Seven hacks for the home

February

Nå står ikke verden til påske, for her kommer jeg med husmortips!

Jeg er så glad i life hacks, altså lure løsninger i hverdagen. Her følger noen kjerringråd og anbefalinger fra meg.

– Bruk potetmel som flekkfjerner. Vi har alltid potetmel i skapet, og det har hjulpet oss med å fjerne rødvin fra en kremhvit sofa, blant annet. Man må være rask – så fort flekken oppstår, dekker man den med en god mengde potetmel. Det trekker til seg all fuktigheten, så etter en times tid kan man støvsuge opp melet, og flekken er borte.

– Bruk tanntråd (uten smak, så klart), for å skjære fersk mozzarella i skiver.

– I stedet for å bruke penger på spray og glansemidler: Puss vinduene med varmt vann, salmiakk og zalo. Har du ikke salmiakk, så bruk eddik i stedet. Enkelt og effektivt! Bruk også to filler – én til å vaske med først, og én tørr klut til å gå over vinduet med etterpå, i sirkelbevegelser, for å unngå skjolder.

– La potteplantene vanne seg selv når du er på ferie! Sett et stort glass med vann ved siden av, og bruk tørkepapir til å lage en «vannledning» som går fra bunnen av blomsterpotta til glasset. Da kan røttene trekke til seg vannet etterhvert som de trenger det! Dette fungerte for oss i ti dager, midt i varmeste juli. Genialt.

– Når det er vanskelig å tenne på store kubbelys fordi man ikke kommer ned til veka med fyrstikken: Tenn på en spaghetti og bruk den!

– Få messing blankt ved å legge det i en blanding av eddik og sitronsaft i en time, før du gnir med en klut – da slipper skitt og misfarging mye lettere, og du slipper å kjøpe pussemiddel.

– Legg druer i fryseren og bruk dem i stedet for isbiter til å kjøle ned vin, så blir den ikke utvannet!

Sandra har forresten delt sine life hacks her, og fått en masse innspill her, for dem som vil ha mer inspirasjon.

Del gjerne deres beste tips i kommentarfeltet!

– – – – –
In other words: Seven life hacks from me to you!
– Use potato flour to remove stains. We always have some in the cupboard, and if you put a generous amount on the stain right away, it will suck all the moisture out and can be vacuumed off later. – Use tooth floss to cut fresh mozzarella. – Instead of buying fancy cleaning spray, clean windows with water + some dish washin liquid + a drop of ammonia. Use two cloths, one wet one and one dry one after, to prevent lines. – Let the potted plats water themselves while you’re away! Put a big glass of water next to the pot, and create a «water line» of kitchen towel that stretches from the glass to the bottom of the plants. Then the roots can drink as they need it! – When you can’t light a pillar candle with a match because you can’t reach the wick, light a piece of spaghetti instead and use that. – Soak discoloured brass in a mix of vinegar and lemon juice for an hour, and then rub it off. ,It’s easier and cheaper than using a store-bought product. – Put grapes in the freezer and use them as ice cubes in your wine – they won’t melt and make it watery!
Feel free to share your own clever tricks in a comment!

Reklame

15 tanker på “Seven hacks for the home

 1. Life hacks er genialt. Jeg har skuffende få av dem. Men en hack (som kanskje ikke er en hack?) er å bruke kopper til å oppbevare ting i. Sminkekoster, penner. You name it. Har slutta å kjøpe beholdere til ulike ting, og lar kaffekoppene gjøre nytten.

  Liker

 2. Ja ting, og gode råd fra» bestemor «(som det er sagt ) er veldig god å bruke. Jeg visste ikke at med «spagetti» tenner. og ofte er det enkelt å utføre triks og rik gi glede da plutselig denne suksessen raskt.
  det er en ting som jeg ofte bruker nå – det er» natron pulver» er spredt ut med fingeren på hvitvask når det er delikat og over vask såpe; og den fra midt i (hvite , bare en her) en tablett for å vaske oppvaskmaskinen tatt i et putevar lukkes med en knute i vaskemaskin for klær til kald (alltid viktig for en halv time) hvis det er nødvendig Gjenta tre ganger. det alltid fungerer ( og til ullstof hvite ogsa) bra!
  og også som alkohol hvit eddik gjør mirakel på mange ting på kjøkkenet.
  vel , i tillegg er jeg overrasket og glad for å oppdage på nettstedet «Sandra», kan jeg forstå noen Swedish nå (morsomt).

  Liker

 3. älskar lifehacks. hehe, mozzarella och tandtråd—så smart! apropå tvätta fönster är det superbra att torka med ihopknycklat tidningspapper! blir inga streck!

  Liker

 4. Åh, som den totalt håpløse «husmoren» jeg er, satt jeg veldig pris på dette! Det med potteplantene er jo superlurt! Og spaghettien også! Jeg tror det eneste tipset jeg har, er å vrenge dynetrekket før man tar det på dyna. Da går det så mye raskere! Men det vet vel alle? :)

  Liker

 5. Potetmel visste jeg ikke om, men det skal jeg huske på.
  ok her er et tips fra meg: Eddik!! Ta en bøtte vann ca halvfull, trekvart full og en god slump med eddik. Denne kan du fint bruke med microfiberkluter til å vaske speil og ikke minst hele dusjkabinettet og glasset med. Jeg gnukker og gnir, tar på litt ekstra eddik på kluten der det er ekstra gjenstridig. På den måten slipper jeg sprayflasker som ikke er bra for lungene!!! og masse annet humbug kjemikalier.

  Forresten så er det jo sånn at microfiberkluter bør vaskes alene og ikke sammen med annen vask fordi fibrene tar til seg smått av lo når det vaskes sammen med andre ting. Disse triksene har jeg lært av vaskedamene her på jobben og de vasker nemlig etter rent vann prinsippet her hos oss :)

  Liker

  • Åh, visste ikke at eddik kunne brukes som vaskemiddel også! Låter kjempekjekt. Har heller ikke tenkt på at microfiber bør vaskes for seg – det gir jo mening, egentlig! Mange takk for tipsene!

   Liker

 6. Tilbaketråkk: 2017 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..