The Christmas fair

Jeg er hjemme etter en fabelaktig førjulstur til Kraków!
Jeg gleder meg til å dele de mange fine opplevelsene med dere, og jeg begynner like gjerne med selveste julemarkedet!

The Christmas fairLa oss sette stemningen. Se for deg at du går rundt i et gammelt middelalder-sentrum, med brostein og flotte fasader malt i glade pastellfarger, i klar vinterluft og lav desembersol. Du kommer til et digert torg med en markedshall i midten, og rundt omkring er det slått opp hundrevis av små treboder soms selger håndverk og hjemmelagede godsaker, rammet inn av duftende grantrær og lyslenker. Lukta av kanel, nellik og andre julekrydder ligger tung i lufta, for det brygges glüwein overalt, og dessuten kan du fornemme at noen steker belgiske vafler og glaserer epler i nærheten. Det er ingen biler i sikte, så alt du hører er julemusikk på lavt volum her og der, folk som småsnakker sammen mellom bodene og kirkeklokkene som ringer med jevne mellomrom. Dessuten klaprer det i hover og klinger i dombjeller når en karjol svinger forbi, trukket av to hester med julepyntet seletøy, og iblant kan du høre barnelatter fra dukketeateret på den andre siden av plassen. Markedet er passelig livlig, men det er ingen kø eller trengsel. De besøkende rusler rundt i bedagelig tempo og lukter og smaker og hygger seg, og du er blant dem, og du kjenner julestemningen stige og skuldrene senke seg.

The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair

Slik er julemarkedet i Kraków! Sammen med moren min og lillesøsteren min gikk jeg omkring i timevis med et stort smil. Vi drakk glüwein og spiste skorsteinskake (en ungarsk spesialitet med sukker og kanel!), og til Jonasflotte kjøpte jeg en rusten skiftenøkkel i sjokolade, hoho. Inne i markedshallen fant vi en nydelig øyenstikker-nål i sølv og grønt rav som får bli et fysisk minne om en veldig koselig opplevelse.

The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair
The Christmas fair

En perfekt desemberutflukt!

– – – – –
In other words: I’m back from Kraków, and I have so much to share with you! I thought I’d begin by presenting the one and only Christmas fair. Let’s set the scene: You’re in a medieval town full of cobblestones and old facades painted with pastel colours. The winter air is crisp and the December sun is low. You come across a huge square with market halls in the middle and stalls all around, and everything is framed by fragrant spruce trees and Christmas lights. The smell of cinnamon and cloves is in the air, because the glüwein is brewing everywhere, and you can tell that someone is making Belgian waffles and glacing apples nearby. The stalls are selling all kinds of handicraft and tasty treats, and as there are no cars in this part of town, all you hear is the happy chatter of people around you and the ringing of the church bells now and then. Oh, as well as the clattering of hooves and jingling of dumbbells when one of the white, horse-drawn carriages rolls by, and children’s laughter from the Punch & Judy at the far side of the square. The market is not crowded, but pleasantly lively, and people are walking around at a slow pace, looking and smelling and tasting their way though. This is what the Christmas fair in Kraków felt and looked like. With my mother and my sister I walked around for hours, and there was a big smile on all our faces. We bought glüwein and chimney cakes (a Hungarian specialty with sugar and cinnamon!), and for my boyfriend I found what looked like a rusty wrench and was actually made of chocolate. When we entered the beautiful market hall we found a gorgeous dragonfly pin made from silver and green amber which came home with me as a physical memory from this delightful day. The Christmas fair in Kraków us such a perfect place to visit in December!

Reklame

13 tanker på “The Christmas fair

  • Hihi, jeg skjønner at du ble forvirret!
   Jeg skulle gjerne dratt tilbake på Paris-besøk i 2015. Hvis jeg får anledning, tar jeg selvfølgelig kontakt! Godt nytt år!

   Liker

 1. Synne, så magisk! Tekannenattlysene, så søte. Og så mye god mat! Og de armbåndene. Åh!! Ser ut som et herlig marked. Gleder meg til å se mer fra turen! (kan ikke tro at jeg faktisk kjente meg litt igjen på det første bildet! Vi var der på skoletur våren 2007 eller noe sånt!)

  Liker

 2. Hei ,du satt stemningen sa bra , at jeg fikk alt dette, og dromt litt. Litt noe tidlost og fin, som en tidligere reisende kunne ha en (Stevenson , chateaubrian) ;kanskje mulig a tro at ? Dufter, omrade. Mange er med glede delt ! Jet ville i gode utendors deilig polsevarer og bakeri lukten pa julemarket . god humor med sjokolade ting (polsk , men ogsa viking)…. Gronn balstisk rav skal vaere fint pa pinnen bare for a se det ! Men har du en sjanse til a drikke som en liten glass voddka zubrowka ,eller som en ekte apfelstrudel ,eller valmuefro polsk ? – oh Oui , une belle aventure pour un joyeux noël !

  Liker

  • Enig, slike markeder med fristende produkter og dufter er tidløse! Ja, vi smakte på flere lokale spesialiteter i løpet av oppholdet. Alltid spennende!

   Liker

 3. Tilbaketråkk: Kraków, day two | Et dryss kanel

 4. Åååh, nå er det lenge siden jeg har vært innpå bloggen din Synne! :) Trur ikke jeg har vært innpå her siden jeg kommenterte hos deg etter at du hadde kommentert Nemi bildet jeg la ut på bloggen min :P Og det er en stund siden ;)
  Blir i så godt humør av å lese bloggen din, du skriver så bra! Det du skrev om Polen, følte at jeg var der med dere liksom :P haha.. Men skal definitivt lese bloggen din mer, skal ha denne siden oppe hele tiden på macen , haha :P
  Nei, jeg får fortsette å scrolle nedover bloggen din ;) Ha en fin helg videre..

  Liker

  • Så trivelig at du kom innom igjen, Marlene! Velkommen tilbake, hihi!
   Tusen takk for gode ord – jeg synes det er så gøy å blogge om reiser, så det er hyggelig å høre at man får litt følelsen av å være med på turen!
   Håper du fikk en koselig helg og at du har hatt en fin start på uka. Alt godt til deg!

   Liker

   • Takk det samme! Vært en travel helg med bowling med gode kollegaer og middag på ambasadør tandoori her på Strømmen med familien! ;) Alt i alt en vellykka helg! :)
    Ha en fin dag videre, håper du ikke ble påvirket av togreisen, noe jeg gjorde, selvom jeg dro tidligere en planlagt, haha.. Får avrunde før macen skrur seg av.. Har 1% igjen av strøm :P

    Liker

 5. Tilbaketråkk: Travel guide: Kraków | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..