Hussafari

Når det er fint vær på lyse vårkvelder, synes jeg det er ekstra hyggelig å rusle rundt i den flotte hovedstaden vår. Med god tid, uten mål og mening, gjerne i gater jeg aldri har gått før. Likevel er det enkelte områder jeg gjerne vender tilbake til, hvor jeg vet at jeg får estetisk utbytte! Jeg jobber jo hos Radio Nova, som sender fra Majorstuen. Når jeg er ferdig på jobb klokken fem og solen skinner, liker jeg å gå ned bakken til Josefines gate. Den strekker seg mellom Uranienborg og Bislett, over Homansbyen, og jeg synes den er særdeles pen. Særlig nå som den er blitt grønn! Store trær lener seg mot midten av veien, og får gaten til å minne meg om Williamsburg og Greenwich Village i New York. Ingen dum assosiasjon å få i lille Oslo.

Det beste ved Josefines gate er riktignok husene. Store, ærverdige herskapshus med alskens ornamenter. De ligger på rekke og rad på begge sider av veien, som perler på en snor! Noen er digre firkanter med mange vinduer…

…andre er mindre og har mer ydmyk form, og fin hage med port og flagg og uteplass…

…og noen ser litt ut som at de ble bygget av stormannsgale folk, som ikke helt klarte å bestemme seg for hvilken stil de ville ha, men som egentlig ønsket seg en borg.

Ett av husene hører til Kristelig Gymnasium, og har eget spir.

Et annet er symmetrisk med to spisse møner og grønn balkong…

…og atter et annet har flere balkonger oppå hverandre, og dessuten gotiske buer i andre etasje.

Finest av alle er likevel kanskje dette, som jeg viste dere i mini-format i forrige innlegg. Et rosa eventyrslott med tårn og gule detaljer, omgitt og halvveis skjult av en frodig og fargerik hage. Oi.

Jeg kan altså anbefale å legge søndagsturen til Josefines gate!
Reklamer

17 tanker på “Hussafari

 1. Hei For et fint innlegg! Helt enig med deg i at Oslo på våren er en kjempefin opplevelse. Det er noe med å se den spennende stilmiksen og de deilige store staselige grønne trærne.Vi snakkes

  Liker

 2. Kult, å gå fra Majorstuen (der jeg jobber) til Josefines Gate gjør jeg hver gang jeg skal til faren min, han har verdens fineste rammemakerforretning der :) Så jeg har vært i det området en del, det er fint der, masse flotte hus =D

  Liker

 3. Det var sære og stilige hus, ja! Og jeg tenker selvfølgelig på en eller annen film når jeg ser disse! Har bare så vidt vært i Oslo, og da var det de store serverdighetene jeg så!

  Liker

 4. det var virkelig interessant arkitektur, som den vist og resultat et lys til byen Oslo synes rik.."teutonisk" stil hjelm; st petersburg fasade; colonades louisiane; men mest esthetiskk for meg er det: "sleeping beauty" castle. jeg gikk den siste uke ved bredden av "la marne" (guingette),i en lignende sjarmerende oy.. men definitiv for meg stilen " romanen" og"barokk"er hoye!siden,nesten hjemme vakre lille hus en "art déco" for a se. bruno

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.