Some first impressions of Canada

Canada / etdrysskanel.com

Hei fra et hotellrom litt utenfor Toronto! Jeg trodde dette var et kaldt land, men her er det tredve grader for tida, og vi ligger seks timer bak Norge, så det er fortsatt formiddag. Etter tre hektiske dager har jeg fått noen inntrykk av Canada!

Dette landet er jo enormt, så alle bygg er digre, alle veier har mange felt og tung trafikk, og alle avstander er store. For eksempel er Sheridan College (som min venn Kristian nå har begynt å studere ved – det er derfor jeg tok turen) fordelt på fire ulike universitetsområder, og mellom de to som ligger lengst unna hverandre er det nesten en times kjøretid!

Det ligger en Tim Hortons på hvert hjørne, og det er gjerne lange køer utenfor. Canadierne er glade i kaffe og donuts! I dagligvarebutikkene er det egne hyller for lønnesirup, gjerne femten ulike typer, og man betaler med pengesedler som er laget av plast. Alle skilt står både på engelsk og fransk, noe som selvfølgelig tiltaler meg veldig.

Folk her er så åpne, inkluderende og snille. De spør om du trenger hjelp, de hilser og smiler, de holder dørene oppe for hverandre og bruker høflighetsfraser med selvfølgelighet. Det gjør meg så glad!
Da vi ankom på tirsdag, rakk vi såvidt å gå ut av flyplass-taxien før ei jente spurte hvor vi skulle, tok den ene kofferten og viste vei.
På onsdag, da vi ventet på den klassiske gule skolebussen, delte en fyr ut snop til alle fordi han hadde mye til overs.
I går sto vi lenge i kø i en telebutikk, og da fikk vi høre familiehistorien til de foran oss, og innehaveren viste fram reklametegninger på mobilen sin mens vi ventet, og han holdt butikken åpen i halvannen time ekstra for at alle skulle få hjelp.

I det hele tatt virker dette som et særdeles vennlig land! Jeg gleder meg til å utforske mer!

– – – – –
In other words: Hello from the hotel right outside Toronto! I’ve spent a few busy days in Canada, and it’s so much hotter than I expected (thirty degrees!), and everything is huge and spread out over vast distances, and everyone is kind and polite. People here ask you if you need help, offer you sweets in the school bus queue and keep their stores open for an extra hour and a half to serve everybody. There is a Tim Hortons on every corner and fifteen types of maple syrup to choose from at the grocer’s. The paper money is not paper, but plastic, and all signs are written in both English and French. I love it! This seems like such a fun and friendly place, and I’m looking forward to the rest of my stay!

Reklame

Én tanke på “Some first impressions of Canada

  1. Tilbaketråkk: Patchwork: September | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..