Velocipedes

Jeg nevnte at jeg hadde fått meg sykkel, sant?

Da søsteren min sa at de hadde en stående i garasjen som jeg kunne få, og at det dreide seg om en gammel damesykkel, forestilte jeg meg noe som så slik ut.

Bikes / etdrysskanel.comDette er sykkelen til en venninne, en klassisk DBS, og jeg synes den er så fin!

Bikes / etdrysskanel.comSykkelen vi reiste og hentet, derimot, ser slik ut.

Bikes / etdrysskanel.comDette er noe ganske annet, haha!

Det er en slags cross-doning, sannsynligvis laget for tenåringer, for den er altfor liten for meg og mine 183 centimeter. Den har sånt jeg ikke trenger (24 gir og piggdekk), men ingenting av det jeg vil ha, som kjedekasse og bagasjebrett. Den kan ikke engang brukes når det regner, fordi den mangler skjermer, så da blir man skitten langt oppover ryggen… Likevel er det så kjekt å faktisk ha en sykkel, for første gang på over ti år! Huset vi bor i ligger nemlig en kilometer fra nærmeste matbutikk, og fra togstasjonen, og vi har jo ikke bil. Med kjole og veske ser jeg ganske malplassert ut på denne greia, men jeg sparer mye tid, og det er gøy å kunne sykle igjen.

Nå drømmer jeg om en dag å kunne skaffe meg en mer passende sykkel, en med fin fasong, bredt sete og ringeklokke, og med en kurv i fronten som jeg kan legge veska i. Da skal jeg tråkke rundt som disse damene!Alle bildene kommer fra min Pinterest (som jeg egentlig ikke bruker så mye, men hvor jeg for tida lagrer en masse sykkel-inspirasjon), og er linket dit, og der finner man kildene.

Jeg må skaffe meg hjelm, forresten. Om noen vet om hjelmer som er både relativt stilige og relativt rimelige, blir jeg glad for tips!

Håpet er at jeg etterhvert kan bli vant til og komfortabel med å sykle i Oslo, når vi flytter tilbake dit i høst. Foreløpig har jeg bare gjort det et par ganger, på lånte sykler, og jeg syntes det var skikkelig skummelt! Med andre ord er det noe jeg bør gjøre mer av.

Jeg ser fram til å tilbringe mer tid på to hjul, hoho!

– – – – –
In other words: When my sister said they had a bike rusting away in their garage that I could have, and that it was an old ladies’ model, I imagined something like the top photo. That’s my friend’s classic bicycle, and I think it’s beautiful. The bike we went and picked up, however, is the second one. A cross model meant for teens which is way too small for me and my 183 centimetres, with lots of stuff I don’t need (like lots of gears and spiked tyres) and none of the things I want (like a carrier rack or a chain guard). However, it’s great having a bike, for the first time in more than ten years! Our house is one kilometre from the nearest shop and from the train station, and we don’t have a car. I look completely idiotic on this, but it saves me a lot of time. Now I’m dreaming of a bike that fits me better, with a broad seat and a cute bell and a basket I can put my handbag into. One day I want to cruise around like these ladies! (The photos are linked to my Pinterest, where the sources can be found.) I’m going to have to get a helmet, too. I’m hopeful and excited for a future on wheels!

Reklame

10 tanker på “Velocipedes

 1. Haha, du blir tøffest i gata da. Mitt barneskole-selv ville ha elsket den sykkelen der. Min sykkel har jeg hatt i vel ti år og er kanskje mer passende for en sprek 17-åring enn en middels slapp 26-åring i kjole. Menmen! Sykkel er et fint fremkomstmiddel og jeg har store planer om å sykle mer i sommer. Må bare kjøpe et sete som ikke tar livet av meg først, haha. En dag, Synne, skal vi få de syklene vi drømmer om ;)

  Liker

  • Haha, det er sant, jeg tipper alle kidsa i nabolaget er misunnelige på meg! Forresten: Gjett hvem som måtte bytte ut det smale, knallharde setet på sin nye sykkel med én gang? Jo, det var meg, som etter den første prøveturen på to minutter hadde vondt i rumpa i flere dager etterpå, haha! Ja, det er herlig å sykle, og jeg tror du har rett. En vakker dag!

   Liker

 2. refleksjon på sykkelen bruk, ja en kilometer: det er å gå langs et par ganger; Jeg foretrekker å gå til fots (før siste måten locamotion sykkelen for meg …)
  veldig fine gamle bilder du har funnet der. Ja!
  sykkelen «Dutch» er det beste løpet. (Men det lille som kan ha i to og enkelt , kan bli laste og er det også husker om barnet , det første hjul og lav sittestilling ).

  Liker

 3. Tilbaketråkk: My new two-wheeled love | Et dryss kanel

 4. Tilbaketråkk: How I roll – literally | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..