bo i Oslo igjen. Det er den fineste byen og det har vært sånn savn. Nå må jeg bare få meg jobb da. Håper alt går bra med flyttingen og at dere snart finner, og vinner budrunden på drømmeleiligheten. Markedet har kjølt seg ned så tror kanskje det blir litt lettere framover. Det lå en leilighet til slags i borettslaget mitt i veldig lang tid før den ble trukket, sikkert fordi prisen var for høy. Tidligere ble de solgt før visning, så med et bedre marked har jeg tro på at dere kan finne noe fint. Håper det! Det er så deilig å endelig ha alle tingene sine på et sted og vite man kan bo der så lenge man vil. Jeg gleder meg enormt til det igjen.

  Jeg kjøpte med hjertet og ikke hodet, og selv om jeg ikke angrer har jeg, og da spesielt etter å ha leid mye dårlige steder de siste årene, laget en en sjekkliste med ting jeg ønsker å finne ut av før jeg gir bud. Dere har sikkert deres egen liste men deler den, i tilfelle den kan være til nytte for dere også.
  Hva jeg ville sjekket:
  1) Om det er gjennomtrekk. Jeg elsker leiligheten min, men den blir veldig varm om sommeren når alle vinduer er på en side, og det heller ikke er noe balkong. Her inngår og hvor solen står i forhold til vinduene. Fint med sol på dagtid om vinteren, fint om sommeren om man har gjennomtrekk.
  2) Hvor lytt det er ut mot veien og til naboer. Ikke alle naboer er like fine og barn/hunder i leiligheten over kan bråke noe ekstremt.
  3) Om det er plass til oppvaskmaskin.
  4) Bodplass. Det er utrolig hvor mye ting man kan få etterhvert og så er det fint med både kjellerbod og loftsbod, så du for eksempel kan sette den fine sykkelen din trygt. Det er mye innbrudd boder i Oslo så jeg har og tenkt å be om å få se bodene neste gang før jeg kjøper.
  5) Antall uttak til stikkontakter. Noen har leiligheter har overraskende få.
  6) Utleiemuligheter. De fleste andelsleiligheter kommer med regler om at man må ha bodd der et år siste året for å kunne leie ut og at man kan leie ut i maks tre år. Leietakere må også godkjennes av borettslaget. Mange har og regler og forbud mot Airbnb utleie. Greit å vite om man ønsker det som mulighet.
  7) Hus-ordensregler for borettslaget. De fleste er helt standard, men det er noen rare regler her og der.
  8) Skapplass og oppbevaringmuligheter. Greit å kunne gjemme ting i små leiligheter.
  9) Fyring – om det er inkludert eller ikke, og hvilken muligheter man har.
  10) Gjennomsnittlige strømkostnader til forrige eiere.
  11) Ekstra rom eller plass til sovesofa (sistnevnte har jeg nå). Har mange utenlandske venner og får mye besøk, greit at det er mulig.
  12) Planløsning. Min leilighet er sånn at man fra soverom må gå gjennom kjøkken, stue og entre for å komme til badet. Kinkig når man gjester, kaldt om vinteren, og man må huske å kle på seg før man går forbi kjøkkenvinduet. Ville ønsket det anderledes i neste leilighet.
  13) Hvor gamle rørene er på badet og i kjøkkenet, og hvor gammelt det elektriske anlegget er.
  14) Brannsikring. Jeg elsker gamle bygårder, men det er ikke alltid det mest brannsikre.
  15) Når siste renovering/maling av bygården var og om den er fredet. Har betydning for potensiell økt fellesutgifter.
  16) Andel fellesgjeld og fellesformue i et borettslag og hvor godt drevet det er. Vårt borettslag er uten IN-ordning, men har ingen fellesgjeld, lave fellesutgifter og er godt drevet, dermed har det mindre betydning enn et borettslag med høy fellesgjeld.

  Liker

  • Åh, tusen takk, Inger! Så snilt av deg å dele sjekklista med meg! Her var det veldig mye fornuftig, og et par punkter jeg ikke hadde tenkt på, som gjennomtrekk og tidligere eieres strømkostnader. Lurt! Ellers ser vi først og fremst på ganske nye bygg, og da er det heldigvis en del ting (som brannsikkerhet, stikkontakter og vedlikeholdskostnader) som blir litt enklere å forholde seg til. Det er mye å tenke på, men vi prøver i likhet med deg å være bevisste og oppmerksomme på både stort og smått, og krysser fingrene for at vi finner noe. Jeg tror du har rett i at tidspunktet er gunstig, og jeg kjenner også at det skal bli veeeldig godt å samle tingene mine på ett sted, og så vite at jeg bare kan bli boende der i årevis, hoho! Dessuten vet jeg jo akkurat hvordan det er å savne Oslo, både fra andre steder innenlands og fra utlandet, så jeg gleder meg på dine vegne til å komme tilbake hit. (Ja, nå kan jeg skrive «hit», og det føles helt fenomenalt!) Håper det går bra med flytting og jobbjakt framover – lykke til! Takk igjen for fin kommentar!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..