I Paris: Le Procope

Paris er en by som er stappfull av historie. Mat, kunst, arkitektur, musikk, filosofi, litteratur – det er så mye som har skjedd her, innenfor så mange spennende felter, og så mange som har latt seg inspirere. Om man vil oppleve et stykke historie, og dessuten har lyst på en matbit eller en kopp sterk kaffe, kan man lete seg frem til Le Procope. Dette spiseriet er visstnok et av verdens aller eldste, ettersom det ble etablert i 1686, og man finner det inni en smal og rolig arkade i et ellers trafikert og travelt område. Tenk som nærmiljøet har utviklet seg siden dørene åpnet!

Le Procope er en oase for alle som liker gamle ting og gammeldags stemning. Man kan drømme seg vekk blant støvete bøker, speil, tunge gardiner og underlige antikviteter, og lokalet snor seg i alle retninger over to etasjer.

På veggene henger gjerne staselige portretter, og i takene henger gjerne strålende lysekroner, og på bordene ligger hvite duker. Hvem som helst kan komme inn og titte, så terskelen er lav, men opplevelsen stor.

Enkelte malerier har sett bedre dager, men det er selvfølgelig bare fordi de har sett så mange dager, og det gjør dem nesten bare enda finere. Dette portrettet (og stedet for øvrig!) var det Bruno, min guide for anledningen, som viste meg.

Mange storheter har vært innom her i årenes løp. Le Procope har vært stamsted for mang en fattig skribent som siden er blitt verdenskjent, og veggene er fulle av sitater, og i flere rom finnes ting som på ulike tidspunkt har tilhørt toneangivende personligheter. Man blir ydmyk i slike omgivelser!

Andre gjenstander er kanskje ikke like kjente, men likefullt fine å se på! Jeg forelsket meg i barometeret som henger innerst inne i det største rommet i andre etasje. Jeg vil ha et sånt i drømmehuset mitt!

Når man har sett seg mett, i hvert fall for en stund, kan man slå seg ned i et hjørne hvor kaffekoppen er i ferd med å bli kald, og bare nyte atmosfæren. Brosjyren som følger med kan fortelle mer om dette overveldende stedet.

 

For estetiske inntrykk og god kaffe i historiske lokaler, anbefaler jeg Le Procope!

11 tanker på “I Paris: Le Procope

 1. Oioi! Dette ser jo fantastisk ut! Jeg er forelsket i langbordet, ser helt tydelig for meg spennende damer i vakre kjoler og kjekke og interessante menn løse verdensproblemer til langt på natt :)

  Liker

 2. Det så utrolig fint ut! Og så spennende å gå på oppdagelsesferd i slike lokaler. Gleder meg til du kan vise meg det til høsten en gang!

  Liker

 3. Du har inte varit i Paris igen? Fràn vàrens besök? Fint att du hittade till Cours du Commerce Saint André, med mànga minnen speciellt fràn Revolutionens tid inklusive ateljén där man "uppfann" guillotinen. Vid ditt nästa besök hoppas jag kunna visa dig nàgra andra "detaljer" här. :-)

  Liker

 4. jeg takker for interesen av de stedene som jeg oppdager at du har gjort..hvis du liker vakre mobler som tredoble speil paneler, og barometer er det fortsatt i Frankrike! men la meg minne deg pa i denne Kafeen, ma mote noen av edelsmenn og borgere som har fodt ved sine ideer til den Franske Révolusjon. Merçi Messieurs:"bernardin de st Pierre","marie-joseph Chénier",st -Just".. jeg absolutt elsker poet "andré Chénier" guillotiné).. videre mens det er Frankrike som har rikdom, jeg er enig; og jeg har en stor aere a introdusere deg til… din "Paris -Procope" var sa smilende!!Takk Madam .. bruno

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..