Sett på runden for siste gang

Denne lørdagens postrunde var min siste. Synd, men sant. Jeg har sagt opp deltidsjobben som lørdagspostbud, for jeg er usikker på hvordan høsten blir, og håper dessuten å kunne jobbe som frilanser på hverdager gjennom hele sommerferien; da er det greit å ha begge helgedagene fri. Seks dagers arbeidsuker er litt kjedelig i lengden, selv om jeg synes det har vært verdt det. Nå ser jeg frem til å kunne være ute sent på fredager, sove lenge på lørdager og planlegge helgeturer igjen, slik som «vanlige folk»!

Det er ikke så lett å oppsummere to og et halvt år som postbud, men jeg gjør et forsøk likevel. Dette er et langt og billedtungt innlegg – så er du advart. Det er vanskelig å velge blant alt det fine!

Jeg har fått gå en veldig hyggelig postrute, på St. Hanshaugen, i inspirerende omgivelser.

Det er blitt mang en tidlig morgen. Noen ganger har det vært en fryd å stå opp…

…og andre ganger har det vært mindre fristende…

…men i ute-jobb er det naturlig at landskapet og arbeidsmiljøet endrer seg med årstidene, så klart.

Uansett vær er det mye å glede seg over både innendørs og utendørs for en som elsker detaljer!


Jeg har dessuten møtt glade mennesker både i og utenfor oppgangene…

…og truffet vesener av den magiske typen…

…og fått pelskledde venner.

Med på turene er alltid min trofaste tralle…

..og den er god å ha, for man leverer ganske groteske mengder brev! Noen ganger føles det litt håpløst å skulle ta fatt på en bunke som denne, for eksempel når TV-lisensen eller skattekortene skal deles ut…

…og andre ganger irriterer man seg over ting som at folk ikke melder flytting, ikke tar inn posten sin eller ikke merker postkassene sine slikkelig. Her er det for eksempel ikke lett å vite hvem som holder til! Passende kallenavn, da.

Det er likevel et privilegium å få levere folks post. Tenk, så fint å kunne putte en etterlengtet pakke i noens postkasse, og vite at de blir glade når de finner den der, eller å få levere lydbøker til blinde.

Dessuten kryr det av pene postkort…

…og av fine frimerker.

Enkelte frimerker skjuler til og med hemmeligheter, hoho…

….og noen aviser kan lære en litt om fransk historie.

Juleposten er for øvrig et kapittel for seg selv!

Noen runder har også blitt morsommere og mer nerdete enn andre, når jeg for eksempel har kommet over navn som Pripp, Safira, Ebenezer, Wario, Kanutte, Ibsen, Tron, Darko, Liane, Mowinkel og Supahporn. Kanskje har jeg delt ut pakker fra sære nettsider, eller levert tegneserier til mottakere som jeg vet at er godt voksne…

…eller kommet over et Harry Potter-aktig rom under en trapp.

Enkelte forsendelser er dessuten ekstra eksotiske, for eksempel trekke-snor-konvolutter og spionbrev.

Det er vel så greit som at enten det er snakk om å sende, motta eller levere: Jeg elsker post.

Alle gamle Sett på runden-innlegg finnes under kategorien «jobb». Det er mye hyggelig å se tilbake på!

Nå er jeg klar for nye utfordringer som frilanser, og krysser fingrene for at jeg ikke vil savne Posten alt for mye. Takk for at jeg har fått dele erfaringer fra mine mange postrunder med dere!

17 tanker på “Sett på runden for siste gang

 1. For et fantastisk innlegg, og så mange flotte bilder! Jeg er glad for at jeg har fått lese og høre om disse postlørdagene dine. Det er alltid så morsomt å tenke på hvor mye verden forandrer seg etter årstidene. Det blir ekstra tydelig når man får se vinter og høst og sommer og vår slik på rekke og rad. Og snorkonvolutt! Jeg har en drøm om å få åpne en slik en gang, hihi.

  Liker

 2. Ahh, så deilig å få et best of-innlegg over rundene dine! Jeg elsker disse innleggene og det er litt vemodig, også for meg som leser, at det nå er over.Og hihi, Supahporn! En gang så jeg et postkasseskilt med navnet Pimpaporn! Thai-navn i den vestlige verden er alltid gøy, men Supah er jo selvsagt ekstra festlig for oss RR-folk :)

  Liker

 3. Åh, for et fint innlegg! Har likt disse postinnleggene dine så godt, kommer til å savne dem litt fremover. Men jaja! Det høres ut som en himla fin deltidsjobb. Kanskje jeg burde søkt på noe slik når jeg studerer om et par år! :) Håper du har en finfin uke.

  Liker

 4. Jeg liker billedtunge innlegg :-).. Så trist at du slutter i posten da, det er alltid så vanskelig å gi slipp på noe man har gjort lenge (tro meg, det vet jeg alt om).. Jeg synes du er veldig tøff som tør å satse på å få jobbe frilans da :-) Selv om du sikkert klarer det kjempefint, så er det alltid litt skummelt å gi slipp på det trygge og satse på noe man vil. Jeg skal snaaaart følge ditt eksempel :-) !Lykke til videre, og nyt det nye livet med frilørdager!!

  Liker

 5. Så mange fine bilder du har lagt ut og så mange opplevelser enten det gjelder vær (sommer og sol, regn og snø), bygdninger (tenkte spesielt på trappebildet da), post med rare detaljer og fine kort.Håper det går bra med sommerjobben isommer! I den forbindelse: har du kommet over noen spennende artige serier?

  Liker

 6. Så herleg oppsummering! Verkar som om den jobben har vore veldig fin og opplevelsesrik! Kryssar fingrane for at frinlansoppdraga og hausten din blir like bra og vel så det. Kanskje er trikset rett og slett å ha auga opne og vere klar til å legge merke til alt som er bra?

  Liker

 7. du er så flink til å fange detaljer! og det blir nok veldig deilig med helger du kan gjøre hva du vil på fremover! kanskje det blir en ny kategori – helgeeventyr! (jeg skrev først 'kattegori', hehe)

  Liker

 8. Å, så mye fint! Fin oppsummering, og det er morsomt å se hvor godt du har trivdes, tross dårlig vær og tung posttralle. Håper tida framover byr på nye, fine ting, og ikke minst spennende, flotte lørdager til din disposisjon!

  Liker

 9. post var en stor ting for meg ogsa , a finne en person , landskap, en by av skatter og ideer, det var for godt, som mye av det du gjor . som siden "Napoléon", den som var den forste i historiker? (- Engelsk :"rowland Hill i 1839, gir den forste frimerke; men Alexandre" Glais Bizoin " Franskmann gir standard sats for sending- og du har gitt en rask virkelig stor verdi ,vennlig og vennskap i verden. bien sur que Napoléon vous doit la légion d'Honneur!!bruno

  Liker

 10. Mange takk for alle fine tilbakemeldinger i forbindelse med Sett på runden-innlegg, både her og på de tidligere rapportene. Det har vært en glede å levere post, og en glede å dele opplevelsene med dere!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..