My September

September / etdrysskanel.com
September / etdrysskanel.com
September / etdrysskanel.com
September / etdrysskanel.com

Så var det oss, september! Jeg synes det er helt greit at du er her; jeg føler meg klar for høsten og alt den fører med seg av pene omgivelser, gode smaker, myke klær og koselige kvelder.

Dessuten har jeg tenkt å fylle dagene og ukene med alskens fine ting! For eksempel har jeg planer om å…

– Glede meg over klar, kjølig luft som tillater en å finne fram varmere plagg man ikke har kunnet bruke på en stund.

– Skaffe meg ei flaske eller to fra lista med favoritt-nyheter på polet!

– Beundre høstfargene etterhvert som de dukker opp. Åh, tenk at eføyen snart blir flammende rød.

– Sette alle kluter til i siste fase av oppussingen her i huset, og om alt går bra: Flytte hjem til Oslo. Åh, jeg krysser fingre og tær, og gleder meg som en unge!

– Gå på denne utstillingen. Stein Bror Strandquist maler fargerike, festlige bilder, og bringer Tigerstaden og Andeby sammen – en super kombinasjon, hihi!

– Lese noe lett og lite krevende, ettersom renovering og flytting trolig vil beslaglegge mesteparten av tankevirksomheten. Vurderer rett og slett å låne Dan Brown sin Angels and Demons, haha. Jeg har ikke lest den, og den utspiller seg vel i Roma, og der var jeg jo i fjor høst. Nå kan jeg se for meg stedene han beskriver, og det eneste jeg ønsker og forventer er å bli underholdt.

– Gå på studentergalla og skåle med gamle kjente.

– Markere Talk Like a Pirate Day (19. september) og irritere alle rundt meg, muaha.

– Endelig begynne på spillet Owlboy mot slutten av måneden, hvis jeg har nok hjernekapasitet til overs.

– Lage og spise høstmat som supper og gryter, og dessuten fråtse i norske rotgrønnsaker. Nam!

– Prøve å få sett Kedi og Vår vingård i Bourgogne på kino. Katter og vin på plakaten passer meg selvfølgelig veldig bra! Vurderer å se The Beguiled også!

– Stemme i Stortingsvalget. Årets viktigste gjerning! (Jeg har riktignok allerede forhåndsstemt, men jeg benytter anledningen til å minne om hvor viktig det er å stemme, og å gjøre det med både hodet og hjertet. Jeg håper på et skifte i en mer medmenneskelig retning.)

– Bake eplekake med epler fra trærne i hagen.

– Reise tilbake til London sammen med Jonasflotte! Vi klarer ikke holde oss unna, hihi. Denne gangen skal vi delta på en avskjedsfest i forbindelse med at en venn av oss forlater byen. Han arrangerer enda en ambisiøs pubrunde, nå med barneregla Oranges and Lemons som tema! Vi må skaffe kostymer og krysse fingrene for at alt får plass i vår ene koffert.

Ikke verst, sant? Selv om dette sannsynligvis blir en ganske slitsom måned, så skal jeg gjøre mitt beste for å slappe av og hygge meg mellom slagene.

Fortell meg gjerne hva som er deres planer for september! Jeg ønsker dere en fin start på høsten!

– – – – –
In other words: Let’s do this, September! Autumn in here, and I really don’t mind, since it brings with it so much beauty and so many tasty treats and such good excuses to curl up and enjoy oneself. Besides, I have plenty of fun plans! Among other things I’m going to…
– Enjoy the crisp, cool air that allows me to put on soft, warm favourite garments I haven’t worn in a long time. – Make a big, final effort on the renovation front, and hopefully finish this house, and then hopefully move home to Oslo! Fingers crossed, I’m so excited! – Admire the fall colours as they gradually make their appearance. Soon the ivy will be all crimson! – Get a bottle or two of pinot noir, a lovely wine for autumn. – Celebrate Talk Like a Pirate Day (the 19th) and annoy everyone around me, muahaha. – Go to a student gala and drink and dance with old friends. – Read something light, since renovating and moving will probably dominate my thoughts. I’m actually considering lending Angels and Demons by Dan Brown, haha! I haven’t read it, but last year I visited Rome for the first time, so now I’d probably recognise the places, and all I want is to be entertained. – Go to the cinema, hopefully three times, to catch two independent films and the new Coppola flick, The Beguiled. – Make and eat hearty autumn food like casseroles and soups, with lots of fresh root vegetables that are now in season. Yum! – Vote in the general election which is coming up here in Norway this month. I’m really hoping for a change, and I hope people will vote with their heads and their hearts. – Bake apple cake with apples from the trees in the garden. – Finally start playing Owlboy, if I have enough mental capacity to spare at the end of the month… – Go back to London with my boyfriend for a weekend! We just can’t keep away, haha. This time we’re attending a leaving do, since one of our friends is moving away. He’s organising a pub crawl with an Oranges and Lemons theme – the nursery rhyme, you know? I hope we’ll get our costumes ready in time, and that they will fit in our one suitcase!
Not bad, huh? I do expect this month to be a lot of work, but I’m also prepared to make the most of it, to enjoy the breaks and moments in between. I’d love to hear your plans! I wish you all a lovely start to the autumn!

Reklame

16 tanker på “My September

 1. Disse månedslistene dine er så fine og du beskriver høsten så godt :-) Har dere planer om å selge huset etter oppussingen og flytte til Oslo? Er dere av og til redde for terrorangrep når dere reiser til storbyer som London? Hadde vært interessant å høre dine tanker rundt dette, hvis du vil dele, for jeg synes du virker som ei klok og positiv jente :-)

  Liker

  • Takk, så hyggelig!
   Det er foreldrene til kjæresten min som eier huset, og planen er at det skal selges, så vi har bodd her i et år for å hjelpe til med oppussing. Blir godt å komme tilbake til leiligheten i Oslo, hihi.
   Dette med terror er det faktisk flere som har spurt meg om, ettersom jeg reiser ganske jevnlig, og ikke minst fordi jeg har bodd i London og i Paris. Hadde faktisk tenkt å skrive et eget innlegg om det etterhvert! Kortversjonen av svaret er: Nei, jeg er ikke redd for å reise til storbyer (og ikke kjæresten min heller, så vidt jeg vet). Jeg er av den oppfatning at det ikke er noe poeng å være redd for slike hendelser med mindre de faktisk oppstår, om du skjønner? Om man skulle unnlate å gjøre ting fordi at noe fælt kan skje, da ville man ende opp med ikke å gjøre noe som helst, nesten… I de aller, aller, aller fleste tilfellene går det jo bra!

   Liker

 2. Takk for mange fine og inspirerende innlegg – gleder meg til å lese nye innlegg fra deg :)
  Likte godt din reiseskildring fra Roma og vil gjerne dra dit. Så at dere bodde i Trastevere – og lurer på om du vil anbefale
  å bo der, eller om det ble litt «langt» fra severdighetene/sentrum? Hvis du skulle tilbake dit kunne du tenke deg å bo på samme hotell/sted?

  Liker

 3. Hei, Hilde! Tusen takk for gode ord, det setter jeg stor pris på!
  Ja, vi bodde på et sted som het Hotel San Francesco i Trastevere, og var veldig fornøyde med det. Litt tilbaketrukket (utenfor den verste trengselen, færre turister, mindre bråk), men likevel sentralt (vi brukte ikke noen form for transport, vi kunne gå til alt), og dessuten er det en veldig sjarmerende og autentisk bydel. Hotellet var også bra, med gode senger, døgnåpen resepsjon og hyggelig betjening, så jeg kunne gjerne bodd der igjen. Greie priser også, i hvert fall da vi var der tidlig i desember, utenfor høysesongen.
  I fall du ikke har sett det, her er forresten et innlegg med alle mine Roma-tips: https://etdrysskanel.com/2017/02/11/travel-guide-rome/
  Håper du får en helt super tur etterhvert!

  Liker

 4. å, london! så kuuuul. älskar cityturer ju, och europa-dito var det ju ett tag sedan för min del. kos dere så masse!! hoppas på fint septemberväder där för er.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..