Along the river

Jeg gjenoppdager gamle Oslo-favoritter for tida. Det er så koselig å rusle rundt i hovedstaden, ta livet med ro og treffe gode venner! Jeg jobber frilans, men jeg har en del tid å avse, og den bruker jeg på sosialisering og oppdagelsesferder. For eksempel var jeg på Tehuset med Ine og Maren i forrige uke, og denne uka var jeg på Liebling med Maren og Frøydis. I tillegg har jeg møtt mange fine folk som ikke blogger, så klart, og utforsket nye kaféer i velkjente strøk, og i det hele tatt hygget meg stort.

Jeg tok en tur langs Akerselva forleden. Her ligger klynger av mursteinshus med masse sjarm.

CIMG8482
CIMG8483

Det var høy vannstand, og elva bruste fornøyd.

CIMG8485

De gamle fabrikkene inneholder i dag spennende steder som Månefisken

CIMG8486
CIMG8489

…og fasadene og pipene vitner om all aktiviteten som i sin tid var sentral i utviklingen av byen.

CIMG8490
CIMG8493

Det er lagt godt til rette for pauser, kanskje med en kopp kaffe fra Tim Wendelboe?

CIMG8492

Vi må se litt på bruer! Denne er blant favorittene mine.

CIMG8494

For ikke å snakke om denne, som ligner mest på en del av en gammel borg.

CIMG8499

Nei, vet dere, yndlingen er kanskje den hvite borti svingen.

CIMG8500

Den gynger når tramper over!

CIMG8501

Her møtte jeg forresten en glad fisker som hadde fanget en diger rugg. På neste bru var det annen fangst i fokus, nemlig den romantiske typen. Her lar folk seg inspirere av europeerne, og fester en hengelås på rekkverket, for så å kaste nøkkelen i vannet.

CIMG8504

Låsen skal henge til evig tid og symbolisere den udødelige kjærligheten – hvem vet?

CIMG8505

Ingen kan si hva som venter rundt neste sving (hei, Pocanhontas), og veien slynger seg videre.

CIMG8508

Akerselva, det er godt å se deg igjen!

– – – – –

In other words: Some photos from a green walk along Akerselva, the little river that flows through Oslo. I love the brick houses, the old factory buildings and the beautiful bridges.

16 tanker på “Along the river

 1. Fine Oslo!
  Det er merkelig, jeg har alltid sett på Oslo som en voksen kusine jeg aldri har kommet helt inn på men beundrer og skulle mer enn gjerne lånt smykkene og kjolene til.
  Vi tar en tur nå i august, kanskje vi er blitt på bølgelenge?

  Liker

  • For en flott metafor – jeg skjønner hva du mener! Kanskje dere bare må bli litt bedre kjent?
   Jeg tror at Oslo er en by man må bo i for å bli ordentlig glad i, for det er en del sider ved byen som det som krever litt tid og lokalkunnskap – eller ren snubleflaks – for å finne frem til.
   Håper dere får det fint sammen i august, hihi!

   Liker

 2. benken så godt plassert, i ryggen, for å høre raslingen, bølgene en liten foss, jeg føler det, les her, en klassiker som «holderling». siden jeg kan se Dagsrevyen og dystriktoslo jeg å følge det gode været og den daglige atmosfæren i byen. Jeg så Akerselva dag flom. men hva er det merkelig bygningen til zing hat til kirken, imponerende fasade og skorstein, som tar opp? Jeg forstår også inskripsjonen til høyre på broen, spesielt hvis de som går på stoltheten til ditt folk det skal vibrere, det er sikkert! fra alt dette, minner litt skogen «Akerselva «meg i utkanten av byen «Brest» plantet eiketrær (Liksom plantet). det er suposer dagen var vakkert! men denne helgen i skogen mer!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..