Edinburgh Castle

Spenn dere fast! Nå tar vi en liten tur tilbake til Skottland, til hovedstaden, til slottet!

Dette var blant de tingene jeg gledet meg mest til å se da jeg besøkte skottenes hovedstad, og jeg synes det fortjener et eget innlegg. For de som nå blir litt forvirret: Jonasflotte og jeg var i Skottland i fjor sommer, men enkelte bilder og opplevelser har ennå ikke funnet veien inn på bloggen. Sånn blir det når livet kommer i veien, hoho. Bedre sent enn aldri, sier nå jeg – særlig når det gjelder reisestoff! De beste turene er tross alt dem man kan glede seg over i lang tid etterpå!

Edinburgh Castle kneiser over byen på en bergknatt.

Edinburgh Castle

Vi tok fatt på trappene, og da vi så en fyr i denne uniformen, regnet vi med at vi begynte å nærme oss.

Edinburgh Castle

Så bar det inn! Inn gjennom portene, innenfor murene!

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle

Jeg blir så fascinert av slike steder. Tenk at hver eneste sten er lagt på plass av hardtarbeidende hender.

Edinburgh Castle

Det var så fint der inne!

Edinburgh CastleBorgen består som dere ser av flere bygninger, og de huser blant annet offisielle boliger og historiske samlinger.

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle

Man kan også gå opp på muren, og trappene bærer preg av hyppig bruk i flere århundrer.

Edinburgh Castle

Fra denne høyden får man fin utsikt over byen i alle retninger.

Edinburgh Castle

Vaktene var selvfølgelig ikledd kilt, forresten.

Edinburgh Castle

Vi tok oss god tid til å beundre alskens fine detaljer som piper, tårn, lykter, plaketter og statuer. For en atmosfære!

Edinburgh Castle

Hvis dette er ei slags takrenne, er det uten tvil den fineste jeg har sett.

Edinburgh Castle

Vi hadde for øvrig flaks med tida, for klokka ett hver dag fyres det av en kanon! Man kan visstnok stille armbåndsuret sitt etter «The One O’Clock Gun»… Dette grønne beistet sto klart til dyst, og vi sto spent og ventet.

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle

Plutselig: PANG! En flott fyr viste frem den rykende patronen etterpå, mens smellet fortsatt ga gjenlyd i hodene våre. Kult!

Dette var virkelig et fortryllende sted å utforske.

Edinburgh Castle

Jeg vil oppfordre andre reisende å besøke Edinburgh Castle, både for utsiktens skyld og for borgens egen del.

Edinburgh Castle

– – – – –
In other words: Buckle up! Let’s take a little trip back to Scotland, to Edinburgh, to the Castle! It watches over the city from the top of a hill, and on the inside of the thick stone walls there are lots of beautiful buildings. Here you find official residences and history museums, for instance, and the atmosphere among the ancient bricks is very special. The guards wear kilts, of course, and at one o’clock every afternoon, a green cannon is fired. The views of the city are lovely, too. Recommended!

Reklame

14 tanker på “Edinburgh Castle

 1. Spennende. Kan vedde på at det var fin utsikt derfra :) Har faktisk vurdert Edinburgh dette året med noen, men det hele kommer jo an på kostnader (..gjør det ikke alltid det?)

  Liker

  • Ja, det er så flott å se utover fine byer, og Edinburgh er et supert reisemål! Jo, hadde ikke pengene vært en faktor, ville jeg reist konstant, hoho!

   Liker

 2. Hei Synne! Har «alltid» lest bloggen din og liker at du gjør din egen greie. Lurte på om du kanskje kunne skrive litt om det å jobbe som frilansjournalist? Hvordan er det – uforutsigbart, spennende eller utfordrende? Og hvordan kan man på en måte begynne som frilansjournalist?

  Liker

  • Hei, Elise! Så hyggelig, mange takk! Jeg får dette spørsmålet iblant, og det er vanskelig å svare på hvordan man bør gå frem, for sant å si er det en krevende bransje. Livet som frilanser er definitivt både uforutsigbart, spennende og utfordrende på samme tid! Man må by på seg selv og ta en del sjanser, og man risikerer dessverre å få ganske lite igjen for den innsatsen man legger ned, i hvert fall inntil man får seg litt erfaring og noen gode kontakter. Jeg oppfordrer deg til å skrive til redaksjoner/bedrifter du har lyst til å jobbe for, og å fortelle dem hvem du er, hva du kan og hva du har å tilby dem. Det er lurt å presentere konkrete saker hvis du har noen gode ideer. Man må være forberedt på at mange medier har lite penger til frilanskjøp for tiden, men plutselig får du napp! Jeg vet ikke om dette er noe som passer i et eget blogginnlegg, men om det er mer du lurer på, må du gjerne sende meg en epost, og så kan jeg kanskje svare deg mer utfyllende. Jeg ønsker deg lykke til! God helg!

   Liker

 3. Så flott! Bonus at kanonen ble fyrt av under besøket! Noen ganger blir jeg helt ør i hodet av å tenke på hvor mye arbeid som har blitt nedlagt for å bygge slike slott – og forøvrig alt av bygninger og veier.

  Liker

 4. måste dit en dag! verkar ju vara en utmärkt stad. och så smart att kolla tillbaka såhär långt efteråt — precis som du säger så är ju resbilder inget som blir utdaterat. kanske får göra något liknande snart!

  Liker

 5. Oh, great, en hel by bygget av gamle steiner! Dette føles så bra historie; og jeg elsker det! Jeg håper denne mannen i uniform som klatrer trappene vet hvordan man bruker et sverd (fordi jeg, ja !!), og det gjorde meg vil en utfordring sverd (» en place de grève»). men på de skotske vakter i kilt , er godt posisjonert for å jobbe kalven, som de er foran de store trinn trapper. for hva intriger meg igjen, det er dobbelt gull symbol på veggen av vann takrenner. absolutt et vakkert land som er verdt mer enn sin flott kilt.

  Liker

 6. ååh, elsker Edinburgh og Edinburgh Castle <3 Det er alltid like koselig å dra en liten tur innom Edinburgh, siden jeg studerer bare 50 minutter unna. Forresten, prøvde dere Oink da dere var der? hihi

  Liker

  • Jaa, det er en så flott by, og det må være fint å ha den innen rekkevidde! Nei, vi var ikke på Oink, hvis det er spisestedene du mener? Jeg spiser ikke kjøtt, så jeg er ikke helt i målgruppa, hehe.

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..