The Great White North through my green phone

Hei, mine fine! I skrivende stund har jeg vært våken i over tjue timer. Det kan bare bety én ting (med mindre jeg har gått i barndommen og bestemt meg for å «døgne», da) – jeg er tilbake fra Canada! Jeg er så trøtt at jeg er helt svimete, men skal gjøre mitt beste for å holde meg våken hele dagen, slik at jeg får orden på døgnrytmen fortest mulig. Jeg flyr til London lørdag morgen, så nå går det slag i slag, og jeg vet nesten ikke om det er noen vits i å pakke ut av toalettmappa i mellomtida… Uansett tenkte jeg at vi kunne se litt på noen mobilbilder fra turen! Noen kommer fra Instagram, mens andre kommer rett fra telefonen. Det får bare være, for jeg sliter med å holde øynene åpne her jeg sitter, hoho.

Jeg dro altså til Canada fordi en venn av meg var ute etter flyttehjelp. Nå har Kristian begynt å studere animasjon ved anerkjente Sheridan College, og det er så kult! Vi brukte de tre første dagene på å administrere studiestarten og ordne ting, og tilbragte mye tid på skoleområdet, som tilfeldigvis var frodig og fargerikt.

Campus / etdrysskanel.comDessuten tok vi klassiske, gule skolebusser til og fra! De var ganske dølle og mørke inni, men jeg syntes det var stas likevel.

Bus / etdrysskanel.comKristian trengte en del grunnleggende greier til hybelen sin, og det lå et kjøpesenter i nærheten, så vi fulgte oppfordringen til Robin Sparkles – we went to the mall! Der var det selvfølgelig en Tim Hortons, komplett med lang kø.

TimHortons / etdrysskanel.comWhen in Rome…

Donut / etdrysskanel.comDonuts var ikke den eneste lokale spesialiteten jeg inntok i løpet av oppholdet. Canadas nasjonalrett poutine er en snodig greie – pommes frites med ost og brun saus! Ingen stor kulinarisk opplevelse, selv ikke i «veggie deluxe»-versjon, men gøy å ha smakt!

Poutine / etdrysskanel.comI butikkhyllene sto det dessuten massevis av lønnesirup. Jeg kjøpte med meg en liten og (på flere måter) søt flaske hjem!

Syrup / etdrysskanel.comBetalingen foregikk med pene plastsedler i fine farger, med glitter og gjennomsiktige partier.

Notes / etdrysskanel.comDet var stort sett solskinn og herlige sommertemperaturer, og jeg feiret med nyyydelig sjokoladeis i en veldig sjarmerende del av Ontario…

Chocolate ice cream / etdrysskanel.com…nemlig Niagara on the Lake, et lite sted som nesten like gjerne kunne hett Stars Hollow!

Stars Hollow (Niagara on the Lake) / etdrysskanel.comI denne delen av landet lages det faktisk vin, og jeg fikk anledning til å stikke innom en produsent og smake. Nam!

Icewine / etdrysskanel.comNiagara-regionen er riktignok mest kjent for sine spektakulære fossefall, som jeg benyttet anledningen til å kikke på.

Niagara Falls / etdrysskanel.comEllers tilbragte jeg naturlig nok en del tid i Toronto! En skikkelig spennende by med veldig variert befolkning – faktisk er den blant de mest multikulturelle i verden. Det ser man tydelig på de ulike områdene av byen, for skiltene er oversatt til ulike språk i ulike nabolag, og det er ofte helt ulik arkitektur og atmosfære som råder. Noen steder er stemningen tilbakelent…

Annex, Toronto / etdrysskanel.com…og andre steder får man skikkelig storbyfølelse, blant høyhus og gule drosjer…

Toronto / etdrysskanel.com…mens i atter andre områder er det grønt og rolig, med klassiske forstadshus og overgrodde hager.

Cute / etdrysskanel.comByen byr dessuten på masse flott gatekunst!

Toronto street art / etdrysskanel.comDet var ikke lett å finne overnatting, for Toronto internasjonale filmfestival (TIFF) pågår nå, og alle steder var stappfulle. Jeg hadde sett for meg en sentral leilighet eller et trivelig bed & breakfast, men endte opp med et sterilt konferansehotell ved flyplassen, haha. Heldigvis hadde de gratis wi-fi og inkludert frokost, i hvert fall, og vaflene på frokostbuffeten var på størrelse med hodet mitt!

Waffle / etdrysskanel.comDessuten var senga hoppevennlig. Stor bonus.

Bed jumping / etdrysskanel.comEn kveld tok jeg en øl på hotellrommet, og en annen gikk jeg ut og fant meg en pub, og det viste seg at den hadde takterrasse med utsikt mot sentrum. Det passet meg utmerket, for det er jo noe eget ved utepils!

Rooftop / etdrysskanel.comSola gikk ned over byen, og over turen. Jeg føler meg så heldig som fikk oppleve et nytt og fjernt land på denne måten! Nå er jeg altså tilbake i Norge, i hvert fall for noen dager.

Mer kaffe, takk.

– – – – –
In other words: Some snaps from my trip to Canada! I came back to Norway this morning and have been up for over twenty hours straight, so please excuse me while I have some more coffee and try to make it through the day, and let the images speak for themselves.

Reklame

7 tanker på “The Great White North through my green phone

 1. Jeg hadde gjettet dette : du besøkte niagara falls . og ja : » la poutine» er svært smakfulle (jeg lage av tidligere år med ekte saus mottatt fra en kollega sin kjæreste er okkey spiller ). Men jeg visste ikke at det var vingårder i canada (hihi, vi lærer hver dag.) fargen på hvitvin synes godt for meg som denne fine vin fat. vel en god ting at på en land, har det to skriftspråk der med en som er fransk … kanskje , har du funnet og smakte noen gode lokale cramberry?

  Liker

  • Nettopp, det er jo overraskende at det lages vin i Canada! De dyrker blant annet chardonnay, merlot og cabernet franc. Vinen på bildet er en icewine, laget av frosne druer, og konsentrasjonen gir den sterke fargen. Veldig godt!
   Ja, det var gøy å lese skilt på både engelsk og fransk!

   Liker

 2. Tilbaketråkk: Patchwork: September | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..