Signs

Oslo er en gammel by. Jeg husker at familien vår var i hovedstaden i forbindelse med tusenårsjubileet i år 2000. Da hadde byen fått sin egen brus, Tigerbrus, og det var satt opp brusfontener på Rådhusplassen. Jeg var 13 år, og brusfontener var det største vidunderet jeg kunne tenke meg… Det var smil overalt, og det hersket den rene nasjonaldagsstemningen i Tigerstaden. Folkefest!

Jeg flyttet til Oslo først sju år senere, og jeg fant ut at det var langt mer enn brusfontener å glede seg over her inne. For eksempel gamle skilt og bokstaver, som med sin utforming og sjarm vitner om håndverk, salg og kulturtradisjoner. På en rusletur i Oslos gater ser man mye fint!

Jeg har aldri røkt sigar, men jeg liker lukten, samt at gamle tobakkskiosker staver ordet med c.

CIMG9425

Gamle Eldorado kino i Torggata, som nå skal bli kulturhus. Spennende!

CIMG9496

Sko! Enkelt og greit! jeg tror denne butikken har ligget i Markveien omtrent for evig.

CIMG9315

Det er ikke egentlig noe skilt, men Freia-veggen på Schous plass får være med likevel. Den må ha blitt frisket opp i løpet av det siste året, for den er mye finere nå enn før jeg dro til Paris. Så bra!

CIMG8340

Jeg er veldig glad i Schous-kjelleren (jeg viste frem stedet her!), og jeg er tilsvarende glad i det gamle bryggeriskiltet som troner på toppen av taket. Jeg bor rett ved, så når jeg kommer sliten hjem fra reiser eller byturer, er det hyggelig at denne fyren hilser meg velkommen.

CIMG8478

Sportsbutikker er ikke mine favoritter, men her ser de i alle fall ut til å ha holdt på en stund!

CIMG9273

Posthallen i Kvadraturen har fine kobberskilt som er blitt grønne av irrr…

CIMG9501

…og på den ene veggen henger denne lille rakkeren, som også er blitt kledelig irrgrønn. Lurer på om de faktisk har edderkopper der (kuuult!), eller om skiltet bare henger igjen?

CIMG9499

Stjernetegn-uret ved Jernbanetorget er heller ikke egentlig noe skilt, men det er sært og stilig!

CIMG9503

Min yndling er kanskje papiret på Stortorvet.

CIMG9485

Jeg synes det er hyggelig at slike ting får henge! Smilegrunner i hverdagen!

– – – – –

In other words: Oslo is an old city. It was founded around 1000 AD, and I remember celebrating our capital’s millennium anniversary (is that the proper expression?) in the year 2000. Oslo is also called Tiger City, and for the jubilee they launched an exclusive Tiger soda pop, and I remember there were soda fountains outside city hall. I was thirteen at the time, and soda fountains were the most wondrous things I could think of… When I moved to Oslo seven years later, the fountains were gone, but I discovered that there are so many other things to this place! Like old commercial signs, telling their tales about the trade and crafts traditions. These are some signs (and a few other details, like the painted wall – a chocolate advertisement – and the zodiac clock) that I think add a nice, charming touch to the streets of Oslo.

12 tanker på “Signs

  1. Takk for dette! Et veldig fint innlegg å lese før jeg går ut i Oslo-morgenen for å komme meg til jobb. Nå er jeg ekstra glad i byen min.

    Liker

  2. svar: Tusen takk for komplimentet! Gjorde meg veldig glad =) Et øyeblikk av indre refleksjon som førte til det innlegget, men August har generelt vært fin =) Håper du også har hatt en super sommer. Må forøvrig si at jeg elsket å følge med på bloggen din, da du bodde i Paris. Har selv bodd der, og kunne kjenne meg igjen i så utrolig mye av det du opplevde og så.

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..