Fem favoritter: Oktober

Oktober går mot slutten, og dere vet jo hva det betyr: Hallowe’en! Hurra!

(Selv om mange tror at dette er en amerikansk skikk som er spesielt tilpasset for at barn skal utvikle sukkersyke og de store selskapene skal tjene penger på gresskarpynt og tøsete kostymer, så er det egentlig en keltisk tradisjon. Jeg ble ekstra glad i den da jeg bodde i Irland, så klart!)

Her er fem allehelgensaktige småting som jeg har gledet meg over etter at jeg endelig fikk nettilgang.

Pandora, en kjent, fransk blogg. Den skrives av en ung jente som liker det mørke og mystiske, og som tør å skille seg ut. Hun har en dramatisk stil, og lar seg fascinere av dunkel kunst og gamle fimer og fotografier. Dessuten tar hun nydelige detaljbilder av stedene hun besøker, her i Paris eller i andre byer og land. Annerledes og tidvis veldig inspirerende!

Hallo Valerie sine sesongdekorasjoner (ja til katt på veggen!), som ble utsolgt før jeg rakk å bestille.

BibliOdyssey sine arkiver, fulle av makabre og morsomme illustrasjoner av død og fordervelse. Som dette groteske motivet fra et innlegg om «The Art of Dying«.

Cherry Blossom Girl sine Halloween-innlegg. Særlig de to fra i fjor, som ligger her og her.

Disse bildene er lånt og lenket, så klart.

Til slutt: Min egen Spotify-spilleliste, som jeg satte sammen for to år siden, med en skrullete blanding av alt som setter stemningen i disse dager. Alt fra fet rock via nostalgiske fjollelåter til søte vignetter, perfekt for en lite selvhøytidelig feiring med humor og overraskelser. Slik vil jeg ha det!

Jeg har studiefri denne uka, men har fått mye frilansjobb med korte frister for øyeblikket, så jeg får ikke gjort like mye ut av høstferien som jeg hadde håpet. På Hallowe’en ville jeg vanligvis invitert venner hjem på kake og filmvisning, men i år skal jeg ut med klassekameratene mine i stedet.

Jeg håper dagen blir morsom – og kanskje litt skummel, som seg hør og bør.

—–

In other words: The end of October is drawing near, and Hallowe’en is here! Hooray! (Contrary to popular belief, this holiday is not an American creation designed to give children diabetes or allow giant corporations to make money on decorations and sexually suggestive costumes. Originally it is a Celtic tradition, which I became very fond of while living in Ireland.) Here are five allsainty things I’ve enjoyed since I finally got internet in my apartment. Pandora, a French blog written by a girl who dares to be dramatic and different, and which is often very inspiring. Charming decorations from Hallo Valerie, which sadly were sold out before I got around to ordering. The BibliOdyssey archives, bursting with macarbre illustrations. Cherry Blossom Girl’s seasonal posts, especially the ones from last year. Finally, the Hallowe’en playlist I made in Spotify two years ago, which is a humourous mix of rock anthems, nostalgic silliness and cute theme songs. I like my celebrations with an informal twist and a few surprises! Normally, back in Norway, I invite friends over to watch a film and have cake on Hallowe’en. This year I have plans to go out with my new classmates instead. The day will be fun – and hopefully a wee bit scary!

Reklame

18 tanker på “Fem favoritter: Oktober

 1. Halloween er gøy! Sånne illustrasjoner som det der er dødskule, takk for tipset :D Håper du får en fin Halloween med klassen, skal på Halloweenfest i helgen selv, men det med utkledning er litt tricky ;p

  Liker

 2. Så fine bilder! Likte alle tre. . Håper du vil få en fin Halloween i kveld. har kveldsvakt på biblioteket i kveld og deretter skal jeg se skrekkfilm enten hjemme eller hos Sanna. Så det gleder jeg meg til.

  Kom på en sak og dette er bare et forslag altså: Kanskje du kunne dra til kirka på søndag og sjekke ut hvordan en sånn fransk katolsk allehelgensgudstjeneste forgår? Har aldri vært med på noe sånt selv, men tenkte jeg skulle teste i en kirke i Norge og se hvordan det er der. Høres litt sånn stemningsfullt og skummelt ut å minnes de døde..

  Liker

   • Hei igjen, jeg skjønner hva du mener. sanna fortalte meg at dessuten er ganske kjedelig, for de leser visst bare opp masse navn. jeg trodde at det kanskje var en sånn gotisk konsertlignende opplevelse med sånn Tim Burton preg, men det var det visst ikke:-(.

    Så jeg har funnet ut at jeg skal droppe og gå.

    Liker

 3. Så du med bildene dine, skaper en bestilling av ting … Valerie og filmer som» shinning» (ja jeg virkelig var nesten redd gamle dager, «psycho» så vel), men «bibelske» som bringer meg mer i refleksjon: Jeg sa i går kveld hadde jeg en kommentar i en gruppe på (oppstandelsen fra de døde ..) skrifter på «Zohar» og «Mishnah» siden (olam har a rishon: første verden, har olam a ze: dette verden, deretter «Meshiah tid» oppstandelse fra de døde, «paradis», fremtidig tid …) dette er alvorlig, men nesten sant, som den hedenske mytologi «haloween «.. sjeler som kan gjøre 4-7 kropp, bein krysset underjordiske.!!! godt å berolige deg «Maimonides ‘diktning fremtiden verden er bare sjeler .. hihi hihi, jeg har nok skremmer deg vel, som jeg er også «dåp», Christian: et sitat fra «St. Thomas»d’aquin: – (- «alle ting har» bli «i henhold til formen. .) eller Socrates – («to ti En enai» formelle årsak i hver «være») -. «ti en» noen-ting «var» … sannsynligvis, selv («Halow» in) tilkoblingen min . en liten adresse for i kveld med kolleger: – «le -«le Manoir de Paris. com»: 18 rue du Paradis 75010 (skuespillerne er flinke til å skremme!), men jeg vil ha enda mer redd for nattklubber gratis for jente .. ville du klokt , er i morgen en annen dag !

  Liker

 4. Aww thanks so much for the mention! Sorry I’m a bit late on this post, but I hope you enjoyed your Halloween! I tried to open your playlist but it didn’t work for me :( I do love making Halloween playlists though! Thanks for the history information on Halloween. I’m not sure if I knew that!

  Liker

  • Thank YOU for making pretty things and for dropping by! How odd that you couldn’t open the platlist (I tested the link and it works here), I’m sorry about that. Hope you had lots of Halloween fun!

   Liker

 5. Tilbaketråkk: Halloween x 11 | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..