Chandeliers and champagne

Jeg tenkte å ta dere med på vinmesse! Jeg er jo i Thailand for tida, så kanskje er jeg på et marked eller i en park for øyeblikket – men jeg sjenket opp dette innlegget før jeg dro, slik at det har fått lufte seg og aromaene er ekstra godt utviklet.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg savner den franske vinkulturen etter året mitt i Paris, så jeg ble glad da jeg fant ut at man kan gå på vinmesser i Oslo også! Siden i sommer har jeg fått med meg tre stykker, og det blir definitivt flere. Jeg trodde kanskje slike sammenkomster var utelukkende for bransjefolk, men det viser seg at utenforstående stort sett kan betale billett i døra og få utdelt et glass, og deretter smake seg rundt i lokalet. Det er en god anledning til å oppdage nye favoritter og snakke med flinke folk fra produsenter og importører, og så er det jo ikke hver dag man kan tillate seg å drikke vin klokka fire på hverdager… En skikkelig fin pakke, med andre ord!

Min første vinmesse i Oslo ble arrangert på Grand Hotel i september. Da var jeg ikke helt forberedt på hvor mye man faktisk kunne få smake, så jeg drakk meg godt på en snurr, haha! I den tilstanden blir jeg enda gladere og enda mer høylytt enn vanlig, men det gjør jo ingenting. Det var gøy, og salen var fin, og jeg lærte til neste gang.

Chandeliers and champagne

Neste messe ble arrangert i Gamle Logen noen uker senere, og der er det alltid fint å se seg om.

Chandeliers and champagne

Her var jeg flinkere til å begrense inntaket under prismene.

Chandeliers and champagne

Her kunne vi også overvære kåringen av Nordens beste sommelier (vinkelner) i den store salen i annen etasje. Vi tok med oss glassene våre og observerte kandidatene helle og fortelle.

Chandeliers and champagne

Til sist var det en nordmann som stakk av med mestertittelen! Gratulerer, Simon Zimmermann!

Chandeliers and champagne

Den morsomste messen hittil het «Women in wine» og hadde stilig logo med glass i hælen.

Chandeliers and champagne

Denne messen fant sted på Oslo Militære Samfund, og der hadde jeg aldri vært. Det viste seg å være et flott og spesielt sted med utsmykning som speiler forsvarets historie.

Chandeliers and champagne
Chandeliers and champagne
Chandeliers and champagne
Chandeliers and champagne

Også her var det mange spennende leverandører (og også her var jeg flink til å moderere, haha.)

Chandeliers and champagne

På bordene fantes alt man kunne ønske seg av hvitt, rødt og rosa, med og uten bobler.

Chandeliers and champagne
Chandeliers and champagne
Chandeliers and champagne

Her serverte de også brød og ost, slik at man kunne slå seg ned og spise litt i en av salongene.

Chandeliers and champagne

På bordene lå korkene og flekkene tett, og vitnet om at folk hygget seg.

Chandeliers and champagne

Jeg kom hjem med navnet på flere nye flaskefavoritter, og med ny kunnskap om druetyper og prosesser og jordsmonn… Både vinmaking og vinsmaking er jo en kunst!

På alle messene har jeg forresten benyttet anledningen til å samtale litt med representantene for de franske vinhusene, for å holde språket litt ved like. For meg er det en ekstra bonus å kunne nyte noe godt i glasset og snakke fransk samtidig, hihi.

Konklusjonen er vel ganske enkelt at messene i Oslo kan anbefales for dem som liker vin!

Forresten: Dette er mitt siste preproduserte innlegg i forbindelse med Thailand-turen, ettersom jeg kommer hjem i morgen, lørdag. Jeg regner med å være tilbake her inne på søndag en gang, om ikke kulda eller jetlag’et har tatt knekken på meg, hihi. Håper dere har hatt en strålende desember så langt, vi høres når jeg er hjemme igjen.

God helg!

(Pssst! Forresten: Om du liker å lese om vin, vil du kanskje også like min nye nettside, vinogvegetar.no!)

– – – – –

In other words: Let’s go to a wine fair! I’m in Thailand, maybe in a park or at a market, but I opened this bottle before I left, so now the aromas have been allowed to blossom. I’m not going to lie: I miss the French wine culture which I got acquainted with during my year in Paris. I was happy to find that there are regular wine fairs in Oslo as well, and I’ve been to three this autumn. They tend to be held in very impressive venues full of paintings and prisms, and there are wine producers present from all over the world. I thought these things were only for the people in the business, but it turns out the public can buy a ticket at the door, and I absolutely love tasting my way around a room! I also like to take to opportunity to talk to the Frenchmen, to keep the lovely French language alive in my head. A glass of good wine and a French conversation is the perfect combination for me! By the way, this is my last preprogrammed post – I’m coming home from Thailand this Saturday, and so you’ll hear from me again on Sunday. I hope ye’ve had a lovely December so far! Enjoy your weekend!

Reklame

4 tanker på “Chandeliers and champagne

  1. oh ! for en veldig interessant ting , akkurat som de rike dekorasjon som jeg liker veldig attraktive steder , de mange mulighetene for vinmesser . et lite oyeblikket vennlig,til Glasset vin set i norsk , veldig fin rart kvinne sko høye hæler ;også til navnet på sommelier ( dette patronime spelt med to «nn » er ikke ukjent for meg ) . dette året her på «paris» vin messen , var det østers , sjokolade , «navettes » de provence ( små tørre kaker ) … mate under vinsmaking er en interessent . kanskje være vet ikke du fortsatt » vin jaune» av Arbois ,Samtidig med biter av » comté» ost . i desember nede tur i sør , jeg hadde min bade havet også ( som en nisse ) , og veldig god vin menu i min familie . ja , et godt glass vin og en samtale på fransk er ting i livet , unike ; kanskje så mye som glede mine at jeg leste ( litt bedre enn før ) din forfatter og dikt på ditt språk . Nå juletider ha en god , god retur tur til hjemlandet.

    Liker

    • Ja, det var en god idé! Jeg har dessverre ingen oversikt over fremtidige messer, men tror det beste er å søke litt rundt på nett – det pleier å dukke opp invitasjoner og Facebook-events, for eksempel. Det er lurt på følge Norsk vinkelnerforening! Oslo Vinfestival arrangeres visst 6. til 9. februar, men det er et større arrangement som er lagt opp ganske annerledes, tror jeg… Lykke til!

      Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..